علی اسدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان اعتبار از محل منابع ملی اختصاص یافته است و طرح های آبخیزداری در گستره ۵۰۰ هزار هکتار اجرایی خواهد شد.
به گفته وی؛ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب با اجرای این طرح ها ذخیره سازی خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: اینک با قرارگاه امام حسن (ع) نیز تفاهم نامه امضا و عملیات اجرایی آن نیز در عرصه های منابع طبیعی آغاز شده است.
وی افزود: استان خراسان شمالی دارای ۲ میلیون و ۸۳۲ هزار هکتار وسعت است که حدود ۷۲ درصد آنرا منابع طبیعی تجدید شونده به مساحت ۲ میلیون و ۱۲۴ هزار به خود اختصاص داده است که ۲۰ درصد از این اراضی با وسعت ۴۳۴ هزار هکتار مربوط به جنگل ها و بیشه زارها است.
اسدی تصریح کرد: حدود ۷۱ درصد از عرصه های منابع طبیعی استان با یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار مربوط به اراضی مرتعی است.
وی سطح بیابان ها و عرصه های بدون پوشش گیاهی را نیز بیش از ۱۸۳ هزار هکتار عنوان کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تمام جریانات سطحی و زیر سطحی استان در سه حوزه آبخیز اترک، کانال شور و گرگان رود است و شرایط طبیعی و موقعیت جغرافیایی این استان در محدوده ۲ ناحیه رویشی مهم شامل ناحیه رویشی هیرکانی و ناحیه رویشی ایران - تورانی قرار داده است.
وی هدف از اجرای طرحهای آبخیزداری را جلوگیری از سیلاب و رسوب منطقه، جلوگیری از فرسایش خاک منطقه، سیل خیزی وسیل گیری، افزایش منابع آب زیرزمینی، کاهش خسارت و افزایش پوشش گیاهی منطقه برشمرد.
اسدی گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری مانع فرسایش خاک در استان می شود که این امر در ارتقای سطح پوشش مراتع استان نقش اساسی دارد.
وی اظهار کرد: میزان فرسایش خاک در این استان ۱۷.۵ تن در سال است و هم اکنون با اجرای پروژه های آبخیزداری، طرح های درخت کاری و مرتع داری، قرق و ذخیره گاه جنگلی از فرسایش خاک استان کاهش می یابد.
خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما