۶۰ کارشناس در نشست «علم و شبه علم در محصولات غذایی» ساری حضور دارند

ساری- ایرنا- دبیر علمی نشست "علم و شبه علم در محصولات غذایی" از برگزاری این نشست با حضور بیش از ۶۰ کارشناس طب سنتی، طب ایرانی، طب مدرن، نخبگان صنایع غذایی، نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد و حوزه‌های تحقیقاتی صنعت غذای کشور به مدت ۲ روز در ساری خبرداد.

رضا حجازیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه نشست "علم و شبه علم در محصولات غذایی" در ادامه نشست‌های پویش کیفیت محصولات غذایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: از ۲ ماه پیش مقدمات برای برگزاری این نشست با اساتید و کارشناسان، افراد دست‌اندرکار صورت گرفت تا بتوانیم با توجه به اهمیت موضوع، عنوانی انتخاب موضوع مورد دغدغه در یک گفتمان علمی مورد بررسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: محورهای این همایش شامل، منظر جامعه شناسی و مردم شناسی بروز، پذیرش و انتشار شبه علم و شایعه‌ در جامعه، نگاه طب کهن و نوین به غذا و تغذیه و نگرانی‌های جامعه در مورد اصالت، ایمنی و ارزش تغذیه‌ای "محصولات لبنی و روغن‌ها" در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه نشست علم و شبه علم و کیفیت محصولات غذایی عنوان نشست هیجدهم و نوزدهم آبان ماه پویش کیفیت صنایع غذایی است که در شهرستان ساری برگزار می‌شود، افزود: وجه تمایز این نشست از نشست‌های قبلی تمرکز بیشتر به مقایسه نظرات و اختلاف نظرات طب سنتی، ایرانی و طب اسلامی با طب مدرن در علم تغذیه یا صنعت غذا یا پزشکی است که این چالش‌ها مورد نقد و بحث و گفت وگو قرار خواهند گرفت.

۶۰ کارشناس در نشست «علم و شبه علم در محصولات غذایی» ساری حضور دارند

حجازیان با بیان اینکه به منظور کیفیت‌بخشی به نشست، در این برنامه دو روزه بررسی نظرات و دیدگاه‌های مختلف درباره کیفیت دو ماده غذایی، شیر و روغن مورد بررسی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: این ۲ ماده غذایی به این دلیل انتخاب شدند که بیشترین سوالات و ابهاماتی که مردم درباره کیفیت غذایی دارند به این دو گروه اختصاص می‌یابد و نیز زمانی که در برنامه‌های تلویزیونی یا محیط‌های علمی و در سخنرانی‌های آموزشی با مردم مواجه شدیم با اطلاعات و سبقه طب ایرانی اسلامی و سنتی یا حتی طب چینی نظری درباره شیر ارائه داده است، مواجه بودیم.

حجازیان با بیان اینکه بسیاری از نقطه نظراتی که به صورت عامه در میان مردم بیان می‌شود در تقابل با علم نوین تغذیه است، عنوان کرد: در این نشست تلاش کردیم نمایندگانی از این گروه‌ها را دور هم جمع کرده و با حضور نماینده طب سنتی، نماینده طب ایرانی، نماینده صنعت غذا، اساتید علم تغذیه نوین یا مدرن، بهداشت موادغذایی، دامپزشکی، دستگاه‌های اجرایی، استاندارد و همینطور از دفتر بهبود تغذیه و دبیرخانه شورای عالی تغذیه کشور و انستیتو تحقیقات تغذیه کشور مسائل مختلف به بحث و تبادل نظر گذاشته می‌شود.

وی یادآور شد: نکته دومی که در این نشست برجسته است این مساله است که از آنجا که می‌خواهیم به صورت ابعادی این موضوع که چطور باورها و شایعات شکل می‌گیرد، چه چیزی علم و چه چیزی شبه علم است، را نیز بررسی کنیم، از اساتید حوزه علم و فسلفه علم هم دعوت کردیم تا نظرات این گروه که چطور یک باور در جامعه شکل می‌گیرد را نیز به گفت وگو بنشینیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha