پارک علم و فناوری خراسان رضوی ۳۰۰ هکتار زمین نیاز دارد

مشهد- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:یکی از مهم‌ترین چالش های این پارک کمبود زمین برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان به میزان ۳۰۰ هکتار است.

مسعود میرزایی شهرابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که از زمان تاسیس این پارک در سال ۱۳۸۱ تاکنون وسعت این پارک همان ۳۷ هکتار در زمان افتتاح بوده و توانسته است میزبان ۵۴۰ شرکت فناور از زمان افتتاح تا کنون باشد.

وی ادامه داد: این در حالی است که مثلا پارک علم و فناوری اصفهان با داشتن همین تعداد شرکت، دارای ۵۲۰ هکتار زمین است و شرایط مناسبی را برای استقرار شرکت های دانش بنیان و فناور در این منطقه فراهم کرده است.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به این که برای ایجاد شرایط استقرار مناسب جذب و پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان کمبود زمین بسیار به چشم می‌آید گفت: کمبود زمین باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان نیاز به انتظار بسیار داشته باشند و یا به سراغ سایر پارک‌های دیگر کشور بروند و این موضوع به نوبه خود تاثیر منفی بر روی رشد و توسعه فناوری در استان دارد.

میرزایی افزود:از ۳۷ هکتار مساحت پارک علم و فناوری بر اساس مجوزها فقط یک سوم آن را می توانیم مورد استفاده قرار دهیم و برای جبران کمبود زمین با تلاش هیات امنای پارک، مجوزی برای افزایش سطح اشغال پارک به ۵۰ درصد گرفته شده است تا اقدامی برای شکوفایی در عرصه تولید فناوری ایجاد شود.

وی اضافه کرد: برای تبدیل علم به ثروت که یکی از خواسته‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی است تامین زمین برای استقرار شرکتهای دانش بنیان در این استان یکی از نیازهای فناورانه است و این در حالی است که سال گذشته پارک علم و فناوری توانست نشان "سرو" را در موضوع پارک برتر در تبدیل علم به ثروت به دست آورد.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:در این مجموعه درخواست نیاز به زمین از دوره های گذشته مدیریتی مطرح بوده است و حتی واگذاری کارخانه خانه سازی مشهد که دارای زیر ساخت مناسب برای این موضوع بود در دستور کار قرار گرفت ولی با توجه به نظر مسوولان استانی این زمین برای ساخت مسکن با آستان قدس رضوی تهاتر شد.

میرزایی افزود: ظرفیت این استان، ایجاد شهر علم و فناوری است که در ذیل آن چند شهرک علمی مشغول به فعالیت باشند ولی زمین لازم برای این موضوع مورد نیاز است.

وی ادامه داد: درست است که نخبگان و فناوران، علاقه مند به حضور در مرکز شهر و یا نقاط مناسب شهری هستند ولی قرار نیست که آنان به فاصله ۵۰ کیلومتری خارج شهر مشهد هدایت شوند بلکه باید نقاط مناسب در نزدیکی شهر برای استقرار پارک انتخاب و در اختیار آنان قرار گیرد.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در خصوص تعامل با سایر نهادهایی که امکانات در اختیار گذاردن زمین دارند نیز گفت: اعتقاد داریم برای قوی شدن باید با تمام دستگاه‌ها در ارتباط باشیم و از آنها حمایت بخواهیم و آستان قدس رضوی یکی از این نهادهاست.

میرزایی افزود:در سال ۱۳۹۷ زمینی برای ایجاد شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد(ع) توسط آستان قدس رضوی در نظر گرفته شد که می توانست در زیست بوم فناوری با رویکرد فرهنگی و مذهبی در استان تاثیر بسیار بزرگی داشته باشد ولی متاسفانه هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha