به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدحسن سیدابراهیم روز سه شنبه در آیین بزرگداشت روز کتاب ، کتابخوانی و کتابدار استان سمنان در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانه های عمومی افزود: در کتابخانه های عمومی کشور حدود ۶۰ نوع خدمت متنوع از جمله مرکز خلاقیت، کلاس های مهارتی، و کتابهای دیجیتال به متقاضیان ارائه خواهد شد.
وی با قدردانی از حمایتهای مسوولان ارشد استان سمنان برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ادامه داد: توسعه اقدامها در راستای ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی به یقین در مقابله با آسیب های اجتماعی موثر خواهد بود.
از پایتخت کتاب شدن سمنان بهرهگیری شود
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز در این آیین گفت: انتخاب سمنان به عنوان «پایتخت کتاب ایران» فرصتی ارزشمند است که باید به بهترین شکل مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی تاکید کرد: عنوان «پایتخت کتاب ایران» که بر اساس شایستگی و ارائه روشهای نو برای کتابخوانی و کتاب رسانی به سمنان اعطا شد، امری بسیار ارزشمند است که باید به بهترین نحو ممکن از این ظرفیت و فرصت پیش آمده استفاده شود.
وی یادآور شد: وظیفه داریم تا کتاب سالم و باارزش برای فرزندانمان تهیه و فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه مبانی و کتاب آسمانی دین مبین اسلام به بحث کتاب و کتابخوانی توجه و تاکید ویژه دارد، ادامه داد: پیامبر مکرم اسلام(ص) تنها پیامبری است که کتاب معجزه جاودانه ایشان است.
امام جمعه سمنان ابراز کرد: ماندگاری علم در ثبت و نوشتن آن است و کتاب ماندگاری علم را تضمین می کند.
فضای مجازی نباید جای کتاب را بگیرد
استاندار سمنان هم گفت: کتاب یکی از بهترین، با ارزش ترین و موثرترین غذای روح انسان است و باید در سطح آموزش و پرورش، جامعه و خانواده به دنبال ارتقاء و توسعه کمی و کیفی فرهنگ کتاب و کتابخوانی بود.
سیدمحمدرضا هاشمی با اشاره به اینکه امسال و با انتخاب سمنان به عنوان«پایتخت کتاب» سالی بسیار شیرین و پر مسئولیت است، افزود: انتخاب سمنان به عنوان شهر پایتخت کتاب امری ارزشمند است که باید به بهترین شکل ممکن از این فرصت استفاده شود.
وی یکی از شاخه های ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی را کتابخانه هایمشارکتی در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی دانست و ادامه داد: باید به صورت ویژه در راستای توسعه همگانی فرهنگ کتاب و کتابخوانی در تمامی حوزه ها گام برداشت.
هاشمی یادآور شد: امروز فضای مجازی در بحث فاصله گرفتن قشر جوان و نوجوان از فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاثیرگذار است، به منظور مقابله با این موضوع به توسعه اقدامات مطلوب در حوزه کتاب به صورت ویژه توجه شود.
استاندار سمنان گفت که سطح آگاهی مناطق محروم و روستایی در تمامی بخش ها از جمله اقتصادی و علمی در راستای توسعه پایدار امری حائز اهمیت است.
سمنان چگونه «پایتخت کتاب ایران» شد؟
سمنان سال گذشته و امسال نامزد کسب «پایتختی کتاب ایران» بود و طرحهای متنوعی در بخشهای مختلف شامل کتابخانه اینترنتی و پستی، لیگ کتابخوانی و نذر کتاب در سالهای اخیر در شهرستانهای این استان اجرا شده است.
سمنان از بین ۱۲ شهر، به عنوان یکی از گزینههای جدی «پایتخت کتاب ایران» معرفی شده بود و اکنون در کسب امتیازهای لازم، این جایگاه را کسب کرد و به عنوان «شهر پایتخت کتاب ایران» معرفی شد.
۲۰۴ شهر امسال متقاضی کسب عنوان «پایتخت کتاب ایران» بودند که از این تعداد ۱۰۵ شهر صلاحیت داشتند و سپس ۱۲ شهر به عنوان نامزد «دوستدار کتاب» انتخاب شدند و از بین ۱۲ شهر در بین گزینههای «پایتخت کتاب ایران» از سمنان به عنوان دومین شهر دوستدار کتاب یاد شده بود.
امسال سمنان به عنوان گزینه جدی در معرفی «پایتخت کتاب ایران» حضور داشت و فعالیت در این زمینه با جدیت پیگیری و برنامهها و طرحهای مختلفی به ویژه در بخش غیردولتی در این شهر اجرا شد.
نظر شما