به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای اصفهان، شامگاه چهارشنبه، ششم دی ماه، علیرضا الماسوندی در نشست با تشکل های دانشجویی استان اصفهان افزود: طرح مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود با پیش بینی برنامه ها و سناریوهای لازم برای به تعادل رساندن منابع و مصارف این حوضه انجام شد.
وی با اشاره به شاخصهای حکمرانی خوب آب مانند شفافیت، مشارکت، قانون محوری، کارایی و مسوولیت پذیری در این مطالعات اظهار داشت: در طرح مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود مسأله فرونشست زمین به طور مشخص در الویت است.
مدیر حوضه آبریز رودخانه زایندهرود تصریح کرد: فرونشست، مسائل محیط زیست و اقتصادی و اجتماعی در مطالعات جامع حوضه آبریز زاینده رود لحاظ شده است.
الماسوندی ادامه داد: بر اساس این مطالعات جامع، برنامه های اقدام به طور پویا مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و برنامه تصمیم سازی و تصمیم گیری با مشارکت همه ذی نفعان و ذی مدخلان صورت می پذیرد.
وی با تأکید بر اینکه در این طرح همه ی ابعاد و جوانب حوضه آبریز زاینده رود در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با توجه به حساسیت حوضه زاینده رود و تفاوت آن با حوضه های دیگر، در این طرح از ترکیبی از مدل ها با همکاری استان های چهارمحال و بختیاری و اصفهان و ظرفیت بیش از ۱۶۰ نفر از کارشناسان و متخصصان خبره صاحب نظر برای مطالعات استفاده شده است.
مدیر حوضه آبریز رودخانه زایندهرود اضافه کرد: با استانداردهای روز جهانی ۶ سناریو در این مطالعات تعریف شده تا طبق آن برای پاسخگویی به همه گروداران اقدامات لازم تدوین شود.
الماسوندی با تأکید بر اینکه مطالعات جامع فرابخشی است، افزود: برای پیاده سازی مطالعات جامع نیازمند اقدامات، همراهی و هماهنگی سایر دستگاهها هستیم و اقدامات علاج بخشی به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای تعادل مصارف و منابع و به حداقل رساندن کسری منابع آب تبیین شده اند.
مدیر حوضه آبریز رودخانه زایندهرود خاطر نشان کرد: در این مطالعات الگوهای کشت، نحوه برداشت آب، حقآبه های محیط زیست و کشاورزان، سهم آب شرب و صنعت و به عبارتی سهم تمام گروداران و ذینفعان لحاظ شده است.
وی همچنین به اقدامات و فعالیتهای اخیر شرکت آب منطقه ای اصفهان اشاره کرد و افزود: استان اصفهان در نصب کنتورهای الکترومغناطیس بر روی چاه ها نسبت به گذشته شرایط مطلوبی دارد.
الماسوندی اضافه کرد: در استان اصفهان علاوه بر مدیریت برداشت از آب های زیرزمینی، برداشت از آب سطحی نیز نظامند است به نحوی که در پاییز سالجاری در زمان رهاسازی آب به طور کامل کلیه برداشت ها در طول مسیر رودخانه زاینده رود کنترل شد.
به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی طرح انتقال آب کوهرنگ سه شامل سد و تونل در سال ۱۳۷۷ با هدف تأمین آب به میزان حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب در سال برای تأمین بخشی از کمبود آب منطقه مرکزی ایران آغاز و قرارداد ساخت سد تونل سوم کوهرنگ نیز در سال ۱۳۸۹ بسته شد و قرار بود سال ۹۳ به بهره برداری برسد که تاکنون محقق نشده است.
وزیر نیرو در سفر اخیر خود به اصفهان قول شروع پمپاژ آب از تونل سوم کوهرنگ در سال آبی جاری و شروع عملیات احداث سد آن در اولین فرصت را داده بود.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
نگاهی به خشکیهای دورهای رودخانه زاینده رود، کاهش تخصیص آب کشاورزی، فرونشست زمین، ریزگردها، مشکلات عدیده زیست محیطی بخصوص برای تالاب بین المللی گاوخونی و آمار و ارقام مربوط به بارندگیها در حوضه آبریز زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین منابع آب مرکزی ایران لزوم اجرای هرچه سریعتر پروژههای آبی در این خطه را گوشزد میکند.
نظر شما