به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم لطیفی روز یکشنبه در جشنواره شهید رجایی که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، افزود: جشنواره شهید رجایی فرصتی برای بازنگری به عملکردهاست و علت اینکه نام شهید رجایی را بر این جشنواره گذاشته شد، این است که یکی از پررنگ ترین ویژگیهای این شهید، خدمت رسانی به مردم بود.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: ماهانه ۱۱۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت می شود اگر این مبلغ در ارزش افزوده داشته باشد، باید افزایش یابد اگر نه باید توجه ویژهای به آن شود. باید ببینیم بهرهوری ما در در حوزه محیط زیست و نگهداشت از مواهب طبیعی که خداوند به امانت در اختیار ما قرار داده چگونه است؟
لطیفی با بیان اینکه در دو سال اخیر تلاش شده تا جشنواره شهید رجایی به صورت مستمر برگزار شود، افزود: همچنین مقرر شده به جای اینکه سازمان امور اداری و استخدامی ارزیابی دستگاهها را انجام دهد، دستگاههای مسئول، ارزیاب باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید هر روز نسبت به خودمان ارزیابی داشته باشیم و ببینیم آیا با توجه به هزینه از بیت المال آیا ارزش افزوده برای کشور و مردم حاصل شده است، افزود: ۳۰ دستگاه در ارزیابی محیط زیست سبز نقش داشتند و درخواست کمک داریم تا سال آینده این مسأله حتی بیشتر مورد توجه قرار گیرد چرا که آینده آحاد جامعه مرتبط با حوزه محیط زیست است.
معاون رئیس جمهور همچنین اعلام کرد: نتایج ارزیابی را شفاف در اختیار همگان قرار دادهایم و سامانه دولت سنج راهاندازی شده و نمره دستگاههای مختلف و کارکنان به همراه مستندات وجود دارد.
لطیفی خدمت آسانتر به مردم و حفظ کرامت آنها را رویکرد اصلی جشنواره شهید رجایی دانست و افزود: اگر بخواهیم تحول در نظام اداری کشور که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است را ایجاد کنیم، نیاز به تحول هستیم زیرا هیچ نسخه یکسانی برای دستگاههای اجرایی توصیه نمی شود.
معاون رییس جمهور گفت: در سازمان امور اداری و استخدامی بر اساس الگوی عمومی تحول اداری این تکلیف را بر عهده خود دستگاهها گذاشتهایم که الگوی تحول خودشان را مشخص کند.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست مسئول راهبری حوزه محیط زیست در کشور است، گفت: اگر نیاز به دستگاههای همکار است آن را اعلام کنید و ما حاضریم کمک کنیم اقدامات لازم را انجام دهیم.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به برگزاری آزمون جذب در دستگاههای اجرایی گفت: همچنین در حوزه جذب نخبگان در مشاغل اختصاصی دست مدیران باز است و آیین نامهای را با همکاری بنیاد ملی نخبگان تهیه کردهایم که در آن برای به کارگیری در مشاغل تخصصی، معیارهای نخبگی نیز مشخص است.
لطیفی با بیان اینکه در حوزه حقوق و دستمزد ۴ ناترازی داریم و ۲ سال است که درگیر این موضوع هستیم، افزود: برای رفع این ناترازی ۲۷ اقدام صورت گرفته و طی نامهای به رییس جمهور این مسائل را اعلام کردهایم.
وی توضیح داد: ناترازیهای درون دستگاهی به دلیل تکثر قوانین و نوع ورود افراد است. ناترازی دیگر نیز از نوع بین دستگاهی است. ناترازی سوم نیز از نوع ملی و کشوری است. همچنین ناترازی دیگر مربوط به بخش خصوصی و دولتی است.
وی درباره احکام حقوقی کارمندان دولت گفت: در نامه ای به رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست کردیم تا افزایش ها در احکام گنجانده شوند بر این اساس قرار شد احکام تقویت شود، البته در تمام این اقدامات باید ملاحظات ۶ میلیون کارمند دولت را لحاظ کنیم.
رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور با اشاره به برقراری فوق العاده ویژه برای دستگاههایی که شرایط آن را دارند، تاکید کرد: رییس جمهور و مجموعه دولت دغدغه معیشت همکاران را دارند ، مشکلات یک شبه حل نمی شود اما اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
دولت سیزدهم در صدد ساماندهی محیط زیست کشور است
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم گفت: دولت سیزدهم با کمک زیر مجموعههای خود در صدد ساماندهی محیط زیست کشور بوده و با دو کلیدواژه «مردمی» و «انقلابی» در تلاش برای خدمتگزاری به مردم و ترویج این فرهنگ است.
وی اظهارداشت: شهید رجایی در عمر کوتاه ریاست جمهوری خود که ٢۶ روز بود، به اندازه عمق تاریخ درس بر جای گذاشت که زیرساخت پیشرفت کشور شد که باید از آن بهره ببریم.
وی ادامه داد: مسوولیت امروز ما به منزله طی کردن مدارج بالاتر نیست باید تکلیف خود را به نحو مطلوب انجام دهیم، فضای رقابت سالم ایجاد کنیم، در دنیای رقابت انسانهایی پیروز می شوند که هدفمند باشند و نظام ما هم از این جنس است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: مبنای انتخاب خدمت است، یکی از واژه های اساسی یک خادم خضوع و خشوع است در این زمینه الگوی خوبی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی را داریم.
سلاجقه از خانواده محیط زیست به عنوان قشری خدمتگزار به ایران و جامعه یاد کرد و اظهار داشت: محیط بانان این سازمان از قله دماوند تا دشت های مرکزی را در شرایط سخت از لحاظ تغییرات آب و هوایی مدیریت و حفاظت می کنند و در این راه شهید و هم جانباز تقدیم کرده اند اما با تمام سختیها پای تمام وظایف خود به نحو مطلوب ایستادهاند.
در پایان این مراسم ٧٠ نفر از مدیران و نیروهای سازمان محیطزیست در قالب جشنواره شهید رجایی معرفی و قدردانی شدند.
راه اندازی سامانه جامع محیط زیست/ لزوم همکاری امور استخدامی برای جذب نیرو
همچنین معاون توسعه مدیریت و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در جشنواره شهید رجایی گفت: در مراسم امروز توانستیم دستاورهای سازمان را به طور خلاصه مطرح و از ۷۰ نفر از همکاران و مدیران در ستاد مرکزی و استانهای مختلف قدردانی کنیم.
رضا انجمشعاع ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۴۰۱ فراز و نشیبهای فراوانی داشت اما با تدبیر و درایت رییس سازمان حفاظت محیط زیست توانستیم دستاوردهای بزرگی داشته باشیم.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست با گلهمندی از سازمان اداری و استخدامی گفت: در ارزیابیهای سال ۱۴۰۱، سازمان حفاظت محیط زیست در برخی شاخصهایی که برایش در نظر گرفته شده بود نقشی نداشت اما این شاخصها برای ما در نظر گرفته شده بود و باعث شد امتیاز ما پایین بیاید.
انجمشعاع افزود: به عنوان مثال در بخش شاخصهای عمومی، شاخص مشارکت و مردمی سازی به عنوان یک شاخص برای ما در نظر گرفته بود درحالی که این موضوع برای ما عدم مصداق داشت. ما پیگیری کردیم که این شاخص از ارزیابی ما حذف شود اما اتفاقی نیفتاد، شفافسازی شرکتهای دولتی نیز جزو شاخصهای ارزیابی بود درحالی که این موضوع ارتباطی با سازمان حفاظت محیط زیست ندارد.
وی افزود: در بخش شاخصهای اختصاصی، کاهش سطح مناطق تحت تاثیر گرد و غبار بر اساس سند تحول دولت مردمی به عنوان تکلیف ما در نظر گرفته شد درحالی که تعداد زیادی از دستگاهها در این خصوص دخیل هستند که مهمترین دستگاه در بخش اجرا وزارت جهاد کشاوری است و ما تنها نقش نظارتی داریم.
وی اضافه کرد: در بحث پیشگیری و ممانعت از آلودگیهای آب و خاک نیز این سازمان ناظر است و تعداد زیادی از دستگاهها در این موضوع دست دارند اما ارزیابی آن تنها برای ما حساب شد، در بحث آلودگی هوا، تعداد روزهای ناسالم و انتشار آلایندهها ۲۰ دستگاه نقش دارند و اینجا هم نقش ما نظارتی است، امیداریم این شاخصها در سال ۱۴۰۲ اصلاح شود و ارزیابی ما منطبق با وظایف سازمان باشد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به کمبود نیروی انسانی این سازمان گفت: از نظر نیروهای محیطبان و نیروهای کارشناس به شدت با کمبود نیرو مواجهیم که امیدواریم سازمان امور استخدامی در زمینه استخدام نیروهای واجد شرایط با ما همکاری کند.
وی درباره راهاندازی سامانه جامع محیط زیست کشور گفت: این سامانه با هدف شفاف سازی، چابکسازی و حذف مراجعات حضوری راهاندازی شده و ۴۰ زیر سیستم تخصصی دارد. همچنین این سامانه به درگاه ملی خدمات الکترونیک و هوشمند دولت متصل شده است.
وی افزود: به شدت نیاز داریم که حوزه فناوری را تقویت کنیم و حداقل ۱۰ کارشناس در این بخش نیاز است و باید برای هر دو استان حداقل دو کارشناس در نظر گرفت تا این سامانههای فناورانه را راهبری کنند و بتوانیم ۲۰ میلیون هکتار مناطق تحت حفاظت محیط زیست را کامل محافظت کنیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در ۱۴ معاهده عضو است، گفت: تعهدات ناشی از اجرای سیاستهای کلی محیط زیست، ابلاغی مقام معظم رهبری مد نظر است و ایجاد محیط زیست مطلوب برای آحاد جامعه در افق ۱۴۰۴ مورد توجه است.
انجم شعاع گفت: حفاظت از اکوسیستمهای طبیعی کشور و ترمیم اثرات سوء گذشته در محیط زیست و پیشگیری و ممانعت از تخریب و آلودگی محیط زیست از وظایف سازمان است همچنین بررسی، مطالعه و تحقیق به منظور دستیابی یا حصول شناسایی در زمینههای مختلف محیط زیست و آموزش محیط زیست به منظور اشاعه و ارتقای سطح دانش و بینش زیست محیطی افراد جامعه از دیگر دستاوردهای سازمان حفاظت محیط زیست محسوب میشود.
وی بیان داشت: حدود ۹۵۰ نفر در ۱۰ سال گذشته از بدنه سازمان خارج شدند و حدود ۱۰۴۸ نفر نیز در ۵ سال آینده از سازمان حفاظت محیط زیست خارج می شوند و حدود ۶ هزار ردیف پستی بلا تصدی خواهد ماند همچنین اکنون نیز بیش از ۵۰ درصد ردیف پستی های سازمان خالی است.
در این آیین از پوستر کنگره شهدا و ایثارگران محیط زیست نیز رونمایی شد.
نظر شما