اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور در کهگیلویه و بویراحمد به رفع ناترازی انرژی پایان می دهد

یاسوج- ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از مشکلات اصلی شهرک های صنعتی استان کمبود انرژی برق است که با اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به استان از جمله ایجاد پست برق و احداث دو شهرک تخصصی خورشیدی به رفع ناترازی انرژی در واحدهای صنعتی استان پایان می دهد.

«سهیل مرادی نژاد» روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: احداث دو شهرک تخصصی خورشیدی در سطح استان به منظور رفع ناترازی انرژی برق در استان در سفر دوم رئیس جمهور مصوب شده است.

وی گفت: یکی از مشکلات اصلی شهرک های صنعتی استان کمبود انرژی برق است که این مشکل در شهرهای یاسوج و دهدشت شدت بیشتری دارد اما در سفر دوم رئیس جمهور احداث پست برق تصویب شد.

وی بیان کرد: قرار شد که ۳۰ درصد مبلغ مورد نیاز برای احداث پست برق را شرکت شهرک های صنعتی و ۳۰ درصد سازمان برنامه و بودجه استان و ۴۰ درصد برق منطقه ای خوزستان تقبل کند. این پست مشارکتی باید تا سال ۱۴۰۳ احداث شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برق بازوی بالنده صنعت است و با احداث این پست بخش عمده ای از مشکل برق واحدهای صنعتی استان رفع خواهد شد.

مرادی نژاد در ادامه افزود: پیش از سفر رئیس جمهور به استان، تنها تا ۵۰ هکتار توسعه اراضی و تملک شهرک صنعتی در اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان بود اما در سفر دوم رئیس جمهور مصوبه ای گرفتیم که در سطح کشور بی نظیر بود به این ترتیب که تملک اختیار تا ۲۰۰ هکتار زمین به شورای برنامه ریزی و توسعه استان داده شد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: مصوبه سوم احداث شهرک کوثر گچساران است که به مساحت ۵۰۰ هکتار نزدیک به دشت دریلا در کنار منطقه ویژه اقتصادی تا دو ماه آینده به سرانجام خواهد رسید.

مرادی نژاد عنوان کرد: سفر دوم رئیس جمهور به استان مصوبه های بی نظیری داشت و به زودی مردم متوجه برکات این سفر پر خیر و برکت خواهند شد.

ترک فعل دستگاه های خدمات رسان

وی تصریح کرد: طبق ماده ۸۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، دستگاه های خدمات رسان موظفند خدماتی همچون گاز، آب، برق، فیبر نوری و تلفن را تا مبادی ورودی شهرک های صنعتی بیاورند اما در این استان انجام نمی شود و مصداق عینی ترک فعل است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تملک هر زمین تا استقرار اولین واحد صنعتی حداقل پروسه سه ساله است و باید خدماتی از قبیل آب، برق، گاز و تلفن تامین شود و انجام این خدمات مستلزم زمان است.

وی افزود: دستگاه های خدمات رسان استان در ارائه خدمات به نواحی صنعتی ترک فعل می کنند و با این روند شرکت شهرک های صنعتی استان مجبور است این خدمات را خود برای واحدهای مستقر در نواحی صنعتی تامین کند که در پی آن هزینه های هنگفتی به شرکت شهرک های صنعتی استان تحمیل می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یکی از اقدام های شاخص شرکت شهرک های صنعتی انجام می دهد فراهم سازی زمینه سرمایه گذاری در استان است که نیازمند کار جهادی و تیمی است.

مرادی نژاد ادامه داد: این شرکت به عنوان یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی نمی تواند به تنهایی کاری انجام دهد و شرکت درآمد و هزینه هستیم.

وی تصریح کرد: اکنون ۱۴ شهرک و ناحیه صنعتی در استان وجود دارد که ۹۰ درصد خدمات زیرساختی آن ها شامل برق ، آب و گاز، آسفالت و فیبر نوری آن ها آماده است.

مرادی نژاد عنوان کرد: طبق قانون وظیفه شرکت شهرک های صنعتی بسترسازی است و در استان دیدگاه ما این است که همکاری های لازم در همان ابتدای اجرای طرح با سرمایه گذار انجام شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: زیرساخت های لازم در همه شهرستان ها فراهم است، تنها در یک شهرستان استان (لنده) شهرک و ناحیه صنعتی وجود ندارد.

بحران زمین برای شهرک های صنعتی در یاسوج و گچساران

وی تاکید کرد: معضلی که بطور مکرر در نشست های متعدد بیان شده این است که در یاسوج و گچساران بحران زمین برای شهرک های صنعتی وجود دارد. این شهرها به شدت تقاضا محور هستند و در آینده بسیار نزدیک با بحران مواجه خواهند شد البته هشدارهای لازم داده شده است.

مرادی نژاد ابراز کرد: دستگاه های اجرایی استان باید دست به دست هم بدهند تا زمین مورد نیاز برای نواحی صنعتی در این ۲ شهرستان تملک شود.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: زمین ها به صورت تکه تکه در اختیار طرح های کوچکی قرار می گیرند که بسیاری از آن ها هم بازده چندانی ندارند.از سوی دیگر وجود معارض های محلی در شهرستان های مختلف نگران کننده است و می طلبد رسانه ها کمک کنند تا از این بحران عبور کرد.

وی ادامه داد: در مدت یک سال اخیر، کسانی که به دنبال دلالی زمین دولتی و خرید و فروش بودند با آن ها برخورد شد.افرادی بودند که قصد داشتند زمین های دولتی را در برنامه دیوار به فروش برسانند اما جلوی آن ها گرفته شد.

مرادی نژاد تصریح کرد: برخی هم به بهانه اجرای طرح چندین قطعه زمین دولتی را در اختیار گرفته اما کاری از پیش نمی برند و ما اقدامات قضایی علیه آن ها انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در مدت یک سال اخیر حدود ۱۶ هکتار اراضی دولتی فسخ قطعی قرارداد شده است.

وی گفت: سرمایه گذاران در حوزه زیرساختی مشکل چندانی ندارند اما عمده سرمایه گذاران از وضعیت اقتصادی گلایه مندند که نمی توانند کار را به مرحله تولید برسانند.

رشد شرکت شهرک های صنعتی استان در شاخص ها

مرادی نژاد تصریح کرد: در یک سال اخیر شرکت شهرک های صنعتی استان در شاخص های بسیاری رشد چشمگیر داشته که از جمله آن ها توسعه حوزه زیرساختی و تعریف پروژه های جدید، تعیین تلکیف پروژه ها و آغاز ساخت ۲۴ سوله کارگاهی و آماده سازی ۱۰ مورد از آن ها بوده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این سوله ها به زودی افتتاح و به صورت استیجاری در اختیار افرادی که تمکن مالی ندارند سوله بسازند (به خصوص شرکت های دانش بنیان) قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: انتظار می رود بانک های استان در حوزه تسهیلات سرمایه گذاری سختگیری نکنند و نگاه ویژه تر داشته باشند.بسیاری از سرمایه گذاران از قوانین سخت بانک ها در وثایق در رهن بانک گلایه مندند.

مرادی نژاد ابراز کرد: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در استان ایجاد شده است، این صندوق یک ضمانت نامه بانکی صادر می کند و در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد و بانک عامل به عنوان ضمانت نامه آن را از سرمایه گذران می پذیرد.چنانچه اقساط معوق شود صندوق موظف است اقساط وام را به حساب بانک واریز کند.

وی با اشاره به تعطیلی برخی واحدهای صنعتی، گفت: بخشی از این تعطیلی ها از جانب بخش دولتی و بخشی هم به خود بخش خصوصی بر می گردد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برخی واحدهای صنعتی استان که تغییر کاربری داده بودند (حتی به انبار تبدیل شده بودند) پرونده آن ها به حوزه قضایی ارجاع داده شد.

صنعت کهگیلویه و بویراحمد از دیروز تا امروز

داستان فعالیت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد سال ۱۳۶۲در شهرک صنعتی یاسوج یک آغاز شد اگرچه در سال های ابتدایی سرمایه گذاری چندانی در این زمینه انجام نشد اما به تدریج روند توسعه شهرک های صنعتی استان بهبود یافت.

کارخانه قند یاسوج به عنوان نخستین واحد صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۴۴ ساخته شد به عبارت دیگر تنها ۵۶ سال از فعالیت واحدهای صنعتی این استان می گذرد.

در دوران انقلاب اسلامی ۲ کارخانه سیمان دشتروم و مارگون احداث شد که به عنوان دو واحد صنعتی بزرگ استان شناخته می شوند این واحدهای تولیدی پارسال ۳۲۴ هزار تن محصول کلینر سیمان به خارج از کشور صادر کردند.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد جمعیت و یک درصد مساحت ایران را در اختیار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha