به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا به نقل از اداره کل هواشناسی خراسان رضوی، طبق تحلیل نقشهها و مدلهای هواشناسی، استان خراسان رضوی از فردا تحت تأثیر سامانه ناپایدار جوی قرار خواهد گرفت که پیامد آن افزایش شدت وزش باد همراه با گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و میدان دید افقی در نواحی بادخیز استان با احتمال بروز خسارت و همچنین انتقال ذرات گرد و غبار به نواحی مرکزی خواهد بود.
در این اطلاعیه آمده است: با این افزایش ابرناکی، به تدریج وقوع بارشهای رگباری در بیشتر نقاط استان و در برخی نواحی شمالی و شرقی همراه با آبگرفتگی و احتمال سیلابی شدن مسیلها پیشبینی میشود. همچنین در ارتفاعات و نواحی سردسیر استان نیز بارش برف همراه با کاهش دما رخ خواهد داد.
"همچنین بیشترین میزان وزش باد و وقوع گرد و خاک در شهرستانها و توابع سرخس، کلات، درگز، تایباد، تربتجام، خواف، سبزوار، داورزن و بردسکن روی می دهد و بیشترین حجم بارش در شهرستانها و توابع سرخس، کلات، قوچان، جغتای، نیشابور، فیروزه، چناران، فریمان، خواف، تایباد، تربت جام، تربت حیدریه، زاوه، طرقبه_شاندیز و ارتفاعات استان و شهرستان مشهد پیشبینی میشود."
در ادامه این اطلاعیه آمده است: نفوذ جریانات به نسبت سرد شمالی موجب کاهش بین هشت تا ۱۰ درجهای دما به ویژه برای نیمه شمالی و نواحی شرقی از روز چهارشنبه تا صبح پنجشنبه خواهد شد که در نواحی سردسیر دمای حداقل شبانه به کمتر از ۲ درجه سلسیوس زیر صفر خواهد رسید.
در این اطلاعیه همچنین تشکیل مه و کاهش دید به ویژه در محورهای سردسیر و کوهستانی استان در روز چهارشنبه تا صبح پنجشنبه پیش بینی شده است.
هواشناسی خراسان رضوی ضمن توصیه به خودداری از تردد و توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها تاکید کرده است که لازم است تا تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارات ناشی از شدت وزش باد و خودداری از صعود به ارتفاعات و عملیات کوهنوردی در نظر گرفته شود.
در این اطلاعیه از کشاورزان و دامداران خواسته شده است برای کاهش خسارات احتمالی ناشی از افت قابل ملاحظه دما، دمای گلخانهها و مرغداریها را تنظیم کنند و باغداران نیز تمهیدات لازم را در نظر داشته باشند.
هشدار زرد رنگ هواشناسی به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد و ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند.
هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد و در این نوع از هشدار پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. با صدور هشدار نارنجی دستگاههای مسوول برای مقابله با پدیده های خسارتزا به حالت آماده باش در می آیند.
هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است به این معنی که یک پدیده جوی میتواند خسارتهای وسیعی به دنبال داشته باشد از اینرو با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میشود تا وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات ناشی از وقوع پدیدههای جوی انجام دهند.
نظر شما