به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدحسین حسینی» در جلسه شورای مدیران که با حضور معاونان و مدیران ستادی و مدیران استانی که به صورت وبیناری با موضوع بررسی اقدامات و برنامههای وزارت جهادکشاورزی در راستای سیاستهای کلی اقتصاد دریامحور برگزار شد، افزود: دریا باید به مزرعهای با نگاه آبزیپروری تبدیل شود و در این راستا لازم است صید و صیادی به ماهیگیری مسوولانه و آبزیپروری به سمت تولید گیاهان و جانداران دریایی منتهی شود.
رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به این که نخستین گام سرزمینی کردن دریا تقویت نقاط تلاقی دریا و خشکی است، ادامهداد: بیش از ۲۰۰ بندر و موجشکن مردمی وجود دارد که لازم است شیوه مدیریت بنادر به صورت خودگردان انجام شود.
وی اضافهکرد: لازم است شناسنامهدار کردن و طبقهبندی بنادر و ایجاد بندرهای شناور مجهز به سیستم gis در دریا برای خدماترسانی بهتر در دستور کار قرار گیرد.
حسینی همچنین بر استفاده از ظرفیتهای گیاهان آبزی، خارپوستان و دوکفهایها برای تبیین بهتر زنجیره ارزش تاکید کرد.
وی با اشاره به این که ایجاد مزرعه دریایی با نگاه تکمیل گونههای پرورشی باید به الگو تبدیل شود، گفت: تکمیل و کیفیسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی با ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان باید اجرایی شود.
نقشآفرینی بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه ماهیان زینتی
رییس سازمان شیلات ایران بیانداشت: تولید ماهیان زینتی برای ایجاد ثروت و جذب توریسم در بنادر از مواردی است که میتواند صنعت شیلات را جامعتر کند و در این راستا لازم است نقشآفرینی بخش خصوصی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اعلام این که زنجیره ارزش بدون بازار اتفاق نمیافتد، تصریحکرد: ایجاد بازارهای تخصصی خرد و عام برای معرفی ظرفیتهای شیلاتی از مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
حسینی افزود: جزایر ثابت دریایی باید به یک بندر تبدیل شود و در این راستا لازم است اقدامات ضروری به انجام برسد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به مبحث آموزش، ترویج و تحقیقات اشاره کرد و گفت: باید بخشی از طرحهای محوری و برنامهها با همکاری این بخش انجام شود.
وی، مشارکت جامعه صیادی و آبزیپروران را به عنوان یک سرمایه اجتماعی معرفی کرد و افزود: سرمایهگذاری که به سرمایه اجتماعی پیوند نخورد، نتیجه مثبتی نخواهد داشت و لازم است از سرمایه بخش خصوصی در مواردی که فرصت وجود دارد کمک بگیریم.
رییس سازمان شیلات ادامهداد: نگاه اقتصاد دریامحور از حوزه پدافند غیرعامل نیز باید مدنظر قرار گیرد و هر استانی با نگاه ملی پروژهها را پیش ببرد.
به گزارش ایرنا، بیش از ۸۳ هزار تن آبزی به ارزش معادل ۱۴۰ میلیون دلار در پنج ماهه ابتدای سال جاری صادر شد که در همسنجی با پارسال از نظر وزنی و ارزشی رشد ۳۲ درصدی نشان میدهد.
نظر شما