به گزارش ایرنا، بوکس ورزشی رزمی است که در آن ۲ حریف با اتکا به قدرت، استقامت، سرعت و واکنش سریع خود با مشت های گره کرده روبه روی هم ایستاده و در مراحل (راند) یک تا سه دقیقهای، درون رینگ مبارزه میکنند و البته این مشت زدن ها به بالای کمربند محدود میشود.
انجام ورزش بوکس در کنار وزنه زدن و تمرینهای هوازی از جمله طناب زدن و پروانه کمک میکند تا ورزشکاران بدنی نیرومند و چابک ساخته و سلامت قلب و عروق، گردش خون، هماهنگی بدن و سلامت روان خود را بهبود بخشند و افزون بر اینها این ورزش هوازی راهکار خوبی برای افزایش کالریسوزی و کمک به کاهش وزن به شمار میرود.
سرمربی تیم بوکس امید خراسان رضوی در خصوص این ورزش گفت: بوکس به دلیل بالا بردن سرعت و توانایی عصب و عضله، می تواند در کارهای روزمره به کمک افراد بیاید و حتی اگر به قصد مسابقه و سطح قهرمانی هم صورت نگیرد برای سنین مختلف بسیار مفید است.
محمود حقیقت خواه با بیان اینکه بوکس آماتور در جدول ورزشهای خطرناک و آسیب های ورزشی، هشت رده از فوتبال عقبتر است، افزود: بهترین سن برای آغاز این رشته ورزشی ۱۲ سالگی است و فرد پس از آشنایی با این رشته و حدود یک سال تمرین، میتواند در رده سنی نونهالان به آمادگی کامل برسد، و این در حالی است که برخی کشورها آموزش افراد را از سنین بسیار پایین تر شروع میکنند.
بوکس از بابت اینکه توانایی سرعت عصب و عضله را بالا میبرد و در کارهای روزمره به کمک افراد میآید حتی اگر به قصد مسابقه و سطح قهرمانی هم نباشد برای سنین مختلف بسیار مفید است.وی اظهار کرد: رشتههای انفرادی ورزشی در صورت کسب نشان به ویژه طلا توسط ورزشکار، به اندازه یک رشته تیمی ارزشمند هستند.
سرمربی تیم بوکس امید خراسان رضوی همچنین گفت: توسعه و تجهیز بیشتر سالن های اختصاصی و همچنین تبلیغ و معرفی هر چه بیشتر رشته بوکس در رسانه ها و تبلیغات تلویزیونی، نقش مهمی در اقبال نسل جوان و پشتوانه سازی برای تیم ملی دارد.
ملی پوش آیندهدار خراسان رضوی
یک عضو تیم ملی بوکس نونهالان اظهار کرد: مشتزنی ورزشی بسیار خوب و پرتحرک اما نیازمند پشتکار زیاد و وقت گذاشتن است.
متین چمیپا، با بیان اینکه از ۱۱ سالگی بوکس را آغاز کرده است، افزود: اکنون در ۱۳ سالگی پس از درخشش در مسابقات مختلف استانی و کشوری و کسب نشان های رنگارنگ، از شهریور امسال در وزن ۴۳ کیلوگرم به تیم ملی نونهالان راه یافته ام.
وی با تشکر حمایت مسوولان هیات بوکس خراسان رضوی گفت: آنها در مسابقات مختلف انتخابی در کنار مربی ام حضور داشتند و حمایت و تشویق آنها انگیزه مرا مضاعف میکرد.
این ملی پوش خراسان رضوی در تیم نونهالان در خصوص ایجاد هماهنگی بین درس و ورزش گفت: ترقی در هر کاری نیازمند تلاش مستمر است و با برنامه ریزی میتوان به همه کارها رسید. من نیز طبق برنامه و زمان بندی که برای انجام فعالیت های درسی و ورزشی خود دارم تاکنون در هر ۲ زمینه موفق بوده ام.
چمیپا گفت: دوری از دود، سیگار و دوستان ناباب از دیگر عواملی است که باعث می شود در زندگی دچار آسیب نشویم.
رییس شورای راهبردی هیات بوکس خراسان رضوی نیز با اشاره برنامه های این هیات اظهار کرد: یکی از برنامه های این هیات، حضور در لیگ برتر است و امسال نیز تیم استان برای حضور در لیگ بزرگسالان آماده شده است.
یکی از برنامه های هیات بوکس خراسان رضوی، حضور در لیگ برتر است و امسال نیز تیم استان برای حضور در لیگ بزرگسالان آماده شده است.علی محمدی ادامه داد: حضور در مسابقات قهرمانی کشور از دیگر برنامه های ما است چنانکه مهرماه امسال، خراسان رضوی با هفت بوکسور و سه مربی در مسابقات کشوری بوکس خردسالان به میزبانی اراک حضور یافت که حاصل کار کسب پنج نشان طلا و ۲ نقره برای استان بود.
وی افزود: در این دوره از مسابقات، امیرعلی گراوند، حامد زمانی، سبحان جعفری، حسین تازیکی و متین طوفانی موفق به کسب نشان طلا و محمدطاها بخشی و طاها جوان صاحب نشان نقره شدند.
رییس شورای راهبردی هیات بوکس خراسان رضوی گفت: حضور این خردسالان نویدبخش آینده درخشانی برای بوکس استان است و امیدواریم این مسیر با فدرت ادامه پیدا کند.
فعالیت هیات بوکس در ۱۵ شهرستان خراسان رضوی
رییس هیات بوکس خراسان رضوی هم گفت: هم اینک این هیات در ۱۵ شهرستان فعال است و راه اندازی ۲ هیات دیگر هم در دست بررسی است و ما به دنبال آن هستیم تا رینگ های استانداردی در شهرهای استان ایجاد کنیم.
امیرحسین اخوان بیان کرد: این ورزش کمترین هزینه بری را دارد و با کمتر از یک میلیون تومان میتوان امکانات مورد نیاز این ورزش را خریداری کرد.
وی افزود: شناسایی استعدادها، ترغیب آنها به حضور در مسابقات و پیگیری تا معرفی به اردوهای انتخابی تیم ملی از جمله اقداماتی است که به صورت مستمر در حال انجام آن هستیم.
رتبه سوم خراسان رضوی در ردهبندی بوکس خردسالان
نایب رییس هیات بوکس خراسان رضوی نیز گفت: طبق گزارش فدراسیون و بر اساس سنجش عملکرد ورزشکاران در سه دوره مسابقات قهرمانی کشور، این استان در رده های سنی پایه، عنوان سوم کشوری را از آن خود کرده است.
محمدتقی نظری ادامه داد: در این سنجش عملکرد بسیار خوب ورزشکاران خراسان رضوی بین ۷۰۰ ورزشکار شرکت کننده مورد ارزیابی قرار گرفت و این استان با حضور ۱۱ ورزشکار پس از استانهای اراک و تهران، که به طور مشترک اول شدند و گلستان که دوم شد، در جایگاه سوم ایستاد.
وی گفت: سهم خراسان رضوی از بین استعدادهای ممتاز کشوری چشمگیر بوده است و این نشان از توجه ویژه هیات استان روی سنین پایه دارد.
نایب رییس هیات بوکس خراسان رضوی با اشاره به ملی پوشان استان، اظهار کرد: هم اکنون در رده سنی نونهالان "متین چمیپا و امیرمحمد سخی راد" و در بزرگسالان "علی حبیبی نژاد" ملی پوش هستند و "حسن مرادنژاد" دبیر هیات استان، عضو کمیته فنی فدراسیون و "سعید محمدی" مربی تیم ملی جوانان است.
وی افزود: در مرداد امسال استان میزبانی مسابقات نونهالان منطقه هشت کشور را داشت و علاوه بر مسابقات و دوره های مختلفی که از ابتدای امسال برگزار کرد، دوره دانش افزایی مربیان را مهرماه امسال با شرکت ۱۰۰ مربی از استان و دیگر استانهای کشور برگزار کرد.
نظری ادامه داد: در این دوره، مواردی نظیر اصول طراحی تمرین بوکس برای ورزشکاران مبتدی، آسیب شناسی مقدماتی بوکس و اصول مقدماتی داوری تدریس شد و در آذر امسال نیز دوره مربیگری درجه ۲ و در دهه فجر مسابقات بزرگسالان را برگزار خواهیم کرد.
فعالیت بیش از سه هزار بوکسور در خراسان رضوی
دبیر هیات بوکس خراسان رضوی گفت: پارسال ۲ هزار و ۸۳۰ ورزشکار بوکس در استان فعال بودند که هم اینک سه هزار و ۴۰۰ ورزشکار به صورت سازماندهی شده در این استان در حال فعالیت هستند.
حسن مرادنژاد افزود: شمار ورزشکاران سازمان یافته رشته بوکس استان طی سه ماهه نخست امسال، در مقایسه با بهار سال قبل ۳۵ درصد افزایش یافته است.
نظر شما