علی رحیمیآذر روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با گزارش بازرسان و ماموران نیروی انتظامی مبنی بر کشف و ضبط تعداد ۹ دستگاه استخراج ارزهای دیجیتال در حال استفاده، پروندهای در این رابطه تشکیل شد.
وی گفت: متهم این پرونده ادعا میکرد که این ماینرها ایرانی بوده و قاچاق نیستند و استفاده از آنها مجاز میباشد در حالی که با استعلام از کارخانه سازنده و سازمان صنعت و معدن و تجارت خارجی و قاچاق بودن ماینرهای کشف شده محرز شد.
وی اظهار کرد: با ارجاع پرونده به تعزیرات حکومتی موضوع به صورت ویژه و خارج از نوبت رسیدگی و به صدور حکم منجر شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان اردبیل بیان کرد: با توجه به گزارش اولیه ماموران نیروی انتظامی و اظهارات ضد و نقیض متهم و سایر شواهد و قراین اتهام انتسابی محرز و شعبه فرد خاطی را علاوه بر ضبط کالا به نفع دولت به پرداخت یک میلیارد ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم کرد.
رحیمی آذر پدیده قاچاق و هرگونه فعالیتهای اقتصادی غیرقانونی را موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور دانست و اضافه کرد: برخورد با فرصتطلبان و سوءاستفادهکنندگان و مفسدان اقتصادی از اولویتهای سیستم قضایی است.
پول مجازی (بیتکوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد اما در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص استخراج این پول مجازی (ماینر) ساخته شده که واردات و استفاده از آنها در ایران غیرمجاز است.
استخراج ارزهای دیجیتال بویژه نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به تولید ۷۲ مگاوات ساعت برق است و با توجه به قیمت نازل برق در ایران بسیاری از استخراجکنندگان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش میشود.
نظر شما