محیط‌بانی و آسیب‌هایی که طبیعی است

شهرکرد-ایرنا- حفاظت از محیط‌زیست امری اجتناب‌ناپذیر و حتمی است و در میسر حفاظت از حیات وحش و محیط‌زیست نیز حوادث و خطرات انسانی و طبیعی همواره محیط‌بانان را تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، گاهی علاوه بر تهدید شکارچیان غیرمجاز و حمله های حیوانان در عرصه حیات وحش، حوادث طبیعی مانند آتش‌سوزی ، سیلاب یا بارش برف سنگین نیز به محیطبانان آسیب جدی یا جزیی وارد می‌کند که کار محیط‌بانی را سخت‌تر خواهد کرد.

به طور مثال پارسال و در پی بارش برف شدید و قطع شدن راه ارتباطی و برق روستاهای منطقه بیرگان، ۲ محیط‌بان در منطقه گرفتار شدند و دسترسی به این محیط‌بانان به دلیل خاموش شدن تلفن همراه و همچنین قطع شدن راه؛ ارتباطی وجود نداشت.

برق منطقه بیرگان و همچنین منطقه حفاظت شده در پی بارش ها قطع شد و سه روز به دلیل خاموش شدن تلفن همراه محیط‌بانان خبری، تماسی از سوی آنان برقرار نشده بود که با برقراری تماس از طرف این افراد با اداره کل مشخص شد این محیط‌بانان به کارگاه سد کوهرنگ سه رسیدند و هر ۲ در سلامت هستند.

محیط‌بانی و آسیب‌هایی که طبیعی است

آسیب‌دیدگی ۱۵ محیط‌بان در سه سال اخیر

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری می گوید:در چند سال اخیر ۲۵ نفر از محیط‌بان استان در حراست و حفاظت از محیط‌زیست در سوانح طبیعی مصدوم شدند که ۱۵ نفر آنها در سه سال گذشته مصدوم شده‌اند.

سعیدیوسف‌پور روز چهارشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا نبود امکانات در مناطق دورافتاده و سخت‌گذر را از مهمترین مشکلات محیط‌بانان دانست و گفت: تاکنون حوادث و اتفاق‌های تلخی برای محیط‌بانان از جمله پرت شدن از کوه، درگیری با شکارچیان و قاچاقچیان چوب و حیات وحش و حیوان گزیدگی که بیشترین حوادث و سوانح طبیعی است که برای میحط‌بانان رخ‌ می‌دهد.

به گفته وی، ارائه آموزش‌ کمک‌های اولیه یک امر ضروری برای امدادرسانی به محیط‌بانان مصدوم در مناطق حفاظت شده است.

وی اظهار داشت: فراگیری کمک‌های اولیه به واسطه رابطه نزدیکی که با جان انسان‌ها دارد، برای محیط‌بانان که به دور از امکانات درمانی و تجهیزات هستند، یک امر مهم و ضروری است.

یوسف‌پور از برگزاری نخستین دوره آموزشی کمک‌های اولیه برای محیط‌بانان استان چهارمحال و بختیاری به مدت ۲ روز با همکاری جمعیت هلال‌احمر اشاره کرد و افزود: در این دوره آموزشی محیط‌بانان با نحوه امدادرسانی و آموزش کمک‌های اولیه مصدومان ناشی از حوادث طبیعی، وظایف امدادگران، انواع شکستگی‌ها و زخم‌ها، نحوه پانسمان و بانداژ، حمل و نقل مصدومان، تنفس مصنوعی و CPR آشنا می‌شوند.

محیط‌بانی و آسیب‌هایی که طبیعی است

وی افزود: هم‌اکنون ۱۰۵ محیط‌بان در محیط زیست استان فعالیت دارند که مناطق زیرپوشش هر محیط‌بان در استان ۲/۵ تا سه هزار هکتار است در حالیکه این میزان باید در مناطق کوهستانی یکهزار هکتار باشد و براساس استاندارد جهانی باید در هر هزار هکتار یک محیط‌بان فعال باشد اما در ایران در هر ۱۲ هزار هکتار یک محیط‌بان وجود دارد.

به گزارش ایرنا، این استان به دلیل قرار داشتن در منطقه زاگرس میانی یا زاگرس مرطوب از تنوع گیاهی و جانوری بالایی برخوردار است، به گونه‌ای که هم‌اینک ۱۲ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست قرار دارد.

با احتساب ذخیره‌گاه زیست‌کره تنگ صیاد و سبزکوه، نیمی از مساحت استان چهارمحال و بختیاری جزو مناطق حفاظت‌شده و ثبت ملی و جهانی است.

منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدا آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون،پناهنگاه حیات‌وحش شیرستان‌وتالابهای استان، پارک ملی تنگ صیاد از مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha