به گزارش ایرنا،«فیروز قاسمزاده» سخنگوی صنعت آب کشور روز گذشته (شنبه) درباره آخرین وضعیت آبگیری سد چمشیر، اعلام کرد: این سد از ابتدای آبگیری تا امروز بالغ بر ۹۰۰ میلیون مترمکعب ورودی داشته که با احتساب رهاسازی آب برای نیازهای زیست محیطی و کشاورزی، اکنون حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در مخزن این سد ذخیره شده است.
وی افزود: آثار آبگیری سد چمشیر در پاییندست این سد بسیار مشهود است، بهطوری که کیفیت آب رودخانه زهره در پاییندست سد نسبت به قبل از آبگیری این سد، بهطور محسوس افزایش یافته و وضعیت کشاورزی نیز در بهار و تابستان امسال نسبت به زمان مشابه سالهای قبل، مطلوبتر بوده است.
مرحله نخست آبگیری سد چمشیر گچساران از روز دوشنبه ۲۳ اسفند ماه اجرایی شد و در روز ۲۶ تیر ماه امسال سد و نیروگاه چمشیر به عنوان بزرگترین پروژه برق- آبی کشور با حضور رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
سازمان فضایی ایران، تصاویر ماهوارهای که توسط ماهوارههای بینالمللی تهیه شده را دریافت کرده و برای نخستین بار در اختیار ایرنا گذاشته است. این تصاویر مربوط به بازه زمانی یک سال گذشته سد چشمیر است که نشان از آبگیری چشمگیر این سد دارد.
به گزارش ایرنا، سد چمشیر با طول تاج ۶۸۰ متر، ارتفاع بدنه سد ۱۵۱ متر، نوع سرریز اوجی دریچهدار با سه دریچه قطاعی، حجم مخزن ۲.۳میلیارد متر مکعب، ظرفیت نیروگاه ۱۷۶ مگاوات به علاوه نیروگاه جریانی به ظرفیت ۱۱ مگاوات یکی از بزرگترین سازههای آبی کشور به شمار میرود. با انتقال آب این سد به زمینهای تفتیده، کشاورزی سه استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر متحول میشود.
سد و نیروگاه «چمشیر» بزرگترین طرح برقابی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلابها بر روی رودخانه زهره ساخته شده است.
وقوع سیل فروردین ۱۳۹۸ و مانسون تابستان ۱۴۰۱، طغیان رودخانهها و سرازیر شدن روان آبها به محل زندگی مردم و تخریب زیرساختها، ضرورت احداث سدهای بزرگ و تاثیرگذار در آسایش شهروندان را بیش از پیش نمایان کرد به همین دلایل بهرهبرداری از سد «چمشیر» اقدامی امیدبخش برای مهار و کنترل سیلاب و توسعه کهگیلویه و بویراحمد و استانهای همجوار از جمله بوشهر محسوب میشود.
آن طور که مسوولان آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد میگویند: این سد افزون بر تامین آب کشاورزی، صنعت و ظرفیت تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال را دارد که این خود میپتواند گامی در تامین این حامل انرژی و آسایش شهروندان به ویژه در تابستان باشد.
نظر شما