محسن شاطرزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص نشست فوق العاده سران عضو بریکس که به صورت مجازی و در راستای حمایت از مردم غزه برگزار شد، اظهارداشت: اهمیت این اجلاس در این بود که «برای اولین بار در تاریخ بریکس سران کشورهای عضو علاوه بر مسایل اقتصادی به موضوعات سیاسی مهم جهان و امنیت بینالملل هم ورود پیدا کردند» آن هم در مساله بسیار پیچیده فلسطین که خط قرمز آمریکا و کشورهای غربی است.
وی گفت: به عبارتی تشکیل اجلاس اخیر سران بریکس اولین مواجهه سیاسی بریکس و «اولین مقابله جدی این گروه با بلوک غرب است» و قطعا در آینده بریکس اثرات مهم و تاثیرگذاری خواهد داشت. البته کشورهای عضو بریکس دارای نظرات یکسان در خصوص فلسطین نیستند و هر کدام دارای موضع خاص خود هستند ولی تشکیل این اجلاس مجازی در این زمان حداقل چند نتیجه فوری و به نفع فلسطین خواهد داشت.
سفیر پیشین ایران در برزیل با بیان اینکه نخستین نتیجه این نشست این است که بیش از چهار میلیارد نفر جمعیت عضو کشورهای بریکس و صدها میلیون نفر از مردم سایر کشورهای جهان بطور مستقیم از شرایط سخت تحمیل شده بر فلسطینی ها در غزه و نیز جنایات رژیم صهیونیستی مطلع شدند و «بایکوت خبری امپراتوری رسانه ای غرب شکسته شد»، گفت: دومین نتیجه این نشست این است که ملت های عرب مواضع رهبران کشورهای عربی از جمله عربستان، امارات و مصر که در بریکس حضور دارند را با مواضع انقلابی رییس جمهور ایران در حمایت از مردم غزه مقایسه کرده و به خیانت برخی رهبران عرب منطقه به آرمان فلسطین پی بردند.
شاطرزاده تصریح کرد: دیگر اینکه مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران از زبان رییس جمهور انقلابی ایران به گوش میلیاردها انسان در جهان رسید و وجدان بشریت را بیدار کرد و به تامل واداشت و قطعا اثرات ماندگاری برجای خواهد گذاشت، کما اینکه پس از اجلاس رهبرای بریکس شاهد آن بودیم که «آفریقای جنوبی قطع روابط با رژیم صهیونیستی و اخراج سفیر این رژیم جنایتکار را اعلام کرد» و بطور قطع کشورهای دیگری همچون برزیل هم به دنبال آن، مواضع صریح تری خواهند گرفت.
وی در خصوص نقش ایران در برگزاری نشست اخیر بریکس در حمایت از مردم غزه هم عنوان داشت: به طور قطع نقش فعال ایران در پیگیری و برگزاری این اجلاس تعیین کننده بوده است و این در حالی است که در این گروه ۱۱ نفره فقط آفریقای جنوبی و تاحدودی برزیل دارای مواضع نزدیک به ایران بودند.
سفیر پیشین ایران در برزیل تاکید کرد: در این شرایط سخنرانی انقلابی رییس جمهور ایران و «پیشنهادات هفت گانه مهم و تاریخی» وی، اثرات خود را برجای گذاشته و در مواضع آتی بریکس در مقابله با نظام غرب تاثیرگذار خواهد بود.
شاطرزاده در پایان خاطرنشان کرد: البته این تلاش جدی ایران در حمایت از غزه اگر در کوتاه مدت هم اثری نداشته باشد به طور قطع در میان مدت و بلند مدت اثرات عمیقی در حل مساله فلسطین و در مجامع مهمی مانند مجمع عمومی سازمان ملل، بریکس، کشورهای جنوب و کشورهای غیرمتعهد و البته در میان جوامع آزادیخواه و خسته از ظلم و ستم آمریکا و نظام غربی بر جای خواهد گذاشت و «دور نمای نظم جدید جهانی با حضور فعال و اثر گذارِ ایران» بر همگان روشن تر خواهد شد.
نظر شما