ورود روستاهای مرزی خراسان‌شمالی به دهکده جهانی

۷ آذر ۱۴۰۲، ۸:۲۴
کد خبر: 85303898
سعید وحیدی
ورود روستاهای مرزی خراسان‌شمالی به دهکده جهانی

بجنورد- ایرنا- روستاهای مرزی جرگلان خراسان شمالی این روزها با نگاه عدالت محور دولت نه تنها مشکلی در آنتن دهی تلفن همراه ندارند بلکه به دلیل دسترسی به اینترنت پرسرعت از تمامی مزایای عصر ارتباطات یا دهکده جهانی بهره مند هستند.

به گزارش ایرنا، ورود به دنیای مجازی و بهره مندی از مزایای فضایی که دهکده جهانی می نامند تا همین چند سال پیش در بسیاری از مناطق کشور به ویژه روستاها امکانپذیر نبود.

جدای از اینکه اینترنت آن چنانی در کار نبود در هنگام برقراری تماس با دوستان و یا آشنایان در روستاها نیز بلافاصله با پیغام "مشترک مورد نظر در دسترس نمی باشد" مواجه می شدیم.

سال ها بود که مشکل آنتن دهی در بسیاری از روستاهای خراسان شمالی به ویژه در مناطق مرزی جرگلان، مردم را کلافه کرده بود و اقدام قابل توجهی نیز برای بهبود آن انجام نمی شد.

مردمی که پیشرفت‌های جهان را به نظاره نشسته اند و نبود حداقل‌های ارتباطات نظیر اینترنت تلفن همراه یا آنتن دهی موبایل برای آنها قابل قبول نبود.

هنوز یادمان نرفته است که دانش آموزان روستایی خراسان شمالی هنگامی که کشور با ویروس کرونا درگیر و تدریس به فضای مجازی کشیده شد، کتاب به دست راهی تپه ها ها می شدند تا شاید ارتفاعات به داد آنها برسد و از غافله آموزشی دور نمانند.

اما این روزها با نگاه عدالت محور دولت بسیاری از روستاهای خراسان شمالی از اینترنت پرسرعت برخوردارند و کافی است یک گوشی هوشمند داشته باشید و با خرید بسته ای از اپراتورهای تلفن همراه با مشترک مورد نظر خود تماس تصویری برقرار کنید و از مزایای دنیای مجازی بهره مند شوید.

ورود روستاهای مرزی جرگلان به دهکده جهانی

بهره مندی ۱۲۵ روستا از اینترنت پرسرعت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی در این خصوص می گوید: ۱۲۵ روستای استان طی عملکرد دولت با احداث سایت تلفن همراه و نصب تکنولوژی فورجی (۴G) از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند.

سیدعلی مرتضوی می افزاید: اعتبارات این طرح از محل خدمات اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO ) تامین شده است.

وی ادامه می دهد: ارتقا و احداث ۱۳ سایت جدید تلفن همراه نیز در استان ابلاغ شده است.

مرتضوی با بیان اینکه توسعه زیرساخت های ارتباطی پایدار، پرسرعت و امن در مناطق روستایی از اولویت های دولت است، تصریح می کند: سرمایه گذاری ها در این حوزه نشان می دهد که عزم دولت برای رفع مشکلات ارتباطی در دوردست ترین روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان جدی است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی می گوید: اینک براساس برنامه های ابلاغی وزارتخانه، تامین پوشش و اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سطح استان به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار دارد.

ورود روستاهای مرزی جرگلان به دهکده جهانی

پوشش اینترنت ۹۵ درصدی در روستاها

مرتضوی می گوید: پوشش اینترنت پرسرعت در روستاهای استان با راه اندازی سه سایت جدید تلفن همراه به ۹۵ درصد رسید.

وی می افزاید: این سایت های جدید در روستاهای " اسلام آباد " با ۱۴۱ خانوار،" شناقی علیا " با ۲۱ خانوار و " کلاته شاه میر" با ۴۶ خانوار راه اندازی شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی ادامه می دهد: برای نصب و راه اندازی این سایت ها حدود ۱۳۰ میلیارد ریال از محل طرح خدمات عمومی اجباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) است.

وی خاطرنشان می کند: اتصال دیگر روستاهای استان نیز از محل منابع طرح خدمات عمومی اجباری(uso) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار است.

مرتضوی با بیان اینکه زمینه رشد و توسعه بیش از پیش روستاها با اتصال به شبکه ملی اطلاعات فراهم می شود،می گوید: دسترسی همه مردم به اینترنت پرسرعت از اولویت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق عدالت اجتماعی است.

وی یادآور می شود: ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار در خراسان شمالی ۱۳۸.۴۹ درصد است و یک میلیون و ۲۱۴ هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار دارد.

خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.

این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha