در یک سفر کاری به شهرستان کنگاور از کارگاه تولیدی نان و کلوچه «تفتان» بازدید کردیم، کارگاهی که امروز ۱۶ نفر نیرو دارد و چندین نوع نان و کلوچه مختلف را تولید و به چند استان هم ارسال میکند. شنیدن داستان زندگی کاری این کارآفرین خالی از لطف نیست.
سلمان گداری یکی از ۳۲ نفری بود که کارمند شرکتی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه بود که در سال ۱۳۹۷ آن ۳۱ نفر تبدیل وضعیت شدند اما آقا سلمان با توجه به توانایی و قابلیت هایی که در خود سراغ داشت، احساس می کرد میتواند در بازار آزاد موفقیت های بیشتری کسب کند.
ریسک پذیری، رمز موفقیت
بعد از هفت سال همکاری با یکی از ادارات دولتی خداحافظی کرد و با یک مغازه کوچک و با همراهی همسرش تولید کلوچه را شروع نمود، کاری که ریسک بالایی داشت چرا که امروز میل و تمایل جوانان این است تا پیرو آن ۳۱ نفر باشند و شغل دولتی را انتخاب کنند اما آن یک نفر امروز علاوه بر اینکه شرایط درآمدی خوبی را برای خود ایجاد کرده، میتواند به ۱۶ نفر دیگر هم حقوق پرداخت کند.
گداری معتقد است ریسک کردن یکی از شاخصه های اصلی یک کارآفرین است و کسانی که ریسک نمیکنند زندگی آنها یک روند ثابت را طی خواهد کرد و در ادامه توضیح داد که این نوع زندگی به هیچ عنوان باب میل من نبود و برای دستیابی به هدفم با شناخت و تحلیل اولیه ای که انجام دادم، ریسک آن را هم پذیرفتم و به عنوان مثال تا پنج ماه اول بالغ بر ۲ تُن خمیر را از دست دادم.
آغاز فعالیت و تولید
آقا سلمان که متولد اردیبهشت سال ۱۳۶۲ است و لیسانس رشته کامپیوتر را دارد و تحصیلات خود در مقطع فوق لیسانس را هم نیمه کاره رها کرده است، گفت : زمانیکه از اداره جدا شدم با یک مغازه ۲۰ متری تولید کلوچه را آغاز کردیم و در آن اوایل روزی ۱۰ کیلو کلوچه میفروختیم و بعد از مدتی با افزایش کیفیت، فروش بیشتر و در نتیجه استقبال مردم هم بیشتر شد.
این کارآفرین در ادامه افزود : همزمان که فروش بهتر و بیشتر شده بود، برای گذراندن دوره های بازاریابی به تهران رفتم چرا که معتقدم یک کارآفرین هرچه قدر روی ارتقا سطح علم و دانش خود کار کند میتواند تجارت و بازار خود را هم ارتقا دهد و قطعا کسب درآمدش هم روز به روز بیشتر میشود.
توسعه کارگاه و همزمان رشد دانش شخصی
آقای گداری با اشاره به اینکه به تدریج فضای کارگاهی به ۱۰۰ متر تعداد نیروها را بیشتر کرده است گفت: با نیازسنجی هایی که بین مردم کنگاور و همه شهرستان های استان انجام دادیم فضای کارگاهی را به ۴۰۰ متر افزایش دادیم و در عین حال برای یادگیری تولید "کماج" به همدان و " شیرمال" به اصفهان رفتم تا نحوه پخت این کلوچه های را یاد بگیرم و همزمان دغدغه مردم کنگاور برای تولید نان برنجی را رفع کردم و این محصول را هم تولید می کنیم.
در این کارگاه اکنون محصولات تفتان، تافتون، آفاق (تق تق)، کماج، نان تنوری (سنتی) تولید و عرضه می شود و به زودی هم خط تولید نان های حجیم و نیمه حجیم هم راه اندازی شده بطوریکه کل شهرستان های استان را پوشش خواهد داد و در عین حال آقای گداری گفت که تولید نان خرمایی هم یکی دیگر از برنامه های توسعه ای کارگاه است که به دنبال آن هستیم.
جوانان جویای کار وارد حوزه کارآفرینی شوند
آقا سلمان در پاسخ به این سوال که جوانان امروز با اخذ مدارک تحصیلی به دنبال کار دولتی هستند و قدرت ریسک و ورود به بازار کار را ندارند، گفت: به نظر من زندگی یک جبر است که با سختی و مشکلات فراوانی همراه است و همه ما باید بدانیم انسان در سختیها و مشکلات میتواند رشد کند.
وی افزود: جوانان باید قبل از شروع کار و فعالیت خود حتما نیازسنجی های لازم را از بازار هدف خود داشته باشند و تمام جوانب کار را بسنجند و در عین حال نسبت به اهداف خود مسوولیتپذیر باشند تا بتوانند در بازار به اهداف خود برسند چراکه من معتقدم بازار ایران بهترین بازار برای کسب درآمد حلال است و جوانان با انگیزه میتوانند با تقویت روحیه کارآفرینی به موفقیت های بیشماری دست پیدا کنند.
حمایت های کم رمق مسوولان
حمایت های مادی و معنوی و همچنین تسهیلگری در روند ایجاد، رشد و توسعه این کارگاه های تولیدی، یکی از وظایف اصلی سازمان های دولتی است تا اشتغال زایی افزایش یابد اما آقای گداری می گوید در این پنج سالی که کار خود را شروع کرده تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی دریافت نکرده است.
این کارآفرین معتقد است اگر این کارگاه در استان دیگری بود خیلی مورد استقبال مسوولان قرار می گرفت اما کارگاه ما که همه کارکنان آن زیرپوشش کمیته امداد هم هستند مورد حمایت قرار نمی گیرد. البته بسیج سازندگی در بازدیدی که از کارگاه داشتند قول دادند که در قالب تسهیلات حتما ما را حمایت خواهند کرد.
شهرستان کنگاور با بیش از ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما