به گزارش خبرنگار ایرنا؛ معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل روز یکشنبه در نشست خبری سی و یکمین جشنواره تئاتر استان در این اداره کل اظهار کرد: این رویداد مهم از سال ۷۲ و زمان استان شدن اردبیل هر سال اجرا میشود و بزرگترین رویداد تئاتر در استان است و اردبیل به لحاظ پیشینه هنر تئاتر و نمایش و داشتن هنرمندان قابل، از قطبهای تئاتر کشور محسوب میشود.
سعید نوریان افزود: شورای سیاستگذاری این جشنواره تشکیل شده است و ۴۵ گروه هنری از سراسر استان در ۲ بخش صحنه ای و خیابانی برای شرکت در این جشنواره اعلام حضور کردند و ۱۵ اثر برای اجرای خیابانی و ۳۰ اثر برای اجرای صحنهای به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
دبیر جشنواره تئاتر استانی اردبیل ادامه داد: بعد از بررسیها و بازبینیهای اولیه، ۱۳ نمایش برای اجرای صحنهای و ۶ اثر برای اجرای خیابانی انتخاب شد و از ۲۳ آبان ماه در ۲ سالن مجتمع فرهنگی و هنری فدک و سالن بیضا اجرا و داوری و آثار خیابانی نیز همزمان در محوطه مجتمع فدک اجرا و داوری خواهند شد.
پنج اثر به جشنواره منطقهای راه خواهد یافت
وی تصریح کرد: سه اثر صحنهای و ۲ اثر خیابانی برای جشنواره تئاتر منطقهای برگزیده شده و در کنار اجرا و داوری آثار راه یافته به این جشنواره، کارگاههای آموزش تئاتر و نمایش فیزیکال نیز برای علاقهمندان برگزار خواهد شد.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به قابلیت بالای نویسندگان نمایشنامه در استان اشاره کرد و گفت: متن ۱۱ اثر از ۱۵ اثری که به جشنواره استانی تئاتر راه یافته، حاصل اندیشه و قلم نویسندگان استانی است.
نوریان افزود: تئاتر شادمانه از شهرستان گرمی که در جشنواره قبلی حائز رتبه نخست شده بود، جزو ۱۳ تئاتر اجرای صحنهای در سی و یکمین جشنواره استانی منظور شده و این از سیاستهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ترغیب هنرمندان آثار برتر است.
بخشهای صحنهای و خیابانی، دبیران مستقل دارند
وی با اعلام اینکه جشنواره پیش رو از گستردگی و اهمیت بالا برخوردار است، گفت: علی دانش دبیر بخش اجرای صحنهای و مسرت دبیر بخش خیابانی جشنواره هستند و هنر تئاتر و نمایش استان اردبیل به حدی بالنده است که بارها در جشنوارههای منطقهای و فجر درخشیده و نمایش برتر تئاتر بینالمللی فجر شده است.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: مقدمات برگزاری جشنوارههای موسیقی، خوشنویسی و سایر رشتههای هنری نیز فراهم است و تا پایان سال جاری برگزاری خیلی از جشنوارهها را شاهد خواهیم بود.
مسرت دبیر بخش اجراهای خیابانی سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل هم در این نشست خبری، از اشتیاق مردم برای تماشای اجراهای خیابانی خبر داد و گفت: شبیهخوانی از مصادیق نمایشهای خیابانی است و در جشنوارههای تئاتر بر اجراهای خیابانی تاکید میشود.
علی دانش ، دبیر بخش اجراهای صحنهای جشنواره نیز گفت: آثار راه یافته به جشنواره به گروههای هنری شهرستان های مختلف استان تعلق دارد و به طور عمده شامل موضوعات دفاع مقدس، آسیبهای اجتماعی و مسائل مردمی است.
در پایان این نشست، خبرنگاران نیز نقطه نظرات خود را درباره چگونگی برگزاری جشنواره مطرح کردند و از پوستر سی و یکمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل رونمایی شد.
نظر شما