به گزارش ایرنا، گلستان ظرفیت فراوانی مانند قرارگیری به عنوان درگاه ورودی به کشورهای آسیای میانه، بهرهمندی از ۸.۵ درصد از کل اراضی آبی کشور و تولید بیش از ۵.۵ تن محصولات کشاورزی، برخورداری از آثار طبیعی و تاریخی منحصر به فرد در گردشگری مانند آبشار کبودوال به عنوان بلندترین آبشار خزهای دنیا، برج قابوس گنبدکاووس به عنوان بلندترین برج آجری دنیا، دیوار جرجان، جنگلهای هیرکانی و پارک ملی گلستان دارد که توجه به آنها میتواند رشد و توسعه همه جانبه برای این نقطه از کشور را به دنبال داشته باشد.
برخورداری از رتبه بالای کشوری در تولید محصولات استراتژیک زراعی نظیر گندم، دانههای روغنی، جو و تولید پروتئین، شناخته شدن به عنوان یکی از پنج استان فعال در تولید میگو، برخورداری از تنها جزیره ایرانی دریای خزر(جزیره آشوراده)، وجود منطقه آزاد تجاری و صنعتی اینچه برون و داشتن ورزشکاران برتر در ردههای ملی و بین المللی در رشتههای ورزشی مانند فوتبال، والیبال، بسکتبال و کبدی از دیگر مزیتهای استان گلستان است.
به اعتقاد دانشجویان گلستانی، این استان با وجود این مزیتها در زمینه اشتغال جوانان به جایگاه واقعی خود نرسیده است لذا میطلبد توجه بیشتر به استفاده بهینه از این ظرفیتها همراه با تقویت مهارت آموزی در کنار دروس تئوری در فضاهای دانشگاهی و فراهم سازی شرایط برای جذب بهتر جوانان بر اساس تخصص در بازار کار انجام شود.
اشتغال مهمترین چالش امروز جوانان گلستانی
نازنین قزاق یکی از این دانشجویان با تاکید بر اینکه آیت الله رییسی بر خلاف رییس جمهورهای دیگر به حرف بسنده نکرده و اهل عمل و حضور میدانی است، گفت: به عنوان یک جوان از تلاشهای دولت سیزدهم در بخشهای مختلف برای بهبود وضعیت مردم قدردانی میکنم.
این دانشجو ادامه داد: اشتغال در گلستان وضعیت خوبی ندارد و هنوز مسوولان نتوانستند برای پدیدههای طبیعی قابل پیش بینی مانند سیل که هر چند وقت یکبار در استان شاهد آن هستیم اقدامات موثر پیشگیرانهای اعمال کنند.
قزاق گفت: مردم خسارت دیده از سیل و توفانها در استان گلستان چه از لحاظ مالی و در برخی مواقع جانی که با پول هم قابل جبران نیست، بیشتر ترجیح میدهند با مدیریت بحران قوی علاج واقعه قبل وقوع انجام شود.
وی با تاکید بر توجه بیشتر به تحقیق و مهارت آموزی در دانشگاهها، افزود: در فضاهای دانشگاهی هم آنگونه که به مسائل تئوری اهمیت میدهند به تحقیق و پژوهش، دروس عملی و مهارت آموزی توجه نمیشود و نقطه نظرات کارشناسی خاصی از فعالان دانشگاهی در زمان وقوع آتش سوزی و سیل و یا تخریب جنگلها مشاهده نمیکنیم.
قزاق افزود: معلمان شایسته با ارائه آموزشهای درست بر چارچوب موازین دینی و اخلاقی به دانش آموزان در کلاسهای درس، میتوانند نسلی معتقد و آگاه نسبت به ارزشهای ایران اسلامی تربیت کنند.
فراهم سازی اشتغال بر اساس تخصص
زینب نوری دانشجوی دیگر اشتغال را مهمترین معضل جوانان امروز برشمرد و گفت: مهمترین هدف جوانی که پا به محیط دانشگاه برای ادامه تحصیل میگذارد رسیدن به شغل مناسب و کسب درآمد است تا بتواند برنامه ریزی درستی برای آینده خود داشته باشد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یک دانشجو روانشناسی باید آرامش فکری داشته باشد که در پایان تحصیلات و گرفتن مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری با کمترین مشکل میتواند برپایه تخصص خود در جامعه فعالیت مفید انجام دهد.
این دانشجو تاکید کرد: جوانان با حل دغدغههای مربوط به اشتغال میتوانند با درآمد مناسب برای آینده خود با محوریت تشکیل خانواده و ازدواج برنامه ریزی کنند.
سروش سمیعی دانشجوی گنبدی هم توجه بیشتر به اجرای طرح نهضت ملی مسکن از سوی دولت را خواستار شد و گفت: ساخت و ساز مسکن علاوه بر کمک به اقشار ضعیف جامعه برای خانهدار شدن، بستر مناسبی برای فارغ التحصیلان رشته معماری و سایر رشتههای مرتبط برای اشتغال فراهم میکند.
وی به عنوان یکی از اعضای انجمن علمی دانشگاه آزاد اسلامی گنبدکاووس از دولتمردان خواست برای تقویت فعالیتهای علمی امتیازات بیشتری به باشگاه پژوهشگران جوان این دانشگاه اختصاص دهند.
حرفه آموزی با هزینه کم
یکی دیگر از دانشجویان رشته پرستاری هم گفت: ما جوانان خواستار ایجاد بستری مناسب از جانب دولت برای اشتغالزایی بیشتر هستیم چرا که شرایط سخت اقتصادی جوانان را وادار به درآمدزایی از راههای نامناسب و غیرقانونی کرده است.
آینور جباری افزود: با خلاقیت و نوآوریهایی از جانب مقامهای دولتی برای مشاغل آزاد و اشتغالزایی میتوان تا حد زیادی از جرم و جنایات کاست و امروز شاهد هستیم ناکافی بودن مزایای شغلی برای افراد تحصیل کرده، باعث مهاجرت جوانان توانمند از ایران شده و به این دلیل ما جوانان خواستار تغییر برخی شرایط و افزایش مزایای مادی و معنوی شغلمان هستیم.
وی ادامه داد: شرایط اقتصادی کشور مانع پیشرفت بسیاری از جوانان مناطق محروم استان گلستان شده است از این رو مردم تقاضای ایجاد شرایطی رایگان و یا با هزینههای مناسب تر برای یادگیری حرفه و کارآفرینی این دسته از افراد را دارند.
این دانشجو اضافه کرد: جوانان به دلیل ناکافی بودن شرایط، قادر به تشکیل خانواده و فرزندآوری نیستند لذا مسوولان با ایجاد تغییراتی میتوانند زمینه را برای افزایش علاقمندی جوانان به ازدواج فراهم کنند.
جباری افزود: جوانان این منطقه معتقدند که به حیطه ورزشی استان گلستان کم توجهی شده و مقامات مربوطه قادر به ایجاد تغییراتی برای پیشرفت بیشتر ورزشکارانمان هستند.
لزوم برنامه ریزی برای توسعه، زمینه ساز اشتغالزایی
سپهر سمیعی یکی دیگر از دانشجویان گلستانی هم گفت: جوانان استان نیازمند ایجاد فرصتهای شغلی پایدار و رشد اقتصادی در مناطق خود هستند.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی دولت برای توسعه صنایع محلی، تشویق کارآفرینی و جذب سرمایه گذاریهای بیشتر به استان، بیان کرد: گلستان به توسعه زیرساختهای حمل و نقل، ارتباطات، بهبود شبکه آب و برق و سایر امکانات عمومی نیازمند است.
این دانشجو همچنین برنامهریزی جامع و سریع برای بهبود این زیرساختها و ارائه خدمات به شهروندان از جمله جوانان را ضروری دانست و گفت: جوانان استان در زمینههای فرهنگی و هنری بسیار استعداد دارند و امیدواریم دولت حمایتهای لازم را برای ترویج فرهنگ و هنر و ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری ارائه دهد.
نظر شما