۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۳۱
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85287753
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تولید زعفران در گناباد ۳۵ درصد کاهش یافت

۲۱ آبان ۱۴۰۲، ۱۳:۳۱
کد خبر: 85287753
تولید زعفران در گناباد ۳۵ درصد کاهش یافت

گناباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: تولید زعفران طی سال زراعی کنونی در این شهرستان ۳۵ درصد کاهش یافت.

اسماعیل قربانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نمونه گیریهای میدانی تولید محصول زعفران در مناطق تحت کاشت این محصول مثل باغات دهستان "زیبَد"،"کاخک" و مناطق دشت و حومه شهرستان گناباد به طور میانگین ۳۵ درصد کاهش یافت.

وی اظهار کرد: برداشت محصول زعفران از نیمه دوم مهرماه در مناطق کوهپایه بخش کاخک شروع شده و تا پایان آذر ماه در مناطق دشت و حومه شهرستان گناباد ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ابراز امیدواری کرد که افزون بر هشت تن زعفران از سه هزار و ۲۵۷ هکتار سطح زیر کشت این محصول در گناباد برداشت شود.

رییس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد هم در گفت و با خبرنگار ایرنا مهمترین علت کاهش تولید زعفران در این شهرستان را کاهش بارندگی و خشکسالی و سرمازدگی ذکر کرد.

علی موذنی افزود: علاوه بر کمبود شدید بارندگی و خشکسالی غیر عادی، پراکنش بارش های منطقه نیز طوری نبوده است که در رشد و نمو زعفران و حفظ رطوبت لازم در مناطق کم آب مانند روستاهای کوهپایه که منابع آبی به میزان بارش وابسته است کمک کند.

وی ادامه داد:علاوه بر این در سال زراعی گذشته بارندگی به شکل برف که برای رشد پیاز زعفران اهمیت زیادی داشته و در تولید موثر است در بسیاری از مناطق بارندگی به این شکل یا نبوده و یا حداقل بارش برف را شاهد بوده ایم.

رییس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد گفت: دوره سرما و یخبندان طی سال گذشته به همراه کاهش رطوبت و سرمای شدید اوایل فصل رشد در سال زراعی جاری نیز خسارت زیادی وارد کرده است که در کاهش تولید سال زراعی جاری تاثیر داشته است.

موذنی افزود: گرمای بیش از حد تابستان نیز مزید بر علت شده و مجموع این عوامل باعث شده تا پیاز زعفران رشد خوبی نکند و باعث کاهش تولید شود.

وی مبارزه به موقع با علف های هرز و با جوندگان و آفتهای رایج باغات زعفران و کاهش سطح زیرکاشت و مدیریت به هنگام تغذیه و آبیاری و محلول پاشی مزارع را در بهبود کیفی زعفران موثر دانست.

رییس تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد افزایش ماده آلی خاک با دادن کود دامی پوسیده و فرآوری شده و جوان سازی باغهای قدیمی و غیراقتصادی با کاشت باغهای جدید و مکانیزه کردن سیستم های آبیاری و برداشت برای کاهش هزینه تولید را هم در این ارتباط مهم برشمرد.

سه هزار و ۲۵۷ هکتار از زمینهای کشاورزی گناباد زیر کشت زعفران قرار دارد و کاشت و برداشت زعفران سالانه برای ۶۵۵ هزار نفر - روز کار در این شهرستان اشتغال ایجاد می کند.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.


اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha