سیلاب پنج هزار میلیارد ریال به سیستان و بلوچستان خسارت زد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل ستاد بحران سیستان وبلوچستان گفت: بر اساس برآورد اولیه بارندگی شدید و سیل در مهر و آبان امسال در جنوب و مرکز این استان تا کنون خسارت پنج هزار میلیارد ریالی به زیرساخت‌ها وارد کرده است.

مجید محبی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: عمده خسارت‌های وارده این مدت در شهرستان‌های جنوبی و مرکز سیستان و بلوچستان گزارش شده که تیم‌های ارزیاب ستاد بحران استان با حضور در مناطق درگیر سیلاب در حال بررسی برآورد دقیق این خسارت‌ها هستند.

وی ادامه داد: همچنین بیشترین خسارت های این مدت به شبکه راه‌های ارتباطی سیستان و بلوچستان گزارش شده است.

مدیرکل ستاد بحران سیستان وبلوچستان افزود: برآورد دقیق خسارت های در مدت یاد شده بارندگی در استان تا پایان آذرماه جاری مشخص خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و موقعیت خاص جغرافیایی همواره با بحران های طبیعی روبروست که سیل، خشکسالی و توفان‌های سهمگین ۱۲۰ کیلومتری بطور همزمان از بحران‌های این استان است.

به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشه های هوایی بلندی های کوه‌ها، پستی دشت‌ها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهره‌ای مخاطره آمیز نیز به آن بخشیده است.

شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت و وجود تالاب بین المللی هامون در آن به انبار غله ایران معروف بوده اما هم‌اینک پس از گذر سال‌ها این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک طوفان شن تبدیل شده است.
مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلاب‌های ویران کننده‌ای است که بیشتر در فصول سرد چهره خود را نمایان می‌کند و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو می‌کند.
از عمده فجایع این سیلاب‌ها، آسیب به مسیرهای عبور مرور و ویران کردن روستاهای در حاشیه آبراه‌هاست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha