۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۰۸
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85283371
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصرف زیاد ویتامین دی موجب مسمومیت می‌شود

۱۶ آبان ۱۴۰۲، ۱۰:۰۸
کد خبر: 85283371
مصرف زیاد ویتامین دی موجب مسمومیت می‌شود

زنجان - ایرنا - متخصص سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: ویتامین دی از ویتامین‌های محلول در آب نیست و نمی‌تواند از طریق ادرار دفع شود پس مصرف پیش از اندازه آن باعث ایجاد مسمومیت در فرد می‌شود.

ملیحه پارسا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص مسمومیت ناشی از استفاده بیش از اندازه ویتامین دی افزود: منابع طبیعی سرشار از ویتامین دی را می‌توان در مواد غذایی چون روغن ماهی، جگر، شیرهای غنی شده با ویتامین دی، زرده تخم مرغ همچنین قرار گرفتن در برابر نور آفتاب به دست آورد.

وی با بیان اینکه در خصوص استفاده از منابع طبیعی ویتامین دی هیچ گونه گزارشی مبنی بر مسمومیت وجود ندارد اظهار داشت: مسمومیت با این ویتامین زمانی رخ می دهد که همزمان با مصرف مکمل، در استفاده از منابع طبیعی ویتامین دی نیز افراط شود.

به گفته این داروساز، پایه ویتامین دی در چربی است و مقادیر اضافی آن می‌تواند در بدن تجمع پیدا کند.

متخصص سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: اغلب تولید کننده‌های دارویی این نکته را مدنظر دارند که مقادیر دوز ویتامین دی را بر حسب سبک زندگی فرد مصرف کننده تعیین کنند تا با مصرف منابع طبیعی ویتامین دی، دچار مسمومیت نشوند.

وی با بیان اینکه تنها راه تشخیص میزان ویتامین دی در بدن، اندازه گیری غلظت خون توسط آزمایش خون است، خاطرنشان کرد: علائم اولیه‌ کمبود ویتامین دی در بدن، خود را به صورت خستگی و درد استخوان نشان می‌دهد و علائم شروع مسمومیت با آن به صورت عمومی و شامل بی حالی، ضعف، خستگی و گیجی است.

پارسا به میزان دوز استاندارد مصرف ویتامین دی اشاره کرد و افزود: دوز استاندارد این ویتامین به میزان ۴۰۰ تا ۶۰۰ واحد بین‌المللی در روز تعیین شده که این عدد شامل مصرف مکمل و استفاده از منابع طبیعی ویتامین دی به صورت همزمان است که در افراد میانسال بالای ۷۰ سال می تواند تا ۸۰۰ واحد افزایش یابد.

این داروساز با بیان اینکه مسمومیت با ویتامین دی به صورت ۲ نوع حاد و مزمن است ادامه داد: در نوع حاد علائم بالینی شامل تهوع، استفراغ و گیجی و درد ماهیچه بوده و در نوع مزمن علائم بالینی افزایش سطح کلسیم در خون است که در اطفال مشکلات متعددی ایجاد می‌کند و در بزرگسالان مشکلات متفاوت دیگری را سبب می‌شود.

متخصص سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اولین اقدام برای درمان مسمومیت را قطع مکمل‌های دارای ویتامین دی عنوان کرد و گفت: اقدام بعدی در مسمومیت‌های حاد، مراجعه به مراکز درمانی و آزمایش خون جهت تعیین غلظت خون است.

وی تاکید کرد: به همان میزان که مسمومیت با این ویتامین خطرناک است، کمبود آن نیز در بدن مشکلات عدیده‌ای را به خصوص در بزرگسالان و خانم‌های باردار می‌تواند ایجاد کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha