شهرام زارع فارسانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: به دستور معاوناول رییسجمهور قرار بود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال منابع اعتباری مرتبط با پرداخت تسهیلات به سرمایهگذاران براساس مصوبه سفر رییسجمهور به استان بدون گردش حساب به صنعتگران، کشاورزان و سایر واجدین شرایط پرداخت شود.
وی با اشاره به پرداخت درصد کمی از این تسهیلات افزود: این میزان تسهیلات تاکنون به تولیدکنندگان صنعتی، کشاورزی و تولیدی دارای گردش مالی حساب در بانکها پرداخت شده است.
زارع تصریح کرد: بانکهای چهارمحال و بختیاری با مجموعه مدیریت اقتصادی در استان همکاری مطلوبی ندارند و در این زمینه دست مدیران اقتصادی هم بسته است.
وی سهم چهارمحال و بختیاری از تسهیلات تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ را کم دانست و یادآور شد: بهازای پرداخت هر یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات باید یک نفر اشتغالزایی شود که برخی از تولیدکنندگان تمایلی به دریافت این تسهیلات ندارند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی شهرکرد اظهار داشت: دولت تمایل دارد تا تسهیلات ارزانقیمت خُرد را به مشاغل خانگی اختصاص دهد که این موضوع علاوه بر ایجاد انحراف در هزینهکرد وامها باعث هدایت بیشتر تسهیلات بانکی به این سمت و کمبود نقدینگی بانکها میشود.
وی گفت: این در حالی است که پرداخت تسهیلات در حوزه صنعت بهمنظور سرمایهگذاری در صنایعبزرگ، متوسط و کوچک اشتغالزایی قابلتوجهی دارد و این موضوع نیازمند حمایت بهویژه در بخش بانکی است.
زارع تاکید کرد: بانکها هماکنون تسهیلات با سود ۲۳ درصد هم به بازرگانان و تولیدکنندگان صنعتی، کشاورزی و تولیدی پرداخت نمیکنند.
وی افزود: پیشنهاد میشود برای افزایش امنیت سرمایهگذاری در چهارمحال و بختیاری و اُمیدآفرینی سرمایهگذاران در صورت دعوت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در استان بلافاصله پس از آماده شدن مجوزها آورده سرمایهگذار مشخص و در یکی بانکهای استان سپردهگذاری و بانک مرتبط موظف به پرداخت تسهیلات مورد نظر براساس ضوابط و آییننامههای بانک مرکزی شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی شهرکرد تصریح کرد: در صورت همکاری نکردن بانکها، بسیاری تولیدکنندگان صنعتی، کشاورزی و تولیدی در آیندهای نزدیک با مشکل مواجه میشوند.
وی یادآور شد: امسال تاکنون از محل کمکهای فنی و اعتباری چیزی ابلاغ نشده است اما احتمال ابلاغ این اعتبارات وجود دارد.
زارع اظهار داشت: البته در صورت پرداخت بهموقت تسهیلات بانکی، واحدهای صنعتی، کشاورزی و تولیدی نیازی به کمکهای فنی و اعتباری ندارند.
وی گفت: یکی از مسائل مهم برای رونق حوزه سرمایهگذاری جذب بهموقع منابع اعتباری ملی و تسهیلات ثابت و سرمایه در گردش بهویژه در بخشهای صنعت، کشاورزی و بازرگانی است.
به گزارش ایرنا، هماینک برخی صنایع اثرگذار کشور مانند تولید انواع موکت، کود اوره و آمونیاک، لوازم خانگی، آهن اسفنجی، خوراک دام و طیور، پارچه چادر مشکی، ورق گالوانیزه، سیمان خاکستری، میلگرد، ورق گالوانیزه فولادی، شکر از چغندر قند، شکر تصفیه شده، شیر خشک و سایر مکملهای غذایی در چهارمحال و بختیاری استقرار دارد.
نظر شما