شهرام زارع فارسانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تعدادی از واحدهای راکد چهارمحال و بختیاری در سایه تعامل دولت و بخش خصوصی از جمله شرکت شهرکهای صنعتی استان ، عارضه یابی و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، زمینه و شرایط بازگشت این واحدها به چرخه تولید فراهم شد.
وی اظهار داشت: با بازگشت این واحدهای تولیدی به چرخه فعالیت زمینه بهکارگیری نیروهای اخراج شده فراهم و شرایط تولید و فعالیت اقتصادی آنها در استان فراهم شده است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب، راهاندازی بنگاههای راکد از راهکارهای مهم و اساسی برای تثبیت اشتغال و رونق اقتصادی به شمار میرود که به خوبی این فرمان از سوی دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته است.
زارع یادآور شد: بازگشت تعدادی از واحدهای راکد به چرخه فعالیت و جذب دوباره نیروهای کار اخراج شده و ایجاد رونق اقتصادی در چهارمحال و بختیاری دلیل و سندی بر این ادعا است.
راهاندازی ۱۵۰ واحد تولیدی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: افزون بر فعالسازی واحدهای تولیدی راکد، راهاندازی ۱۵۰ واحد تولیدی کوچک و بزرگ از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در این استان به شمار میرود.
زارع اظهار داشت: در کنار راهاندازی واحدهای کوچک و بزرگ؛ توجه به فعالسازی بنگاههای راکد و نیمه راکد با هدف تثبیت اشتغال از جمله الزاماتی است که باید مورد توجه هرچه بیشتر مسوولان استان قرار گیرد.
وی با تاکید بر اهمیت پرداخت سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی و صنعتی یادآور شد: با پرداخت به موقع تسهیلات سرمایه در گردش به بنگاههای اقتصادی و تولیدی تثبیت اشتغال انجام و از تبدیل این مراکز به بنگاههای راکد جلوگیری میشود.
زارع با اشاره به افزایش نرخ ارز در سالجاری اضافه کرد: بنگاههای تولیدی برای فعال نگهداشتن این واحدها به مواد اولیهای نیاز دارند که ۳۰ تا ۴۰ درصد آن باید از خارج کشور تامین شود به همین دلیل تامین سرمایه در گردش واحدها از دیگر الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته میزان سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی ۵۰۰ میلیارد ریال بود در حالی که امروز با افزایش نرخ ارز، حداقل تولیدکننده باید ۶۵۰ میلیارد ریال سرمایه درگردش داشته باشد تا بتواند مواد اولیه تهیه کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت:تولیدکننده زمانی میتواند نیروهای خود را نگه دارد که سرمایه در گردش مورد نیاز خود را تامین کند در غیر این صورت در این شرایط امکان استفاده از کل ظرفیت تولید برای تولید کننده فراهم نخواهد بود.
زارع یادآور شد: سال گذشته به دلیل پرداخت نشدن تسهیلات به صنایع کوچک و بزرگ ۹۰ درصد کارخانهها با ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت خود کار کردند درحالی که بیشتر تسهیلات به سمت مشاغل خانگی و مشمولانی که زیرپوشش نهادهای حمایتی قرار داشتند هدایت شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تثبیت اشتغال افزود: بازگشت واحدهای راکد به عرصه فعالیت رونق تولید و اشتغالزایی را به دنبال دارد.
جان دوباره شرکتهای دانش بنیان در دولت سیزدهم
به گفته زارع، شرکتهای دانشبنیان شرکتهای نوپایی هستند که با کمک دولت سیزدهم توانستند فعالیت اقتصادی مناسبی داشته باشند و به این صورت جان دوبارهای به این واحدها در این دولت تزریق شد.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت شرکتهای دانشبنیان در خصوص راهاندازی اشتغالهای نوین ادامه داد: بها دادن به شرکتهای دانشبنیان از جمله تاکیدات رهبر معظم انقلاب است و دولت سیزدهم به خوبی این پیام را دریافت کرده است.
زارع یادآور شد: شرکتهای دانشبنیان در تلاش برای تولید محصولات جدید هستند و نیاز به تسهیلات ارزان قیمت و برخی تخفیفها دارند که در صورت پرداخت نشدن این تسهیلات و تخفیفها این شرکتها موفق نخواهند بود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: باید تلاش شود شرکتهای دانش بنیان را با تسهیلات ارزان قیمت فعال کرد.
نقش مهم اتاقهای بازرگانی در تحقق شعار سال
زارع با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی رهبر معظم انقلاب افزود: در این ارتباط به عنوان تشکلهای غیردولتی نشستی با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، استاندار و سایر مقامهای دولتی در استان با هدف پرداختن اصولی و پایهای به شعار سال برگزار شد.
زارع ادامه داد: دولت سیزدهم دولت پاکدستی به شمار میرود که در تلاش است با تبعیت از فرمان رهبر معظم انقلاب در راستای رفع مشکلات جامعه به خصوص مشکلات اقتصادی گامهای بردارد که در این خصوص به مشاوره و نظر متخصصان و عالمان نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب در دیدار با سران قوا، جمعی از مسوولان و کارگزاران نظام و چهرههای اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی بیاناتی در خصوص مسائل اقتصادی عنوان کردند.
نظر شما