هفت شکارچی غیرمجاز در گنبدکاووس دستگیر شدند

گنبدکاووس- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست گنبدکاووس گفت:طی ۴۸ ساعت گذشته هفت شکارچی غیرمجاز حین شروع به شکار پرندگان مهاجر در زیستگاه‌های آبی شهرستان شناسایی و دستگیر شدند.

احمد احمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ممنوعیت شکار پرندگان مهاجر به منظور جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان برای چهارمین سال متوالی در زیستگاه‌های آبی شهرستان از جمله تالاب‌های بین المللی آلماگل، آلاگل و آجی‌گل، اظهار کرد: ماموران همچنین سه قبضه اسلحه شکاری را به همراه پنج دستگاه موتورسیکلت از این متخلفان کشف و ضبط کردند.

وی افزود: با توجه به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تمام قاره‌های دنیا و بسیاری از کشورهای که پرندگان مهاجر کریدورهای حرکتی دارند و مشاهده آنفلوآنزا در این مناطق، تصمیماتی در سطح وزارت کشور بر اساس بررسی‌های سازمان دامپزشکی ابلاغ شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست گنبدکاووس ادامه داد: بر اساس این تصمیمات، امسال برای چهارمین سال متولی ممنوعیت شکار برای پرندگان اعلام شد و تاکنون سازمان حفاظت محیط زیست هیچ گونه پروانه‌ای برای شکار صادر نکرده است.

احمدی از مردم خواست با توجه به آغاز فصل مهاجرت پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی به زیستگاه‌های آبی شمال شهرستان و تالاب‌های بین المللی آلماگل، آلاگل و آجی‌گل، آبندان‌ها و سدهای استان از شکار پرندگان خودداری کنند و هرگونه شکار غیرمجاز را هم از طریق سامانه ۱۵۴۰ به سازمان محیط زیست اطلاع دهند.

استان گلستان به واسطه برخورداری از زیستگاه‌های آبی متنوع، سکونتگاه مناسبی برای زمستان‌گذرانی پرندگان مهاجر محسوب می‌شود اما به اعتقاد کارشناسان با کاهش بارندگی‌ها و تاثیر آن در افزایش سطح خشکی تالاب‌ها و ذخایر آبی، در سال‌های اخیر ورود این پرندگان برای سکونت چند ماهه به زیستگاهای استان کاهش یافته است.

امسال از اواسط شهریورماه شاهد مهاجرت پرندگان از عرض‌های شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به سایت‌های آبی گلستان هستیم که به گفته کارشناسان با افزایش سطح پهنه آبی و مهیاشدن تغذیه انواع پرندگان در تالاب‌های بین المللی استان احتمال می‌رود جمعیت آنها بیش از سال گذشته شود.

هفت شکارچی غیرمجاز در گنبدکاووس دستگیر شدند

این استان به سبب دارا بودن مجموعه تالاب‌های آلماگل، آلاگل، آجی‌گل، اینچه، دانشمند، بی‌بی‌شیروان ، تالاب ساحلی گمیشان و خلیج گرگان همه ساله میزبان صدها هزار انواع پرنده آبزی است و ۲۳ سایت سرشماری پرندگان در زیستگاه‌های آبی آن وجود دارد.

از مجموع ۳۰۴ گونه پرنده که در گلستان شناسایی شده است ۱۰۷ گونه بومی استان، ۹۷ گونه زمستان گذران، ۸۱ گونه برای تولید مثل و ۱۹ گونه به طور اتفاقی دیده شدند.

بر اساس آمار و اطلاعات موجود ۲۵۰ تالاب در کشور وجود دارد که از این میان ۲۶ تالاب با مساحت حدود ۱.۵ میلیون هکتار که آلاگل، آلماگل، آجی‌گل و گمیشان واقع در استان گلستان از جمله آنها محسوب می‌شود عضو کنوانسیون رامسر هستند.

تالاب‌های بین المللی آلاگل با ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، تالاب‌ آجی‌گل با ۳۲۰ هکتار و تالاب آلماگل با مساحت ۲۰۷ هکتار در نزدیکی مرز ایران و ترکمنستان و در بخش داشلی برون گنبدکاووس واقع شدند و تامین آب آنها از طریق سیلاب‌های فصلی رودخانه مرزی اترک است و تالاب گمیشان هم در زمره تالاب‌های ساحلی - دریایی و به عنوان یک تالاب حاشیه‌ای و بین المللی در جنوب شرقی دریای خزر قرار گرفته که به طور مستقیم تحت تاثیر نوسانات آب دریای خزر قرار دارد.

حداقل حجم آب تالاب‌های بین المللی گنبدکاووس با عمق ۲ تا چهار متر و در شرایط عادی و بارش‌های مناسب بین ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعب است اما به سبب کم بارشی و خشکسالی در چند سال اخیر با بحران کم‌آبی مواجه شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha