جنایات جنگی صهیونیست‌ها در غزه در دادگاه بین‌المللی قابل پیگیری است

تهران - ایرنا - فعالان حقوق بشر در نشست نقض حقوق زنان و کودکان در نوار غزه، کوچ اجباری، گرسنگی، کشتار غیرنظامیان به بهانه مقابله با گروه های جهادی، تخریب مدارس و بیمارستان‌ها را از جمله جنایت‌های صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان در ۷۵ سال گذشته دانستند که از طریق دیوان کیفری قابل پیگیری است.

به گزارش ایرنا از موسسه صیانت از حقوق زنان، نشست تخصصی «نقض حقوق زنان و کودکان در نوار غزه» با توجه به تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه زنان و کودکان فلسطینی با حضور نمایندگان سایر سمن‌های فلسطینی و فعالان حقوق بشر در ژنو برگزار شد.

در این نشست که با حضور اساتید برجسته و صاحبنظر از جمله دیوید میلر استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه بریستول، رانیا مادی پژوهشگر و فعال حوزه فلسطین، امیر بی پروا استاد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، داس پژوهشگر حوزه حقوق بشردوستانه آکادمی ژنو و صفری مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان تشکیل شد، ابعاد جنایات رژیم از منظر حقوق بشردوستانه بین الملل مورد بحث و بررسی قرارگرفت.

دیوید میلر جامعه شناس و صاحبنظر حوزه اسلام ستیزی و صهیونیسم، سخنران اصلی این نشست بود. میلر که به دلیل اظهاراتش در مورد رژیم اشغالگر اسرائیل با انتقاد مواجه و از دانشگاه اخراج شده است با اشاره به سابقه مشابه در الجزیره و آفریقای جنوبی، افزود: هر زمان که از رژیم صهیونیستی اسرائیل انتقاد می‌شود، مدام این سوال را مطرح می کنند که چرا رژیم اسرائیل را جدا می‌کنید؟ این استدلال پاسخ کسانی است که از آپارتاید در آفریقای جنوبی دفاع کردند و می‌گویند چرا به دیکتاتوری‌های سیاه پوست در مرزهای ما حمله نمی کنید؟ تظاهرات و اعتراضات سراسری در همبستگی با فلسطین در مقیاس جهانی انتقادات علیه اسرائیل را برانگیخته است.

وی اظهار داشت: تعریف ائتلاف بین‌المللی یادبود هولوکاست (IHRA) از یهودستیزی یک ابزار راهبردی برای بکارگیری تاکتیک صهیونیستی پاکسازی فلسطین است. پاک کردن فیزیکی فلسطین مصادف با پاک کردن آن از طریق زبان است؛ زمانی که هویت فلسطینی با موفقیت سرکوب شد، پاک کردن ادعاهای فلسطینی ها در مورد سرزمین‌های اشغالی توسط اسرائیل بسیار آسان تر می‌شود. مرکز نظارت اروپا بر نژادپرستی و بیگانه‌هراسی (EUMC) که متن اولیه پیشنهادی به IHRA را در سال ۲۰۱۵ تهیه کرد. انگلیس اولین کشوری بود که تعریف IHRA را پذیرفت و تحت این پوشش بود که لغو بسیاری از رویدادهای طرفدار فلسطین در انگلیس در سال ۲۰۱۷ آغاز شد و آزادی بیان را با لابی صهیونیستی قرار داده است.

جنایات جنگی صهیونیست‌ها در غزه در دادگاه بین‌المللی قابل پیگیری است

سکوت و انفعال نهادهای بین المللی حقوق بشری

امیر بی پروا استاد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، نیز در این نشست ضمن اشاره به کشته و زخمی شدن غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان در درگیری اخیر غزه پس از حمله رژیم اشغالی به این منطقه، افزود: این رژیم بسیاری از اهداف غیرنظامی مانند بیمارستان ها، مدارس، مساجد، کلیساها، خانه‌ها و غیره را مورد هدف قرار داده است که بر خلاف قواعد و موازین بین‌المللی است.

وی ضمن تاکید بر اینکه آنچه امروز در غزه رخ می دهد را می توان جنایات علیه بشریت قلمداد کرد، افزود: وفق بند ۱ ماده ۷ اساسنامه دیوان بین المللی کیفری، هریک از اعمال مشخص شده در این بند که در قالب حمله‌ای گسترده یا سازمان یافته علیه یک جمعیت غیر نظامی و با علم به آن حمله ارتکاب می‌یابند.

وی افزود: حمله گسترده و سازمان یافته شامل رفتاری می‌شود که علیه هر جمعیت غیر نظامی در تعقیب یا پیشبرد سیاست یک دولت یا یک سازمان انجام می‌گیرد، جنایت علیه بشریت تلقی شده و در صلاحیت دیوان برای رسیدگی قرار می‌گیرد اما با وجود کشتار بیش از ۸۰۰۰ غیرنظامی، ۴۰۰۰ کودک و ۲۰۰۰ زن همچنان شاهد سکوت و انفعال نهادهای بین المللی حقوق بشری هستیم.

استفاده عمدی از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روش جنگی

پژوهشگر حوزه حقوق بشردوستانه آکادمی ژنو اظهار داشت: یکی از جنایاتی که امروز در نوار غزه رخ می دهد، گرسنگی اجباری است. گرسنگی و بیماری گسترده در غزه در حال رخ دادن است زیرا اسرائیل اجازه نمی دهد چیزی جز قطرات ناچیز کمک‌های بشردوستانه وارد شود.

داس ادامه داد: تروما و وحشت غیرقابل تصوری گریبان ۲٫۲ میلیون انسان را گرفته است که در زندان فضای باز غزه گروگان گرفته شده اند. این در حالی است که ممنوعیت گرسنگی در دستورالعمل های نظامی متعددی بیان شده است. گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان یک روش جنگی بر اساس قوانین بسیاری از کشورها جرم است. این قانون مورد حمایت بیانیه های رسمی و سایر رویه ها نیز هست و به یک قاعده حقوق بین الملل عرفی تبدیل شده است.

پژوهشگر حوزه حقوق بشردوستانه آکادمی ژنو تاکید کرد: طبق اساسنامه دیوان کیفری بین المللی، «استفاده عمدی از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روش جنگی» جنایت جنگی در درگیری‌های مسلحانه بین المللی است.

رانیا مادی فعال حقوق بشری فلسطینی ضمن اشاره به بی اثر بودن جلسات و قطعنامه های صادره از سوی سازمان ملل گفت: آنچه امروز در غزه رخ می دهد، موضوع جدیدی نیست، در طول هفتاد و پنج سال گذشته این درد و رنج به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره مردمان فلسطین تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: کوچ اجباری، گرسنگی، کشتار غیرنظامیان به بهانه مقابله با گروه های جهادی، تخریب مدارس و بیمارستان‌ها از جمله جنایاتی است که دولت‌ها در برابر آن سکوت کرده‌اند.

نامه ۲۰۰ سازمان غیردولتی به کمیسر عالی حقوق بشر برای ورود به مسئله فلسطین

مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان افزود: آنچه که امروز توسط رژیم صهیونیست در غزه رخ می‌دهد، بیانگر عدم وجود عزم جهانی برای پایان دادن به شرایط بحرانی مردم بی گناه در نوار غزه است. امسال نهادهای بین المللی، هفتاد و پنجمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر را گرامی می دارند در حالی که همزمان با آن، هفتاد و پنج سال از روز نکبت می گذرد و هر روز شاهد وخیم تر شدن وضعیت در نوار غزه هستیم.

صفری ادامه داد: در موضوع غزه، ملت‌ها آگاهانه تر از دولت ها در کنار مردم فلسطین ایستاده اند و خواستار کیفرخواست عاملان شرایط بحرانی هستند.

مدیر موسسه صیانت از حقوق زنان اظهار داشت: نگرانی‌های جدی بشردوستانه در مورد تشدید محاصره ۱۶ ساله نوار غزه که نزدیک به ۲ میلیون نفر را از غذا، سوخت، آب، برق و دارو محروم کرده است، وجود دارد و طبق برآوردهای سازمان ملل، تخمین زده می شود که ۵۰ هزار زن باردار در غزه به شدت به مراقبت های دوران بارداری و پس از زایمان نیاز دارند. تعداد آوارگان داخلی در سراسر نوار غزه حدود یک میلیون نفر تخمین زده می شود که نیازمند عزم جدی جامعه بین المللی است.

وی اضافه کرد: در روزهای گذشته، بیش از ۲۰۰ سازمان غیردولتی در نامه به کمیسر عالی حقوق بشر خواستار ورود جدی این نهاد به مسئله فلسطین شدند.

براسساس این گزارش، نمایشگاه هنری با موضوع «رنج زنان و کودکان غزه به روایت تصویر» در حاشیه نشست برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha