به گزارش ایرنا، یکی از سیاستهای اصلی کمیته امداد از بدو تاسیس، توانمندسازی و خودکفایی محرومان بوده وتا به امروز توانسته است خدمات ارزشمندی را در این خصوص ارائه کند.
تحقیقات انجام شده پیرامون فعالیتهای توانمندسازی کمیته امداد حاکی از آن است که اجرای طرحهای اشتغال و خودکفایی علاوه بر افزایش توان مالی مددجویان بر عوامل بسیاری تاثیر گذار بوده که آثار و نتایج مختلف آن کاملا ملموس است.
یکی از آثار مثبت این فعالیتها ایجاد فرهنگ خودباوری و تلاش و امید به آینده در بین جامعه هدف است؛ علاوه بر این اشتغالزایی برای جامعه هدف ایجاد فرصت برابر برای مددجویان جهت فعالیت در عرصههای اقتصادی و اجتماعی است که موجب شکوفایی استعدادهای آنها هم شده است.
نتیجه این فعالیتها اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۵۰ نفر از مددجویان کمیته امداد استان زنجان است که از ابتدای سال تاکنون برای آنها شغل ایجاد شده است.
یکی از مددجویان کمیته امداد که با اجرای طرح اشتغال به یک کارآفرین تبدیل شده است، در گفتوگو با خبرنگار ایرنا گفت: پس از فوت همسرم در حالی که همه راهها را به روی خودم بسته میدیدم، به کمیته امداد مراجعه کرده و از راهنماییهای مشاوران بهره مند شدم.
وام ۵۰ میلیونی کمیته امداد باعث خودکفایی مددجوی زنجانی شد
وی با اشاره به اینکه پس از چند جلسه مشاوره با توجه به مهارتی که در حوزه خیاطی داشتم در دورههای آموزشی این رشته شغلی شرکت کردم، اظهار کرد: خوشبختانه پس از تکمیل دوره و دریافت گواهینامه موفق به دریافت وام شدم و کم کم کارم را شروع کردم.
این کارآفرین زنجانی با بیان اینکه وام کمیته امداد باعث شد که یک خانواده سه نفره از شرایط بد و تنگدستی نجات پیدا کند، افزود: خوشبختانه با طرحی که اجرا کردم درآمد خوبی دارم و بدون اتکا به دیگران زندگی خود و ۲ فرزندم را اداره میکنم.
وی گفت: طرحی که من به کمیته امداد ارائه کردم، مطابق با مهارتی بود که داشتم، پس افرادی که قصد اشتغالزایی دارند، بهتر است که با در نظر گرفتن مهارت خودشان اقدام کنند که طرحشان در میانه راه شکست نخورد.
درست است که شروع کار برای هرکسی سخت است اما برای موفقیت باید تلاش کرد، هرچند که پس از راهاندازی طرح کارشناسان فنی کمیته امداد بر نحوه فعالیت طرح نظارت دارند تا ضمن کمک به پایداری طرح از شکست طرح جلوگیری کنند.
این کارآفرین زنجانی با اشاره به اینکه کسب و کار خود را با وام ۵۰ میلیون تومانی کمیته امداد شروع کرده است، افزود: درست است که شروع کار سخت است اما برای موفقیت باید تلاش کرد، هرچند که پس از راهاندازی طرح کارشناسان فنی کمیته امداد بر نحوه فعالیت طرح نظارت دارند تا ضمن کمک به پایداری طرح از شکست آن جلوگیری کنند.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان هم بابیان اینکه یکی از برنامههای بسیار مهم در جهت توانمند سازی مددجویان ایجاد اشتغال در سطح خرد و خانگی است، عنوان کرد: این کار از طریق پرداخت تسهیلات ارزانقیمت اشتغال و با شناسایی، استعداد سنجی، آموزش و مشاوره شغلی و درنهایت پرداخت تسهیلات و نظارت بر طرحهای اجراشده انجام میشود.
روحاله صالحی با بیان اینکه این طرحها تحت عنوان هدایت شغلی توسط خود مددجو و با نظارت کارشناسان اشتغال این نهاد اجرا میشود، تصریح کرد: یکی دیگر از طرحهای جدید این نهاد طرح راهبران شغلی است.
وی تصریح کرد: در این طرح یک نفر بهعنوان کارفرما و راهبر شغلی با ارائه آموزش و راهنمایی به مددجو، در تولید و فروش محصولات طرح اشتغال ایجادشده کمک میکند.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان در توضیح روند ایجاد شغل برای جامعه هدف هم گفت: پس از امکانسنجی و تهیه طرح توجیه فنی و اقتصادی طرح اشتغالزایی مددجو، تسهیلات اشتغالزایی با هدایت، نظارت و پشتیبانی کمیته امداد به فرد متقاضی پرداخت میشود.
۱۴ هزار و ۸۶۹ طرح اشتغالزایی تحت نظارت کمیته امداد استان زنجان است
وی تصریح کرد: بعد از راهاندازی کسب و کار هم تا زمانی که طرح اشتغال به خودکفایی کامل برسد کارشناسان فنی اشتغال کمیته امداد بر نحوه فعالیت طرح نظارت دارند تا ضمن کمک به پایداری طرح از شکست طرح جلوگیری کنند.
سال گذشته حدود ۵ هزار فرصت شغلی برای مددجویان زنجانی ایجاد شد و با پیشبینی برای اختصاص تسهیلات بانکی امسال برنامهریزی کردهایم بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در استان زنجان ایجاد شود.
صالحی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۵ هزار فرصت شغلی برای مددجویان زنجانی ایجاد شد، بیان کرد: با پیشبینی برای اختصاص تسهیلات بانکی امسال برنامهریزی کردهایم بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در استان زنجان ایجاد شود.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۵۰ فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد در سال جاری ایجاد شده است، گفت: درصدد هستیم جشن توانمندسازی ۲۵۰۰ هزار خانواده را امسال برگزار کنیم.
صالحی همچنین از ارائه آموزشهای لازم به یک هزار و ۱۴۰ نفر از مددجویان خبر داد و گفت: خوشبختانه در ارائه این خدمات کمیته امداد از برنامه پیشی گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این تسهیلات برای ایجاد اشتغال برای دهک های یکم تا پنجم در نظر گرفته شده است، گفت: با برداشته شدن محدودیتهای دهکی که در سال جاری اعلام شده است امیدواریم بتوان زمینه اشتغال بالایی برای مددجویان کمیته امداد فراهم شود.
مدیرکل کمیته امداد استان زنجان همچنین از زمینه سازی برای ایجاد زنجیره ارزش و بازار سازی برای محصولات تولیدی طرحهای اشتغال در بستر فضای مجازی نیز خبر داد و گفت: برنامه ریزی شده است تفاهم نامه همکاری با هدف بازاریابی و فروش محصولات تولیدی مجریان طرحهای اشتغال با پلتفرمهای بومی استانی در این بخش منعقد شود.
نصب و راه اندازی نیروگاههای خورشیدی خانگی در زنجان
جانشین سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان نیز از همکاری کمیته امداد با سپاه استان در نصب پنلهای خورشیدی خبر داد و گفت: برنامهریزی لازم برای ایجاد و راهاندازی سه هزار نیروگاه خانگی خورشیدی پنج کیلوواتی برای خانوادههای کم برخوردار انجام شده است.
ابوالفضل طهماسبی اضافه کرد: این اقدام یکی از طرحهای بدیع موردنظر در حوزه درآمدزایی برای جامعه هدف این نهاد ایجاد پنل خورشیدی( نیروگاههای تولید برق خانگی) برای مددجویان تحت حمایت این نهاد است که با این کار در کنار تامین برق مصرفی انها امکان فروش تضمینی آن به شرکت برق و درآمدزایی برای جامعه هدف این نهاد فراهم میشود.
وی ادامه داد: از مزایای مهم ایجاد پنل های خورشیدی (نیروگاههای خورشیدی خانگی) برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد استان زنجان در کنار توجه به ارتقای سطح معیشتی کمک به صنعت تولید برق در کشور با هزینه بسیار پایین است.
برآیند: یکی از فعالیتهای اساسی کمیته امداد انجام فعالیتهایی است که به ایجاد روحیه خوداتکایی و اعتماد به خود، علاقه و استقبال از کار منجر میشود؛ به نحوی که افزایش حجم این گونه فعالیتها در مقایسه با سالهای قبل را میتوان به عنوان نشانهای از اهمیت این موضوع تلقی کرد.
نتیجه فعالیتهای کمیته امداد در حوزه اشتغالزایی فعال بودن 14 هزار و 869 طرح اشتغالزایی است که به صورت مستمر بر آنها نظارت میشود که طبق گفته مسئولان این نهاد برخی از این طرحها با دریافت وامهای اشتغال در مراحل بعدی زمینه اشتغال تعداد بیشتری از افراد را فراهم کرده است.
نظر شما