به گزارش ایرنا، بهرام عین اللهی روز سه شنبه در آیین تقدیر از رتبه های برتر دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی که در دانشکده پرستاری علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با تاکید بر اینکه باید اقدامات سلامت به سمت پیشگیری محور باشد نه درمان محور، افزود: از زمان اجرای پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان تاکنون ، ۲۰ درصد شرکتکنندگان در این پویش از وجود بیماری فشارخون بالا و قند خود بیخبر بودند
وی در ادامه با بیان اینکه ایران قوی ترین حوزه سلامت منطقه بر اساس گزارش سازمان جهان بهداشت است، اظهارداشت: افزایش امید به زندگی از ۵۶ به ۷۶ سال، مرگ و میر نوزادان از ۳۲ در هزار جمعیت به هشت در هزار جمعیت، مرگ و میر کودکان از ۳۳ به ۱۴ در هزار نفر جمعیت کاهش یافته است.
عین اللهی افزود: بسیاری از بیماریهای واگیر شامل سل و فلج اطفال هنوز در کشورهای همسایه از جمله افغانستان وجود دارد ولی ما توانستیم این بیماریها را در کشور کاهش و ریشه کن کنیم.
وی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت در دوران همهگیری با انجام واکسیناسیون عمومی گفت: با واردات انبوه و کمک مردم روزانه بیش از یک میلیون واکسن کرونا تزریق کردیم و میزان فوتی ها از آذر ۱۴۰۰ تا به امروز ۱۲۲ هزار نفر بوده و این ماحصل مشارکت مردم در قالب های مختلف نیروهای بسیجی و داوطلبانه بوده است.
وی با اشاره به توانمندی ایران در تولید ۶ واکسن کرونا، از آمادگی ایران برای تولید سایر واکسن با بروز احتمالی بیماریهای نو پدید خبر داد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه بحث پاسخگویی به نیاز مردم و جامعه از اهداف مهم ما است، گفت: اکنون از لحاظ آموزشی در تمامی رشته های علوم پایه و بالینی دانشجو در مقاطع مختلف تربیت می شوند. حدود هزار عضو هیات علمی داریم و ۴۸ درصد اساتید زنان هستند و بر خلاف تبلیغات غلط، بانوان جزو دانشمندان کشور محسوب شده و فعالیت می کنند.
وی اظهار داشت: اکنون سیستم آموزش ما در تمام مقاطع ساختار خوبی دارد و باید در آموزش سرمایه گذاری شود که مهمترین آن استفاده از روشهای جدید به خصوص هوشمند سازی در آموزش است .
وی به ضرورت استفاده از شبیه سازها در آموزش اشاره کرد و افزود: باید آموزش های سنتی را کنار گذاشت و از روشهای جدید و سیستمی استفاده کرد.
عین اللهی، تصریح کرد: دانشجو نیز باید به روشهای نوین آموزش دستیابی داشته و خود را به روز کند ، زیرا دانش امروزه به سرعت در حال تغییر است.
وزیر بهداشت ادامه داد: باید دانشجویان با بیماریهای شایع کشور آشنا شوند، مهمترین مسئله در علم پزشکی آن است که پیشگیری محور باشیم نه درمان محور.
عین اللهی بر مسئله تغذیه نیز اشاره کرد و گفت: سبک زندگی سالم باید در جامعه ترویج یابد، مصرف زیاد فست فودها، چربی ها و نمک زیاد مضر بوده و باعث افزایش بروز بیماریهای غیرواگیر می شود.
وی با بیان اینکه ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی و ۵۰ درصد مواد اولیه داخلی تامین می شود، این دستاوردها را موفقیت آمیز دانست و گفت: باید سعی کنیم به خودکفایی در این محصولات برسیم .
آموزش پزشکی ایران مورد تایید فدراسیون جهانی است
ابوالفضل باقری معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: هم اکنون دانشجویان رشته پزشکی در بیش از ۴۲ کشور در ایران مشغول به تحصیل هستند و بیش از ۱۵۰رشته تخصص، فوق تخصصی و فلوشیپ در کشور وجود دارد و هیچ بیماری برای درمان به خارج از کشور اعزام نمی شود.
وی ،شمار دستیاران تخصصی را ۱۸ هزار نفر برشمرد و اظهار داشت: آنها گنجینه و پشتوانه کشور هستند البته مشکلات هم وجود دارد که در حال برطرف کردن آنها هستیم.
باقری فرد تصریح کرد: در طول ۲ سال اخیر وضعیت مناسبی در برگزاری آزمون دستیاری داریم، قبل از شروع دولت مردمی حق الزحمه دستیاری حدود ۲ میلیون تومان بود اکنون به هشت تا ۱۱ میلیون تومان افزایش یافته البته این مقدار هم کم است و سعی در افزایش آن داریم.
وی تاکید کرد: آموزش پزشکی ایران مورد تایید فدراسیون جهانی است، تلاش می کنیم کیفیت آموزش پزشکی را ارتقا دهیم.
علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: آزمون های دستیاری به سمت آزمون های کمی و کیفی رفته است و هیئت های بورد تبدیل به هیئت های تاثیرگذارتر از گذشته در زمینه سیاست گذاری ها تبدیل شده اند.
وی اظهار داشت: از نظرات کارشناسی هیئت های بورد در زمینه موضوع های تخصصی استفاده کردیم و همین مسئله سبب پیشبرد بهتر کارها و راهبردها شده است.
زالی تصریح کرد:هم اکنون تحولات چشمگیری در حوزه پزشکی شاهد هستیم و فارغ التحصیلان باید هر ۶ ماه اطلاعات خود را به روز رسانی کنند.
نظر شما