به گزارش روز دوشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری استان کرمان، مهدی بخشی دادستان کرمان در نشست ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی استان کرمان با اشاره به تأسیس کارگروه رصد و پایش فضای مجازی در این دادستانی گفت: با توجه به گسترش فزاینده فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی به ویژه فضای مجازی و آثار چشمگیر این فضا در حوزههای مختلف، تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی در حال افزایش است.
وی اظهار داشت: لزوم برنامهریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیبهای فضای مجازی روز به روز بیشتر میشود و در این راستا کارکرد کمیته رصد فضای مجازی اهمیت ویژهای مییابد.
دادستان کرمان تصریح کرد: کارگروه رصد فضای مجازی متشکل از نماینده دادستان، فراجا، اداره اطلاعات، سپاه پاسداران و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی است که تخلفات و جرائمی که در فضای مجازی در ابعاد مختلف مانند نشر اکاذیب، افترا، توهین و تخریب، آمارسازی و تبلیغات زودهنگام ممکن است اتفاق بیفتد را رصد و طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد کرد.
وی گفت: در صورت اثبات تخلفات در فضای مجازی توسط کارگروه و تیم پایش، برای نامزد مورد نظر پرونده قضایی تشکیل و به شورای نگهبان اعلام خواهد شد.
این مقام قضایی التزام به قانون، حرکت و تبلیغ در دایره مقررات را زمینهساز یک انتخابات پرشور و باشکوه دانست و بیان داشت: فضای مجازی و نحوه استفاده هر یک از نامزدهای انتخاباتی در این کمیته به جدیت رصد میشود تا از این ظرفیت در راستای منافع انقلاب و کشور استفاده شود.
به گزارش ایرنا دادستان کرمان همچنین در نشست مشترک با رییس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان گفت: لازم است افزایش صدور کیفرخواست شفاهی با تعیین شعب خاص، ساماندهی امور و نظارت بر عملکرد زیرمجموعه در دستور کار قرار گیرد تا با کاهش اطاله دادرسی مواجه باشیم.
وی با اشاره به تاکید اعضای شورای معاونان و دستور رییس کل دادگستری استان بر جدی گرفتن آمار کیفرخواست شفاهی اظهار داشت: لازم است ضمن تعیین شعب خاص، ساماندهی امور افزایش صدور کیفرخواست شفاهی و نظارت بر عملکرد زیرمجموعه در دستور کار قرار گیرد و با ایجاد اهتمام میان قضات محاکم کیفری ۲ و دادسرا از این ظرفیتی که قانون برای ما در نظر گرفته در بزههایی چون غیبت از زندان، شرب خمر و مواد مخدر با گرم پائین بیشتر استفاده کنیم.
رییس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان نیز با تاکید بر ضرورت تسریع در فرایندهای قضایی اذعان کرد: یکی از دلایل مهم پایین بودن آمار کیفرخواست شفاهی در دادسرا، صلاحیت طرح جرایم تعزیری درجه هفت و هشت، بهطور مستقیم در دادگاه است.
اکبر مختاری به ١٧ هزار و ٣٠٣ پرونده ورودی شعب جزایی در هشت ماه سال جاری اشاره و عنوان کرد: تعداد پنج هزار و ۶۶۶ پرونده معادل یک سوم ورودی دادگاههای جزایی به صورت مستقیم در دادگاه مطرح شدهاند که عمدهترین عامل کم بودن کیفرخواستهای شفاهی است.
نظر شما