جایگاه ویژه استان تهران در صنعت چاپ با چهار هزار چاپخانه

تهران - ایرنا - وجود بیش از چهار هزار چاپخانه در استان تهران از اهمیت این صنعت و همچنین جایگاه ویژه استان تهران در این حوزه حکایت می کند.

به گزارش ایرنا ،حمایت ویژه نهادهای متولی از صنعت چاپ و تسهیل در اعطای تسهیلات به فعالان این صنف و همچنین حمایت و برداشته شدن موانع در مسیر صادرات، دغدغه فعالان صنعت چاپ است که با وجود رقبای قدرتمند در منطقه حمایت و تدابیر ویژه در این خصوص الزامی است.

حوزه فرهنگ و هنر بدون صنعت چاپ قابل تصور نیست و درهم تنیدگی عمیقی بین فرهنگ و صنعت چاپ وجود دارد چراکه هر فعالیت فرهنگی و هنری برای عرضه نیازمند صنعت فاخر و تاثیرگذار چاپ است.

با اندک تاملی در این حوزه به جرات می‌توان گفت تمام صنایع به نوعی با صنعت چاپ در ارتباط بوده و پویایی و نشاط خود را وامدار این هنر صنعت هستند.

در گردهمایی و هم اندیشی مسئولان و متولیان چاپ استان تهران با فعالان این عرصه، مشکلات و چالش های موجود و فراروی این صنعت مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.

جایگاه ویژه استان تهران در صنعت چاپ با چهار هزار چاپخانه

سومین مراسم بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران در بخش‌های لیتوگرافی، افست، صحافی و چاپ صنعتی در حالی همانند سال های گذشته برگزار شد که سه بخش جدید جوان، بانوی فعال و کارآفرین نمونه فعال در صنعت چاپ به این آیین افزوده شده بود.

در سومین مراسم بزرگداشت اهالی صنعت چاپ که با هدف مرور دستاوردهای این حوزه و تشویق، تقدیر و معرفی افراد فعال این حوزه برگزار شد از فعالان صنعت چاپ استان با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر شد.

چاپخانه های استان تهران معیار و الگویی تاثیرگذار برای دیگر استان‌ها

علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران اظهار داشت: سومین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران را برگزار شد، استانی که بزرگترین ظرفیت ‌ها و مجموعه‌های حوزه فرهنگ و هنر را در خود جای داده است و بزرگترین چاپخانه‌های کشور در آن زیست می‌کنند.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در ادامه چاپخانه های استان تهران را معیار و الگویی تاثیرگذار برای دیگر استان‌ها خواند و ضمن تاکید بر ضرورت تعامل و حمایت از این صنعت، یادآور شد: کار در استان تهران در حد ملی است و وجود بیش از چهار هزار چاپخانه در استان تهران از اهمیت این صنعت و همچنین جایگاه ویژه استان تهران در این حوزه حکایت می کند.

نقش صنعت چاپ در میان دیگر صنایع، ممتاز است

علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان ساخت: از برگزاری رویدادی دیگر در بیست و سومین جشنواره صنعت چاپ که صنعتی وزین و ارزش آفرین به شمار می رود، خرسند هستم.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نقش صنعت چاپ را در میان دیگر صنایع، ممتاز دانست و صنعت چاپ را قلب تپنده صنایع نامید و گفت: جایگاه صنعت چاپ برای همگان آشکار است و به طور قطع هیچ صنعتی هویت نمی‌یابد، مگر آنکه از آثار چاپی برخوردار باشد.

وی با اشاره به ابتکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامگذاری روزی در تقویم به نام صنعت چاپ، بیان کرد: در تقویم روزی به نام صنعت چاپ ثبت شد و پس از ثبت این روز در تقویم، شاهد برپایی جشنواره هایی با برنامه‌های متنوع هستیم، جشنواره هایی که در دو سطح استانی و ملی برگزار می‌شود و امروز شاهد یکی از رویدادهای استانی آن هستیم که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.

حمایت ویژه نهادهای متولی از صنعت چاپ و تسهیل در اعطای تسهیلات به فعالان این صنف

مجتبی سجاد با سابقه ۳۵ سال کار در حوزه صنعت چاپ به عنوان نماینده صنف چاپخانه داران به بیان دغدغه ها و چالش های صنعت چاپ پرداخت و خواستار همکاری و تعامل بیشتر میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اتحادیه‌های مختلف چاپ شد.

حمایت ویژه نهادهای متولی از صنعت چاپ و تسهیل در اعطای تسهیلات به فعالان این صنف و همچنین حمایت و برداشته شدن موانع در مسیر صادرات، دغدغه دیگر این فعال چاپ بود که وی با اشاره به اهمیت حوزه صادرات و وجود رقبای قدرتمند از متولیان امر تقاضای حمایت و تدابیر ویژه در این خصوص را داشت.

متولی اصلی حوزه چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وزارتخانه این اراده و عزم را دارد تا مشکلات و چالش های موجود را برطرف کند و حاضران با تبادل نظر و شناخت مشکلات به تعامل برسند، اظهار داشت: بنابر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، متولی اصلی حوزه چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تشکیل شورای راهبری صنعت چاپ نیز به منظور ارزیابی و شناخت مشکلات حوزه چاپ بوده است.

وی افزود: اکنون تعامل خوبی میان دولت و اتحادیه‌های مختلف چاپ وجود دارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشراف و شناخت خوبی نسبت به مشکلات موجود در صنف چاپ را دارد و همچنین این عزم در دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد تا در اسرع وقت، مشکلات و موانع موجود در مسیر توسعه صنعت چاپ مرتفع کند.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه این دولت، خدمتگزار و پای کار است و می کوشد تا موانع را از پیش پای مولدان و تولیدکنندگان اقتصادی بردارد، خاطرنشان کرد: تعامل خوبی میان وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و صمت در خصوص برطرف شدن مشکلات فعالان صنف چاپ وجود دارد.

وی در خصوص مشکلات موجود برای تخصیص تسهیلات به فعالان عرصه چاپ گفت: در چند سال اخیر به دلیل محدودیت های منابع مالی، همه صنایع از جمله صنعت چاپ، تسهیلات کمتری را دریافت کرده اند اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر محترم، در خصوص گشایش و تسهیل در روند اعطای تسهیلات به فعالان چاپ، همه تلاش و کوشش خود را به کار بسته است و موانع قانونی آن در حال برطرف شدن است.

اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از فعالان فرهنگی،‌ هنری و رسانه‌ای با صنعت چاپ گره خورده

در پایان باید گفت : اشتغال و معیشت تعداد قابل توجهی از فعالان فرهنگی،‌ هنری و رسانه‌ای با صنعت چاپ گره خورده است پس لزوم شناسایی و حل مشکلات این حوزه لازم است و در این ارتباط هماهنگی‌هایی با سیستم بانکی جهت ارائه تسهیلات لازم و تامین نقدینگی مجموعه‌های چاپ باید در نظر گرفته شود .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha