به گزارش روز جمعه ایرنا، بسیاری از سالخوردگان فلسطینی «یوم النکبه» یا همان سالگرد تاسیس رژیم اشغالگر قدس را به دفعات متعدد متعدد تجربه میکنند. آنها در سال ۱۹۴۸ تحت فشارهای رژیم صهیونیستی مجبور به کوچ از شمال غزه به جنوب آن شدند. آنها آواره شدند و همانند اتفاقی که در قرن گذشته رخ داد، مجبور به زندگی کردن در چادرها شدند.
«فاطمه محمود الشرافی» پیر زن ۸۶ساله فلسطینی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا میگوید: در سال 1948 زمانی که ۹سال سن داشتم، از منطقه خود خارج شدیم. اکنون نیز با آغاز جنگ به همراه پسر و نوهام با خودروی امدادی از جبالیا به خانیونس منتقل شدیم و از آنجا به اردوگاه الخیام رفتیم.
وی میگوید: سال 1948 به همراه پدر، مادر و خواهرانم از محل زندگیمان خارج شدیم و از منطقهای به منطقه دیگر میرفتیم. ابتدا از روستای نعلیا به روستای هربیا سپس به جبالیا و بعد از آن به منطقه الشجاعیه رفتیم؛ بار دیگر نیز از الشجاعیه به جبالیا بازگشتیم و در آنجا مستقر شدیم تا اینکه «نکبه» جدید رخ داد.
این پیرزن ۸۶ساله با اشاره به عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (پانزدهم مهرماه) توسط مقاومت فلسطین و حملات کور رژیم صهیونیستی به غزه میگوید: برای دومین بار است که ما را مجبور به کوچ میکنند، آن به شدت ماشینها را بمباران میکردند و ما هر لحظه انتظار مرگ داشتیم.
وی تصریح کرد: شرایط کوچ اجباری در گذشته و در حال حاضر شبیه به هم است؛ اردوگاهها شبیه هم است؛ حمامهای کافی وجود ندارد؛ غذا کم است و بحران آب شرب داریم.
این پیرزن فلسطین تاکید کرد: امیدواریم که به خانه خود در جبالیا بازگردیم و آن خانه سالم مانده باشد.
وی همچنین آرزوی بازگشت به روستای قدیمی خود یعنی «نعلیا» را دارد و میگوید: ما به زمین پدری، خانهها و محلهمان پشت نکردیم، پدرم در وادی السدره، المحروقه، ابو ریه، الحاکوره، الکرم و المسنا زمین دارد و در آنجا گندم میکاشتیم.
صبح امروز آتش بس موقت در غزه به پایان رسید زیرا که مهلت آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی که با میانجیگری قطر همراه با تبادل اسرا آغاز شده بود، تمدید نشد.
ژیم صهیونیستی پس از پایان موعد آتش بس موقت در غزه تجاوزهای خود علیه مردم فلسطین را از سر گرفت و با شهید و مجروح کردند تعدادی از غیرنظامیان فلسطینی خواستار تخلیه شهر خانیونس شد.
نظر شما