تولید برنج امسال مازندران به حدود یک میلیون تن رسید

ساری- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: در کشت اول شالی ،کشت مجدد و پرورش رتون امسال ۹۱۵ هزار و ۹۴۶ تن برنج سفید در استان تولید شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران احسان عباسپور درباره وضعیت برنجکاری استان مازندران در سال زراعی ۱۴۰۲، اظهار کرد: امسال یک میلیون و ۲۲۳ هزار و ۷۰۵ تن شلتوک برنج در ۲۰۹ هزار و ۹۳ هکتار اراضی شالیزاری استان تولید شد.

وی با بیان اینکه ۲۱۲ هزار و ۱۰۹ تن شلتوک ارقام پرمحصول در ۲۶ هزار و ۴۳ هکتار و یک میلیون و ۱۱ هزار و ۶۰۶ تن شالی ارقام محلی در ۱۸۳ هزار و ۵۰ هکتار مزارع شالیزاری استان برداشت شد، افزود: از ۵۴ هزار و ۲۹۴ هکتار مزارع کشت مجدد برنج استان ۱۹۴ هزار و ۱۵۴ تن و از ۳۷ هزار و ۱۴ هکتار مزارع پرورش رتون ۹۰ هزار و ۲۳۶ تن شلتوک برنج استحصال شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که در کشت اول برنج، کشت مجدد و پرورش رتون ۹۱۵ هزار و ۹۴۶ تن برنج سفید در استان تولید شد، تصریح کرد: مازاد کل تولید برنج استان ۷۹۸ هزار و ۸۸۶ تن است.

این مسوول کشاورزی مازندران به بیمه زراعت برنج در ۱۳ هزار و ۸۹۲ هکتار، مصرف ۱۰ هزار و ۴۵۵ تن بذر گواهی شده و خود مصرفی در مزارع شالیزاری استان و ۲۷۶ نمونه آزمون خاک اشاره و اضافه کرد: ۴۵ هزار و ۲۲۰ تن کود ازته، ۳۵ هزار و ۱۷۳ تن کود فسفاته و ۳۳ هزار و ۸۲۸ تن کود پتاسه در شالیزارهای استان مصرف شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به فعالیت ۱۷۸ واحد بانک نشاء برنج در استان، تصریح کرد: با علف‌های هرز در ۱۹۷ هزار و ۸۵۲ هکتار، کرم ساقه خوار برنج در ۱۱۱ هزار و ۶۸۶ هکتار، و بلاست در ۱۵۵ هزار و ۴۴۶ هکتار اراضی شالیزاری استان مبارزه شد.

وی به نشاکاری مکانیزه ۱۴۱ هزار و ۳۵۳ هکتاری و برداشت مکانیزه ۲۰۶ هزار و ۷۸۸ هکتار اراضی شالیزار استان اشاره و درباره فعالیت ماشین آلات و ادوات کشاورزی در برنجکاری مازندران، گفت: امسال ۱۳ هزار و ۲۴۱ دستگاه تراکتور، ۷۲ هزار و ۲۴۹ دستگاه تیلر، ۳ هزار و ۹۴۷ دستگاه نشاکار، ۸۸۳ دستگاه دروگر، ۳۴۶ دستگاه خرمنکوب پشت تراکتوری، ۲۷۸ دستگاه وجین کن و ۵ هزار و ۱۶۹ دستگاه کمباین در شالیزارهای استان مشغول به فعالیت بودند.

تولید برنج امسال مازندران به حدود یک میلیون تن رسید

گزارش میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که اکنون عمده کشاورزان در صدد عرضه و فروش بیشتر محصولشان هستند، طبق اظهارات اتحادیه شالیکوبی داران مازدران با وجود این که برداش کشت دوم به پایان رسیده و این نوع رقم نیز وارد بازار شده است، اما هنوز حدود ۶۰ درصد محصول کشت اول در انبارها دپو شده، آماده عرضه است.

از زمان برداشت و عرضه برنج در سال جاری، برنج طارم هاشمی درجه یک با قیمت ۶۲۰ هزار ریال کلید خورد و تا کنون کشاورزانی که نیاز به نقدینگی داشته اند بخشی از محصولشان را با این قیمت فروختند، اما از حدود سه هفته گذشته این قیمت به ۶۷۰ هزار ریال افزایش یافت و بیشتر کشاورزان نیز حاضر به فروش محصولشان شدند.

در حال حاضر برنج طارم هاشمی و بهنام ۲ رقم اصلی کشت دوم در هر کیلو گرم ۷۸۰ تا ۸۲۰ هزار ریال خرید و فروش می شود و مشتریان زیادی هم دارد.

علت بالا بودن قیمت برنج دونوچ در مقایسه با دیگر ارقام، تولید آن به صورت بیولوژیکی و استفاده نکردن از سموم، برخورداری از ارزش غذایی زیاد، کیفیت بهتر و داشتن عطر و طعم مناسب تر است.

برنج رتون اغلب به صورت سفارشی و با مقدار کم توسط رزازان عرضه می شود و این موضوع نیز یکی از دلایل بالا بودن قیمت این رقم به شمار می رود.

مازندران ۴۲ درصد تولید برنج کشور را به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha