به گزارش ایرنا، آنچه که باعث توجه زیاد به این قشر جامعه شده است، روحیه پرسشگری و عدالت خواهی آنان است و همین روحیه بود که باعث شد دانشجویان در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، بعد از کودتای ۲۸ مرداد نسبت به دیدار رسمی "ریچارد نیکسون"، معاون رئیسجمهور وقت ایالات متحده آمریکا از ایران و از سرگیری روابط ایران با بریتانیا اعتراض خود را نشان داده و نقطه عطفی را در عرصه مبارزات مردم ایران رقم بزنند.
این روحیه استکبارستیزی دانشجویان منجر به تجمعی اعتراض آمیز شد که در جریان سرکوب آن سه تن از دانشجویان به نامهای "مصطفی بزرگنیا، احمد قندچی و مهدی شریعترضوی" در این روز به شهادت رسیدند.
اکنون ۷۰ سال از آن روزگار میگذرد ولی این روحیه در طول سالهای متمادی در جوانان دانشجوی کشورمان همچنان زنده است و هر کجا که به حضور آنان نیاز بوده است، آنان نقش خود را به درستی ایفا کرده اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره در دیدارهای خود با دانشجویان بر داشتن تحلیل تاکید داشته و دارند زیرا داشتن تحلیلی از وقایع مختلف روز جامعه منجر به شناخت عمیقتر از پیچیدگیها و چالشهای اجتماعی شده و دانشجویان میتوانند، نقش فعالتری در حل مسائل و بهبود شرایط جامعه داشته باشند.
آنان می توانند با ارزیابی منطقی و انتقادی از منابع مختلف اطلاعاتی، توانایی تمیز دادن حقیقت از تبلیغات، اغراض و توطئهها را کسب کنند؛ از سوی دیگر با آگاهی از تاریخ و تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور و جهان، نقش فعال و خلاقی در قبال رویدادها داشته باشند.
دانشجویان هدف دنیای استکبار هستند
وقتی به جایگاه ویژه اهالی دانش و از جمله دانشجویان توجه شود، شاهد تاثیرگذاری بسیار این قشر از جامعه بر سایر اقشار خواهیم بود و بر همین اساس دشمن نیز سعی در ایجاد خطای شناختی و ادراکی برای این بخش از جامعه دارد تا از این طریق دیگران را نیز به گمراهی بکشاند.
استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۶ آذر و روز دانشجو، با اشاره به جایگاه ویژه دانشجویان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: دنیای استکبار، معاندان و دشمنان کشور، همیشه دانش آموزان و دانشجویان را هدف خود قرار میدهند زیرا آنها، جامعه فعال کشور محسوب می شوند و در آینده جامعه، تصدی گری امور و مدیریت کشور نقش آفرین خواهند بود.
یعقوبعلی نظری افزود: دانش آموزان و دانشجویان در تاریخ انفلاب اسلامی ثابت کرده اند که با درک و بصیرت انقلابی به ایفای نقش می پردازند و بر همین اساس دانشجویان در سال ۱۳۵۸ با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا ثابت کردند دارای چه اندیشهای هستند و بر چه اساس آن لانه استکبار را تسخیر کرده اند.
وی ادامه داد: در طول دوران دفاع مقدس نیز دانش آموزان و دانشجویان با روحیه رشادت و بصیرت، در مبارزه با دشمن نقش ویژه ای ایفا کردند که شاهد این مدعا، تقدیم حدود ۳۳ هزار شهید دانش آموز است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره در دیدارهای خود با دانشجویان بر تحلیل داشتن آنان تاکید دارند زیرا داشتن تحلیلی از وقایع مختلف روز جامعه منجر به نقش آفرینی فعالتر آنان در حل مسائل و بهبود شرایط جامعه می شود.نظری گفت: در همه زمانها لازم است تا دانش آموزان و دانشجویان در کنار سایر اقشار مردم با داشتن بصیرت و حفظ روحیه انقلابی، مبارزه با استکبار جهانی را به عنوان یک ضرورت همیشگی، مورد توجه و تاکید قرار دهند.
نماینده عالی دولت در خراسان رضوی همچنین در یکی از نشست های خود با دانشجویان استان، از مسوولان خواست تا با حضور در بین دانشجویان به شبهات این قشر نخبه پاسخ دهند.
نظری افزود: دانشجویان در تمامی ادوار مطالبه گر بوده اند و دانشجوی امروز نیز با توجه به شرایط موجود مطالبه گری می کند و خواستار مطالبات خویش است.
وی خاطرنشان کرد: مجموع سخنان دانشجویان درست و بر حق است و برخی از نظرات آنان نیز بر اساس شبهات، ندانستن و یا اطلاعات اشتباه است که در این شرایط باید با پاسخگویی مسوولان، ذهن آنان روشن شود.
تحلیل دانشجویان از وقایع سیاسی، اجتماعی
یک دانشجوی جغرافیای سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: تحلیل وقایع سیاسی و اجتماعی برای دانشجویان بسیار مهم است زیرا باعث می شود تا از رویدادهای روز دنیا درک بهتری داشته باشند و در مورد مسائل مهم و ارتباطات مختلف بین افراد و جوامع بیشتر بدانند. تحلیل این وقایع به دانشجویان کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف موجود در سیاست، اقتصاد و فرهنگ جامعه را درک کرده و بر مسائل روز متمرکز شوند.
ناصر اسدزاده هروی افزود: مطالعه منابع معتبر، همچون کتاب، مقاله، جستجو در رسانهها و وبسایت های معتبر میتواند دانشجویان را در دستیابی به اطلاعات دقیق و قابل اعتماد در مورد وقایع سیاسی اجتماعی یاری رساند.
وی ادامه داد: مشارکت در گفتگوهای دانشجویی با هدف اشتراک گذاری نظرات با سایر دانشجویان و استادان دانشگاه در کنار، حضور در همایش ها و تالارهای اینترنتی که موضوعات سیاسی جامعه را بررسی می کنند، می تواند دانشجویان را به تحلیل درست و قابل اعتمادتری برساند.
این دانشجو اظهار کرد: پیگیری رویدادها از منابع مختلف از جمله رسانهها برای آشنایی با دیدگاههای سایر متخصصان و نقطه نظارت نخبگان جناح های مختلف سیاسی و اجتماعی می تواند در افزایش داده های لازم برای تحلیل بسیار موثر باشد.
بیشتر بخوانید:
آیت الله علم الهدی: محیط دانشگاه، محیط زور و تحمیل نیست
معاون استاندار خراسان رضوی: دانشجویان برای مشارکت پرشور در انتخابات نقش آفرینی کنند
فضای دانشگاهی به بیان تحلیل ها کمک میکند
برگزاری کرسی های آزاداندیشی در محیط دانشگاه همراه با تحلیل منطقی و رعایت اخلاق، منجر به گسترش گفت و گو در فضای عمومی جامعه میشود.
یکی از دانشجویان رشته جامعه شناسی نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: بسیاری از مسائل جامعه امکان طرح و گفت و گو در محیط دانشگاه را پیدا می کند، به عنوان نمونه بررسی موضوع عدالت اجتماعی، برابری و حقوق اقشار جامعه، میزان مشارکت مردم در تصمیم گیری های سیاسی از جمله مواردی است که در دانشگاهها قابلیت مطرح شدن دارد.
سارا جعفری افزود: در محیط دانشگاهی تفاوتهای و گرایش های مختلف اجتماعی و سیاسی در قالب بحثهای آکادمیک و فعالیتهای دانشجویی بیان میشود و این اتفاق باعث می شود تا دانشجویان نسبت به وقایع روز و جامعه خود دارای تحلیل همراه با نظر کارشناسانه شوند.
تفسیر و تحلیل متون ادبی با رویکرد مسائل روزمره
یک دانشجوی رشته ادبیات هم گفت: تحلیل مسائل روز برای دانشجویان رشته ادبیات میتواند بسیار مفید و لازم باشد و این در حالی است که اصلیترین تمرکز رشته ادبیات بر مطالعه ادبیات و آثار هنری است، اما تحلیل و درک مسایل روز و اجتماع نیز اهمیت زیادی در مطالعات ادبی دارد.
محمد رضایی پور افزود: تحلیل مسایل روز برای دانشجویان ادبیات میتواند یک ابزار قدرتمند برای درک عمیق تر متون ادبی و مضامین آن باشد. با توجه به اینکه ادبیات رابطه نزدیکی با جامعه و مقاطع خاص تاریخی دارد، شناخت مسائل و رویدادهای روز به دانشجوان ادبیات کمک میکند تا ارتباط بین متون ادبی و زمان خود را بهتر درک کنند.
وی ادامه داد: بهرهبرداری از تحلیل مسائل روز به دانشجویان ادبیات کمک میکند تا در نقد و تفسیر متون ادبی بیشترین استفاده را ببرند و نظریات خود را بر مبنای شرایط جامعه و زمان خود بیان کنند.
این دانشجو اظهار کرد: این مهارت به دانشجویان ادبیات در فهم عمیق تر و تفسیر گوناگون ادبیات کمک کرده و در کیفیت تحلیل و نقد آثار آنها تأثیرگذار خواهد بود.
هم اکنون در استان ۶.۹ میلیون نفری خراسان رضوی، بیش از ۲۰۳ هزار دانشجو در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد دانشگاههای دولتی ۴۳ هزار و ۷۱۸ دانشجو، مؤسسات غیرانتفاعی ۴۴ هزار و ۶۹۵ نفر، پیام نور ۲۴ هزار و ۷۰۱ نفر، فنی و حرفه ای ۱۰ هزار و ۵۱ نفر، دانشگاه جامع علمی کاربردی ۱۶ هزار و ۶۸۶ دانشجو را به خود اختصاص داده اند.
این در حالی است که بیش از ۶ هزار دانشجو نیز در دانشگاه فرهنگیان استان و ۵۸ هزار دانشجو نیز در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی مشغول به تحصیل هستند.
یاد و نام سه شهید دانشجوی ۱۶ آذر ۱۳۳۲ پس از گذشت ۶۸ سال، همچنان زنده و ماندگار است و رهروان آنان، راهشان را ادامه میدهند و پس از انقلاب این روز به شکل رسمی در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز دانشجو نامگذاری شد.
نظر شما