مردم از کشتار خانگی دام و مصرف بلافاصله گوشت قرمز خودداری کنند

اهواز- ایرنا - مدیرکل دامپزشکی خوزستان کشتار دام در منزل و خارج از کشتارگاه را غیربهداشتی دانست و از مردم خواست از مصرف بلافاصله گوشت قرمز بدون طی‌کردن مرحله پیش سرد خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، ناصر عسکری فرد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در محل اداره کل دامپزشکی خوزستان بیان کرد: پیشگیری و جلوگیری از عرضه و کشتار دام در معابر و خیابان‌ها ذاتا جزو وظایف شهرداری است ولی با توجه به اینکه مدیریت این موضوع یک اقدام چند وجهی است همه ارگان‌ها باید پای کار باشند.

وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع و ارتباط مستقیمی که با سلامت شهروندان دارد، کارگروهی با حضور شهرداری، دامپزشکی، استانداری و دیگر نهادهای مربوطه تشکیل شده و پیگیری درحال انجام است.

عسکری فرد با تاکید بر اینکه دامپزشکی باید بر اقدامات شهرداری نظارت داشته باشد ادامه داد: عرضه گوشت قرمز در چند نقطه شهر اهواز مشاهده شده که شهرداری باید نسبت به جمع آوری آنها اقدام کند زیرا رابطه مستقیمی با سلامت افراد دارد.

مدیر کل دامپزشکی خوزستان گفت: اگر عرضه گوشت قرمز بیرون شهر و در جاده‌های بین شهری انجام شود باید موضوع را از راهداری مطالبه کرد ولی نیروهای دامپزشکی با کمک دادستانی و فرمانداری، وسایل و ادوات افرادی که نسبت به عرضه گوشت قرمز در بیرون شهر اقدام کرده بودند را جمع آوری و به مراجع قضایی ارجاع دادند.

وی با تاکید بر اینکه مجازات بازدارنده نیست و عرضه گوشت قرمز بدون تاییده دامپزشکی دوباره از سر گرفته می‌شود بیان کرد: باید در این خصوص فرهنگ‌سازی شود چون که اگر تقاضا برای خرید چنین گوشت‌هایی نباشد عرضه نیز متوقف خواهد شد.

عسکری فرد با بیان اینکه دام‌های کشتار شده خارج از کشتارگاه و عرضه گوشت خارج از قصابی تاییدیه دامپزشکی ندارند توضیح داد: فقط گوشتی مورد تایید دامپزشکی است که در کشتارگاه کشتار شود، مٌهر دامپزشکی داشته باشد، حمل و نقل لاشه توسط خودروی سردخانه دار و عرضه نیز در فروشگاه‌های زیر نظر دامپزشکی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: پزشک در چند مرحله قبل و بعد از کشتار، دام را ویزیت می‌کند و پس از طی مرحله پیش سرد که باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود لاشه را تایید می‌کند که گوشتی سالم در اختیار شهروندان قرار گیرد.

مردم از کشتار خانگی دام و مصرف بلافاصله گوشت قرمز خودداری کنند

بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد

وی گفت: برخی شهروندان اقدام به کشتار دام در منزل و مصرف بلافاصله گوشت قرمز می کنند این در حالی است که لاشه دام پس از کشتار باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود تا بار میکروبی آن از بین رود و سالم سازی شود.

عسکری فرد تاکید کرد: گذراندن دوره پیش سرد برای سالم سازی لاشه‌هایی که در کشتارگاه کشتار می‌شوند ضروری است.

وی اظهارکرد: بیش از ۸۰۰ مورد بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که نظارت نداشتن دامپزشکی ممکن است سلامت شهروندان را به مخاطره بیندازد که نمونه بارز این بیماری‌ها تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha