تصویب قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم مجمع عمومی؛ آرای موافق کمتر از مخالف و ممتنع

نیویورک – ایرنا- قطعنامه حقوق بشری ضد ایرانی کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود، روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد اما تعداد آرای کشورهای مخالف و ممتنع به این قطعنامه سیاسی بیش از موافقان آن  بود.

به گزارش ایرنا از نیویورک، این قطعنامه روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل فقط با ۸۰ رای به تصویب رسید و ۲۹ کشور به این قطعنامه رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند و بدین ترتیب تعداد موافقان کمتر از کشورهایی بود که به این قطعنامه رای مخالف و ممتنع دادند.

از این رو ۹۴ کشور با این قطعنامه ضد ایرانی موافق نبودند و به آن رای مخالف یا ممتنع دادند.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل  پیرامون "دستورکار وضعیت های حقوق بشری و گزارش های گزاشگران ویژه" مورد بررسی قرار می گیرد که سال گذشته ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان ماه) در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید وحمایت از ناآرامی‌های ایران از محورهای آن بود.

این قطعنامه سال گذشته در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل  با ۷۹ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع تصویب شدو در واقع ۹۶ کشور به این قطعنامه رای منفی و ممتنع دادند.

 قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱ در صحن مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای موافق ، ۲۹ رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع شامگاه پنجشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. در واقع ۹۴ کشور با این قطعنامه ضد ایرانی موافق نبودند.

زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نشست امروز کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل  اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه مغرضانه و با انگیزه سیاسی را که وضعیت حقوق بشر در کشور ما را هدف قرار می دهد، به شدت رد می کند. در حالی که ما اذعان داریم که همیشه جا برای پیشرفت وجود دارد، ضروری است که ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه اتهامات علیه ما را مورد بحث قرار دهیم.

به گزارش ایرنا از نیویورک، زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در سخنانی در کمیته سوم هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل افزود: بیایید توجه خود را به کانادا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایالات متحده و رژیم اشغالگر و آپارتاید اسرائیل معطوف کنیم - بازیگران همیشگی نقض حقوق بشر و مظنونین همیشگی! کانادا و حامیان این قطعنامه، در حالی قطعنامه علیه ایران را به رای می برند که خود به قطعنامه‌ای که خواستار توقف حمام خون و قتل عام زنان و کودکان فلسطینی توسط رژیم اسرائیل بود، رای منفی دادند! این تضاد در واقع نقاب از رویه‌های استاندارد دوگانه‌ای را که آنها در قبال حقوق بشر به کار می‌گیرند، آشکار می‌کند. شاید وقت آن رسیده است که گروه دوستان حمایت از ذبح کودکان را تشکیل دهند!

وی افزود: کانادا، در حالی که مدعی می‌شود از جایگاه اخلاقی بالایی برخوردار است تلاش می کند تا ملت های دیگر را محکوم کند، باید با واقعیت ناراحت کننده و دردناک کشف سالانه اجساد متعدد کودکان بومی مواجه شود. استثمار و بدرفتاری با کارگران مهاجر، همانطور که توسط گزارشگر ویژه در مورد اشکال معاصر برده‌داری مورد توجه قرار گرفته است، به عنوان لکه‌ ننگی، عمیقاً نگران‌کننده و غیرقابل توجیه است که ریشه در میراث استعماری کانادا دارد. در حالی که کانادا به سابقه مثلا درخشان محافظت از حقوق کودکان افتخار می کند، این واقعیت ها تصویر کاملاً متفاوتی از وضعیت حقوق بشر در کانادا نشان می دهد.

ارشادی گفت: بی توجهی بریتانیا به حقوق بشر به همان اندازه نگران کننده است. سکوت غیرقابل توضیح و عدم توجه به بیش از ۲۰۰ کودک و نوجوان مفقود شده، که همگی پناهجو هستند، با بی توجهی نگران کننده جهان به وضعیت اسفناک این افراد آسیب پذیر طنین انداز می شود. بی توجهی و عدم رعایت حقوق و امنیت جان این جوانان کاملاً مذموم است و توجه عاجل جامع جهانی را می طلبد. در حالی که جهان با وحشت هتک حرمت به حقوق و زندگی کودکان بیگناه بومی را تماشا می کند، به نظر می رسد که شاید بتوان از شهرت درخشان کانادا برای حفظ حقوق کودکان استفاده عملی کرد!! شاید بریتانیا بتواند از تخصص کانادا در یافتن کودکان گمشده بهره مند شود.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: فرانسه که خود را در پشت نقاب به‌اصطلاح آزادی، برابری و برادری مخفی کرده است، در حیاط خلوت خود مرتکب نقض فاحش حقوق بشر می شود. سرکوب بی وقفه آزادی های مذهبی به نام سکولاریسم، هدف قرار دادن و به حاشیه راندن جوامع مسلمان، و محدودیت های شدید بر حجاب، همگی ویژگی های کشوری است که آزادی را تحت عنوان حمایت از آن خفه می کند. فرانسه به عنوان نمونه ای آشکار از ریاکاری شناخته می شود و علیرغم ادعا در مورد آرمان های برابر، در عین حال آشکارا آن را برای شهروندان خود انکار می کند.

وی تصریح کرد: اینکه آلمان ابتدایی ترین حقوق زنان و کودکان مسلمان و مهاجر را در مرزهای خود نقض می کند، توجه را به موازات تاریخی مانند سلاح های شیمیایی که در دوران جنگ تحمیلی علیه زنان و کودکان ایرانی استفاده کرد، جلب می کند. نه تاریخ و نه زنان و کودکان ایرانی نمی توانند جنایات هولناک آلمان و سلاح های شیمیایی آن را فراموش کنند.

ارشادی ادامه داد: رژیم نامشروع آپارتاید اسرائیل در خط مقدم قتل عام زنان و کودکان بی گناه است. هیچ کس دیگری واقعا نمی تواند با رژیم آپارتاید در نسل کشی، پاکسازی قومی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت رقابت کند. چگونه می توان بمباران هولناک بیمارستان ها را توضیح داد که طی آن صدها بیمار، که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشته و تبدیل به ذغال شدند؟! رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل، میراثی از نقض فاحش و غیرقابل بیان حقوق بشر را برجای گذاشته است. آوارگی اجباری مردم فلسطین، ادامه اشغال سرزمین‌های آنان، ساخت شهرک‌های غیرقانونی و محاصره خفقان‌آور غزه مظهر رژیم آپارتایدی است که در تلاش برای نسل‌کشی، حقوق و حیثیت کل ملت فلسطین را زیر پا گذاشته است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: ایالات متحده علاوه بر ترویج نژادپرستی، تمام توان خود را برای دفاع از نسل کشی و کشتار زنان و کودکان رژیم اسرائیل در نوار محاصره شده گذاشته است. آمریکا همین سیاست را با ارتکاب نسل کشی علیه مردم ایران از طریق تحمیل اقدامات قهری یکجانبه غیرانسانی و غیرقانونی علیه آنها دنبال می کند. ایالات متحده به ارائه تمام حمایت های مورد نیاز رژیم آپارتاید از جمله حمایت نظامی، مالی و سیاسی افتخار می کند. فکر می کنم اکنون برای حضار بسیار واضح است که چرا شورای امنیت فراتر از تصور فلج شده است.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به ترویج و حمایت از حقوق بشر معتقد است و به همکاری سازنده خود با سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل و همچنین دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا،۱۴ دسامبر ۲۰۲۲  /۲۳ آذرماه ۱۴۰۱  نیز قطعنامه سیاسی آمریکا در شورای همکاری اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) که کمیسیون مقام زن زیر مجموعه آن قرار دارد، به تصویب رسید که به عضویت ایران در این کمیسیون پایان بخشید و بدعتی خطرناک را برای حذف مخالفان و کشورهای غیرهمسو با آمریکا  پایه گذاری کرد.

بررسی پیش نویس "قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴" یا همان قطعنامه سیاسی آمریکا با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای بقیه دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» روز چهارشنبه به وقت محلی (۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ /۲۳ آذر ۱۴۰۱ ) در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) مطرح شد و  با ۲۹ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید که بدعت و رویه‌ای خطرناک از سوی آمریکا در سازمان ملل پایه گذاری شد.

آمریکا و متحدان غربی اش یعنی اعضای اتحادیه اروپا و کانادا و کشورهای آرژانتین و شیلی، کلمبیا، گواتمالا، پرو و پاناما به لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل رای مثبت دادند و کشورهایی چون مکزیک، تایلند و تونس رای ممتنع دادند.

کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه نیز به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.

کمیسیون مقام زن، نهادی زیرمجموعه اکوسوک است که از سال ۱۹۴۶ تلاش می‌کند در حوزه چالش‌ها و مشکلات زنان، راهگشا باشد و جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه و با رای اکثریت اعضای اکوسوک به عضویت آن درآمده است.

کمیسیون مقام زن سازمان ملل  ۴۵ عضو دارد و جمهوری اسلامی ایران براساس رای اکثریت اعضای اکوسوک یعنی ۴۳ رای از ۵۴ رای اعضای این نهاد، از ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ به عضویت این کمیسیون درآمده بود.

آمریکا به همراه متحدان غربی خود، از آغاز حوادث داخلی ایران، حمایت از ناآرامی ها را در دستور کار خود قرار داد  و با برگزاری نشست هایی با مخالفان جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات ضد ایرانی خود شدت بخشید و بر فهرست تحریم های ضد ایرانی به بهانه نقض حقوق بشر افزود.

غرب به رهبری آمریکا سوم  آذرماه ۱۴۰۱ نیز در ژنو سوئیس نیز قطعنامه ای را  در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به بهانه ناآرامی های ایران، با عنوان آنچه "وضعیت حقوق بشر در ایران" خوانده شده است، به تصویب رساند.این قطعنامه با ۲۵ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان ۶ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رای ممتنع داده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha