به گزارش روز دوشنبه ایرنا از آکی پرس، شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان، ۲۷ نوامبر (۶ آذر) با هیئتی از عربستان سعودی به سرپرستی خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری این کشور دیدار کرد.
طرفین در مورد تقویت بیشتر همکاری های چندجانبه و مشارکت همه جانبه بین ازبکستان و عربستان سعودی، از جمله اجرای بدون قید و شرط توافقات در بالاترین سطح، گفتگو کردند.
رئیس جمهور ازبکستان به توسعه پویای همکاری های متقابل در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: گردش تجاری و حجم سرمایه گذاری مستقیم عربستان در اقتصاد ازبکستان، با تمرکز بر انرژی سبز در حال رشد و تعداد پروازهای مستقیم در حال افزایش است.
بر اساس این گزارش با حمایت صندوق توسعه عربستان سعودی، چندین پروژه مهم اجتماعی در مراقبت های بهداشتی، آموزشی، تامین آب و سایر زمینه ها در ازبکستان ایجاد اجرا می شود و یک صندوق مشترک برای گسترش فرصت های اقتصادی در ازبکستان در حال ایجاد است.
به عنوان بخشی از سفر هیئت سعودی، موافقت نامه هایی برای اجرای پروژه های متقابل در پتروشیمی، انرژی، کشاورزی، داروسازی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساخت ها به ارزش ۱۲ میلیارد دلار به امضا رسید.
همچنین توافقنامه ای برای گسترش پروژه ها و برنامه های جدید به ارزش ۱۱ میلیارد دلار در زیرساخت های حمل و نقل و تاسیسات، زمین شناسی، آبیاری، پردازش و تفکیک زباله های خانگی، آموزش عالی و مهاجرت نیروی کار، ثبت شد.
تداوم مشارکت با شرکت عربستانی آکوا پاور (ACWA Power)، بزرگترین سرمایه گذار و شریک استراتژیک در توسعه انرژی سبز در ازبکستان، مورد تاکید قرار گرفت، این شرکت در حال حاضر پروژه هایی به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار را در ازبکستان اجرا می کند.
رئیس جمهور ازبکستان از راه اندازی نیروگاه حرارتی مدرن با ظرفیت ۱.۵ گیگاوات در منطقه سیردریا و ساخت آزمایشی نیروگاه تولید هیدروژن سبز در منطقه تاشکند استقبال کرد.
مراسمی برای اعطای نشان «دوستلیک» (دوستی) به وزیر خالد الفالح برای کمک و حمایت وی از توسعه روابط سودمند متقابل بین ازبکستان و عربستان سعودی نیز برگزار شد.
به گزارش ایرنا، میرضیایف به منظور اجرای برنامههای اصلاحی اقتصادی و تلاش برای ایجاد یک جهش رو به جلو در اقتصاد ازبکستان، به شدت نیازمند سرمایهگذاری مستقیم خارجی است. عربستان سعودی پس از چین و کشورهای اروپایی مهمترین منبع مالی برای تاشکند محسوب میشود.
محور توسعه مناسبات تاشکند و ریاض در وهله نخست مسائل سیاسی و در وهله دوم، مناسبات اقتصادی است. ازبکستان در رویکرد جدید خود برای خروج از انزوای سیاسی، توجه ویژهای به جهان اسلام و بهویژه در چارچوب سازمان کنفرانس اسلامی داشته است. عربستان و ترکیه در این زمینه نقش ویژهای برای میرضیایف ایفا خواهند کرد. میانجیگری ازبکستان در مساله افغانستان نیز سومین عامل نزدیک شدن ازبکستان به عربستان است.
نظر شما