شهرداری تهران: سر فاصله قطارها به ۲ دقیقه می‌رسد/قسط اول قرارداد با چین ۱۱۸ میلیون یورو

تهران بزرگ - ایرنا - معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: با اضافه شدن واگن‌های جدید سرفاصله حرکت قطارهای مترو پایتخت به سه و یا حتی ۲ دقیقه می‌رسد.

به گزارش ایرنا، محسن هرمزی روز جمعه از انعقاد قرارداد تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن مترو به عنوان مهمترین دستاورد سفر اخیر شهردار تهران به چین نام برد و گفت: در دولت گذشته، پیگیری‌ها و پرداخت‌های لازم برای انعقاد این قرارداد انجام نشد در نتیجه اجرایی شدن آن، سال‌ها به تأخیر و تعویق افتاد.

وی با اعلام اینکه در متروی تهران، سر فاصله حرکت قطارها در فاز اول، سه دقیقه و در فاز نهایی دو دقیقه پیش‌بینی شده است، افزود: همه محاسبات، تجهیزات و ظرفیت‌ها بر همین مبنا آماده شده و همه خطوط متروی تهران این ظرفیت و توانمندی را دارند که قطارها با سر فاصله ۲ دقیقه حرکت کنند.

هرمزی ادامه داد: با توجه به ظرفیت موجود، اگر نتوانیم واگن کافی وارد خطوط کرده و از همه ظرفیت مترو استفاده کنیم، هم بابت هزینه‌هایی که پرداخت کرده‌ایم و هم بابت عدم جابه‌جایی مسافر تا سقف ممکن، متحمل خسارت می‌شویم.

وی تأکید کرد: در این صورت، بخشی از سرمایه‌ به هدر می‌رود، ضمن اینکه هم امکان خدمات‌رسانی مطلوب به شهروندان و هم فرصت کاهش ترافیک، آلودگی هوا و مصرف سوخت را از دست می‌دهیم.

شهرداری تهران: رساندن سر فاصله قطارها به ۲ دقیقه/قسط اول قرارداد با چین ۱۱۸ میلیون یورو

ناوگان فرسوده موجود در شان شهروندان نیست

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه مهمترین اتفاق در حوزه مترو، رساندن سر فاصله حرکت قطارها به ۳ دقیقه و حتی ۲ دقیقه است، گفت: توسعه خطوط و افزایش ایستگاه‌ها از یک طرف و کاهش سر فاصله حرکت قطارها از طرف دیگر، باعث استقبال بیشتر شهروندان از مترو می‌شود.

به گفته وی، چنانچه در یکی از ایستگاه‌های خط ۶ مترو که اخیرا با حضور رییس جمهور افتتاح شد، ۶۰ هزار مسافر در روز جابه‌جا می‌شوند که نشان می‌دهد که مردم چقدر به مترو نیاز دارند و از توسعه آن استقبال می‌کنند.

هرمزی با بیان اینکه موضوع قرارداد تأمین ۶۳۰ واگن مترو با چین، اقدام خوبی بود که مقدمات آن از سال ۹۵ شروع شد، تاکید کرد: البته این اقدام به دلیل عدم حمایت دولت گذشته، منتج به نتیجه نشد و اساساً در دوره قبل، برای توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی مترو، اتوبوسرانی و تاکسیرانی، اقدامی چندانی صورت نگرفت.

وی با اعلام اینکه واقعا در شأن پایتخت کشورمان و شهروندان آن نیست که برای جابه‌جایی از چنین اتوبوس‌ها و تاکسی‌های فرسوده‌ای استفاده کنند، تأکید کرد: بر اساس آمار، ۷۲ هزار تاکسی در تهران داریم در صورتی که در سطح شهر، ۱۰ هزار تاکسی هم به مردم سرویس نمی‌دهند و عملا بسیاری از آنها در خدمت نهادها و شرکت‌ها هستند و یا باربری می‌کنند.

هرمزی با تاکید بر حمایت از تولید داخلی و انعقاد قراردادهای بزرگ با شرکت‌ها و کارخانه‌های داخلی، یادآور شد: ضمن حمایت از تولید داخل، ناچاریم برای پُر کردن خلاء بسیار بزرگی که در خصوص کمبود اتوبوس‌های مورد نیاز داریم، نسبت به واردات اتوبوس نیز اقدام کنیم.

وی افزود: ظرفیت تولید کارخانه‌های داخلی به هیچ عنوان کافی نبوده و جواب‌گوی نیاز موجود نیستند و در زمینه وسایل حمل و نقل برقی نیز ناچاریم اتوبوس، تاکسی، وَن و موتورسیکلت برقی وارد کنیم.

وی درباره جزییات قرارداد تأمین ۶۳۰ دستگاه واگن مترو از چین با اعلام اینکه بودجه این قرارداد از محل خط اعتباری دولت ایران و چین تأمین شده است که از آن در حوزه‌های واردات دارو، نهاده‌ های دامی و کالاهای اساسی نیز استفاده می‌شود، توضیح داد: این قرارداد در ذیل خط اعتباری مذکور، ردیف مصوب داشت که بر اساس آن، ۸۵ درصد از هزینه قرارداد تأمین واگن‌ها باید از محل همان اعتبارات پرداخت شود.

معاون شهردار تهران با اعلام اینکه دولت باید قسط اول قرارداد به میزان ۱۵ درصد معادل ۱۱۸ میلیون یورو که دولت قبل آن را تأمین نکرده بود پرداخت می‌کرد، گفت: سال گذشته که معاون نخست وزیر چین به تهران آمده بود، موضوع قرارداد ۶۳۰ دستگاه واگن، مطرح و ال سی این قرارداد به مدت یک‌ سال تمدید شد و دولت سیزدهم پایِ کار آمد تا بتوانیم ال سی را باز کنیم که برای تحقق آن فرآیند بسیار سختی را با حمایت دولت با موفقیت پشت سر گذاشتیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha