به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار مفخمی روز پنجشنبه به مناسبت برگزاری نخستین دوره مسابقات مهارت آموزی سربازار ماهر در ۱۵ رشته مهارتی، در جمع خبرنگاران افزود: ۱۳۲ نفراز سربازان وظیفه انتظامی با گذراندن دوره آموزشی در رشته کشت گیاهان دارویی گواهی نامه این رشته مهم کسب و کار و اشتغالزایی پایدار را دریافت کردند.
مازندران با توجه به موقعیت مکانی و شرایط آب و هوایی منشاء بسیاری از گیاهان دارویی است که در دشت ها و مناطق کوهستانی این استان از گلوگاه تا رامسر به صورت خودرو رشد می کنند
بر اساس آمار رسمی در ۲ سال اخیر برای رونق صادرات با توجه به حساسیت های بهداشتی کشورهای وارد کننده صنعت بسته بندی و تبدیلی و فرآوری گیاهان دارویی در مازندران رونق گرفته است. یکی از محصولاتی که در جهان اقبال خوبی دارد فرآورده های گیاهان دارویی است.
استان مازندران دارای یک هزار و ۳۰۰ هکتار زیر کشت گیاهان دارویی است که از این میزان ۴۰۰ نوع گیاهان دارویی خودرو و پرورشی زیر کشت است.
وی با توضیح این که طبق قانون از محل تبصره ۱۶، به هر یک از سربازان دارای گواهینامه مهارت آموزی تسهیلات یک میلیارد و و ۵۰۰ میلیون ریالی برای ایجاد کسب و کار پرداخت می شود، ادامه داد: تا کنون ۵۰۰ نفر از سربازان دارنده گواهینامه مهارت به بانک های عامل معرفی و در مرحله دریافت تسهیلات قرار گرفتند.
فرمانده انتظامی مازندران توضیح داد: سازمان فنی و حرفه ای، متناسب با نیازهای جامعه اقدام به برگزاری دوره های حرفه آموزی برای اقشار مختلف از جمله سربازان وظیفه می کند تا زمینه اشتغال آنها پس از پایان دوره خدمت وظیفه سربازی فراهم شود.
مفخمی تصریح کرد: آن دسته از سربازان ماهر که در طول دوران خدمت خود مهارتی را فرا گرفته و گواهی مهارت آموزی نیز دریافت می کنند، میتوانند برای دریافت وام خوداشتغالی در سامانه اعلام شده ثبت نام کنند.
وی گفت: سربازانی که قصد دارند برای بعد از خدمت خود اشتغال مناسبی داشته باشند، میتوانند دورههای مهارت آموزی را در حین خدمت طی کنند و تسهیلات اشتغال زایی نیز در راستای حمایت از آنها پرداخت میشود.
وی با ذکر این نکته که ۹ دستگا اجرایی مرتبط با رشته های مهار آموزی سربازان در پرداخت تسهیلات نقش دارند، گفت:سازمان های مربوطه بر روند سرمایه گذاری تسهیلات پرداخت به سربازان ماهر با هدف اشتغالزایی پایدار و کار آفرینی، نظارت می کنند.
فرمانده انتظامی مازندران بیان داشت: از این پس هر سرباز وظیفه ای که وارد این نیرو در استان می شود، ابتدا به مدت ۱۰ روز در کارگاه مهارت آموزی مورد سنجش فعالیت مورد علاقه اش قرار می گیرد و سپس در صورت تمایل، سرباز می تواند دوره آموزشی مهارت آموزی را زیر نظر مربیان ادامه بدهد.
برگزاری نخستین دوره مسابقات مهارتی سربازان ماهر در ۱۵ رشته
فرمانده نیرو یانتظامی مازندران از برگزاری نخستین دوره مسابقات مهارت آمزی در ۱۵ رشته از جمله تیراندازی، امداد و نجات، برنامه نویسی، عکاسی، تعمیرکار سخت افزار تلفن، تعمیر کار آبگرمکن، نصب و تعمیر کولر، تعمیر برق خودرو، نانوایی و آشپزی خبر داد و گفت: ترویج فرهنگ مهارتآموزی، زمینهسازی برای ارتقاء سطح کیفی آموزشها، شناسایی استعدادهای برتر در رشته گوناگون، ایجاد رقابت سالم در بین کارکنان وظیفه و تلاش برای استانداردسازی ظرفیتها برای مهارتآموزی در ابعاد مختلف از جمله مهمترین اهداف از مسابقات مهارتی کارکنان وظیفه است.
وی با بیان این که این مسابقات در سطح شهرستان های مازندران بین سربازان دارای گواهینامه مهارت برگزار شد، ادامه داد: این مسابقات بین ۱۳۲ نفر از نفرات برتر پنجم تا دهم آذرماه امسال در ۱۵ رشته مهارتی در ساری برگزار می شود.
مفخمی خاطر نشان کرد: داوران این مسابقات عملی نیز از سازمان فنی حرفه ای هستند که به تمامی مقررات و قواعد مهارت آموزی مشرف بوده و این امر رقابت را بیشتر می کند.
نظر شما