به گزارش ایرنا اراضی کشاورزی جُفیر در قالب طرح محرومیت زدایی در سال ۱۳۷۴ به صورت واگذاری اجاره به شرط تملیک ۱۰ ساله، به ایثارگران خوزستان که پس از جنگ شغل رسمی نداشتند، واگذار شد.
منطقه جُفیر در جنوب غرب خوزستان قرار دارد و حدود ۵۰ کیلومتری غرب اهواز واقع شده است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه ایثارگران جُفیر خوزستان با اشاره به مشکلات این طرح گفت: خانواده های ایثارگران خوزستان ازحدود ۲۷ سال پیش تاکنون منتظر هستند این طرح کشاورزی به ثمر برسد.
ملک محمد باقرزاده افزود: این طرح از سال ۷۴ با فراخوان وزارت جهاد کشاورزی به ایثارگران آغاز شده و بنیاد شهید و جانبازان، خانواده شهدا و رزمندگان را به وزارت جهاد کشاورزی معرفی کرد.
وی با بیان اینکه ۱۶ تعاونی برای اجرای این طرح تشکیل شده گفت: این طرح از سال ۷۴ تا ۹۳ در اختیار وزارت جهاد کشاورزی بود و مجری آن قرارگاه خاتم الانبیا بود.
باقرزاده اظهارکرد: در ابتدای طرح یک وام از بانک کشاورزی اخذ و بخشی از کار آغاز شد ولی در سال ۷۷ متوقف شد، در نهایت به اجرای چهار کیلومتر کانال کشی، ساخت یک سوله و خرید تعدادی پمپاژ انجامید اما ایثارگران عضو این تعاونی ها، ۸۰۰ میلیارد ریال بدهکار شدند.
وی اظهارکرد: در سال ۹۳ سازمان تعاون روستایی به عنوان متولی طرح معرفی شد و همزمان با آن طرح زیرپوشش طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری رفت.
باقرزاده بیان کرد: در سال ۹۳ برای پنج هزار و ۷۰۰ هکتار از این طرح اعتبار اختصاص یافت که تا سال ۹۶ اجرا و عملیات برق و ۲۸ کیلومتر کانال کشی انجام شد؛ ولی از سال ۹۷ طرح دوباره متوقف شد.
چیزی که عاید ایثارگران خوزستان شده وام ۸۰۰ میلیارد ریالی است
رئیس هیات مدیره اتحادیه طرح کشاورزی جُفیر گفت: چیزی که از این طرح عاید ایثارگران خوزستان شده یک وام ۸۰۰ میلیارد ریالی است.
وی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی برای ارایه سند مالکیت این زمین ها به ایثارگران قصور کرده گفت: قرارداد از سال ۹۳ تمدید نشده و از سال ۹۵ به بعد نتوانستیم قراردادمان را تمدید کنیم.
ایثارگران با بومیان منطقه جُفیر هیچ مشکلی ندارند
باقرزاده گفت: ایثارگران با بومیان منطقه هیچ مشکلی ندارند، بلکه مشکلات را بی توجهی برخی مسولان تحمل می کنند.
وی با بیان اینکه ایثارگران رابطه خوبی با بومیان منطقه دارند گفت: اگر منابع طبیعی برای حل مشکل همکاری لازم را داشته باشد راهکارهایی ارائه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: پنج هزار و ۷۰۰ هکتار را به یک پیمانکار سپردیم ولی به علت کارشکنی دلالان با مشکل مواجه شدیم، بروز چنین مشکلاتی برای ایثارگران زیبنده نیست چرا که وزارت جهاد کشاورزی ما را رها کرده، اکنون از دولت ارزشی سیزدهم انتظار داریم این مشکل را حل کند.
سیدمحمد موسوی رئیس شرکت تعاونی ۱۴ ایثارگران شوش نیز گفت: مهمترین مشکل ایثارگران در طرح جُفیر نداشتن سند مالکیت است؛ این در حالی است که تا زمانی که سند مالکیت نداشته باشیم شناسنامه نداریم چرا که بنای شرکت های تعاونی روستایی بر مبنای سند مالکیت است.
وی از شورای تامین استان خوزستان خواست به این موضوع ورود و از ایثارگران حمایت کند، نمایندگان منطقه، شوراها و دهیاران مداخله و با معارضان که از کشاورزان منطقه هستند رایزنی کنند.
وی ادامه داد: ما می خواهیم با معارضان مشارکت کنیم ولی آنها بدون اجازه زمین را شخم می زنند؛ وقتی علت را جویا می شویم میگویند زمین متعلق به خودمان است.
وی با بیان اینکه از حدود سه سال پیش برای تعیین اراضی بین جهاد و منابع طبیعی مشکلاتی ایجاد شده گفت: بعد از آن محدوده زمینهای ۱۶ تعاونی مشخص شد، قرار بود ۳۴ هزار هکتار در فاز دوم طرح اجرا شود ولی پس از پیگیری متوجه شدیم فقط ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار توسط مشاور در طرح آمده در واقع سازمان آب و برق فقط برای این میزان آب اختصاص داده است.
موسوی اظهارکرد: این در حالی است که موافقت اصولی برای اختصاص حقآبه مورد نیاز صادر شده بود.
وی بیان کرد: بانک کشاورزی قرارداد اعطای ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات را منعقد کرده در حالی که اصلا پولی به حساب شرکت ها یا اتحادیه واریز نشده است.
به گفته وی، این تسهیلات با سود و کارمزد به ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
موسوی افزود: انتظار می رود حاکمیت از ایثارگران حمایت کند تا بتوانند طرح را اجرا کنند و به حقشان برسند.
رحیم مصطفی زاده عضو هیات مدیره اتحادیه ایثارگران جُفیر نیز گفت: اگر نمایندگان دولت و مسوولان عزم جدی برای حل مشکل داشته باشند چالشهای موجود حل می شود.
وی افزود: طی ۲۷ سال گذشته برخی ایثارگران فوت کردند این در حالی است که برای این طرح بدهکار بانک هستند و این بدهی مشکلات زیادی برای ایثارگران ایجاد کرده است.
مصطفی زاده اظهارکرد: تاکنون بحث و جدل های زیادی ایجاد و پرونده های زیادی در این خصوص تشکیل شده است که در شان ایثارگران نیست.
این عضو هیات مدیره اتحادیه ایثارگران جُفیر اظهارکرد: امنیت زمین های جُفیر بسیار کم است و اموال ایثارگران به سرقت می رود خواسته ما این است هر طور که قانون برای حل مشکل ورود کند.
داریوش سهرابی بازرس اتحادیه ایثارگران جُفیر نیز گفت: پشت ما ۵۰ هزار فرزند بیکار، فرزند جانباز و رزمنده اعصاب و روان است که روزانه با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند، همه ایثارگران را تهدید و به آنها توهین می کنند و تصور میشود ایثارگران مقصر هستند.
وی افزود: این زمین در سال ۷۴ طی قراردادی که بسته شده تا سال ۸۴ دراختیار لشکر ۹۲ زرهی بود و عملا دست ایثارگران نبوده، بعد از آن مقام معظم رهبری دستور داد ۱۰۰ هزار هکتار به ازای ۴۰ هزار هکتار این طرح به لشکر ۹۲ زرهی معوض داده شود.
به گفته وی تا آن تاریخ، اصلا معارضی مطرح نبوده و از سال ۷۵ تا ۸۵ از هر شرکت ۳۰۰ میلیون ریال بابت اجاره زمین از ایثارگران گرفته شده در حالی که اصلا زمین در دست آنها نبوده است.
عزت الله اسلامی رئیس هیات مدیره ایثارنو شوشتر نیز با بیان اینکه این اراضی طبق ماده ۳۲ به ایثارگران واگذار شده گفت: ماده ۳۳ که بر ماده ۳۲ نظارت دارد دست جهاد کشاورزی و منابع طبیعی را باز گذاشته و این ارگان ها می توانند هیات ۲نفره ای تشکیل و روی طرح نظارت کنند.
وی افزود: این طرح پر از تخلف، تمرد و عذر موجه است؛ زمینی که تا سال ۷۵ دست ارتش بوده و عملا امکان دسترسی به آن نبوده چرا باید بابت آن اجاره بها پرداخت شود.
اسلامی افزود: زمینی که دولت با هزینه های میلیاردی و سرسام آور تسطیح کرده توسط برخی افراد تملک شدند، باید هیاتی تعیین و طبق ماده ۳۳ به وظیفه اش رسیدگی و تخلفات را بررسی کند.
حسین یلالی رئیس هیات مدیره ایثار ۱۴ جُفیر شوش نیز به مشکلات امنیتی این اراضی اشاره کرد و گفت: به علت نداشتن حراست، زمین های مورد بحث رها شدند، هزینه حراست و کشت نداریم با این حال باید در مقابل معارضان منطقه که قصد تملک ۶۰ هزار هکتار از اراضی را دارند بایستیم.
وی بر ضرورت ساماندهی حراست این اراضی تاکید و از استاندار خواست: یک وام ضرب العجلی ۱۰۰ میلیارد ریالی به اعضا داده شود تا بتوانند بدهی ها را پرداخت و دیگر مسائل از جمله حراست و امور اداری را ساماندهی کنند.
وی افزود: مال الاجاره ۱۰ ساله زمین اخذ ولی قراردادی به ایثارگران داده نشده تا بتوانیم سند بگیریم، انتظار می رود مسوولان برای حل مشکلات نسبت به ارائه تسهیلات اقدام کنند.
کِشت زمین های جُفیر، راهکار حل مشکل این اراضی است
مدیر جهاد کشاورزی خوزستان نیز گفت: امیدواریم رزمندگان دفاع مقدس در کوتاه ترین زمان به خواسته خود برسند.
مجید نبی پور افزود: خواسته های ایثارگران به وزارت خانه ارسال شده و این در حالی است که مدیران پیشین هیچ پیگیری در این خصوص نداشتند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان ادامه داد: پیرو پیگیری های انجام شده، رئیس امور اراضی کشور به خوزستان سفر و موارد مطرح شده بررسی شد.
نبی پور با بیان اینکه مراحل گام به گام طی شده گفت: راه قانونی برای حل این مشکل را رییس امور اراضی کشور بیان کرد؛ همه زمین معارض ندارد ضمن اینکه برای گرفتن سند حتما باید همه زمین کشت شود.
وی به ایثارگران توصیه کرد تا فصل کشت تمام نشده پای کار بیایید و کشت کنند تا بتوانند سند بگیرند؛ نباید این مسئله بیش از این به طول بینجامد.
رئیس جهاد کشاورزی خوزستان اظهارکرد: می توان با یک شرکت قرارداد بست تا کشت کند و مشکل سند زمین ها حل شود.
مالک زمین های جُفیر، منابع طبیعی است
مدیر کل منابع طبیعی استان خوزستان نیز گفت: ۴۰ هزار و ۴۰ هکتار عرصه در اختیار این طرح است، عرصه ای که مردم معارض هستند بیش از ۶۰۰ هکتار است که در این زمین واقع نشده و تحویل آنها داده شده است.
سیدجمال موسویان افزود: زمینی تحت عنوان جُفیر یک و ۲ را مشخص و تحویل دادیم،۲ سال روی آن کار شده و اصلاح هندسی شده است.
وی ادامه داد: ۱۶ تعاونی تشکیل شده که هر تعاونی ۲هزار و ۵۰۰ هکتار زمین دارد، ولی مالک زمین دولت و منابع طبیعی است.
وی گفت: طبق ماده ۳۳، اگر طرح پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصدی داشت در کمیسیون تقویم جهاد کشاورزی قیمت گذاری می شود.
مشکلی برای ارائه سند زمین های جُفیر وجود ندارد
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اعلام آمادگی برای حل این مشکل گفت: برای گرفتن سند طرح باید ۱۰۰ درصد اجرا شود، اگر زمین شخم زده شود ما می توانیم سند بدهیم.
موسویان بیان کرد: اگر ۴۰ هزار هکتار این زمین کشت شود میتوانیم سند بدهیم مشکلی برای ارائه سند نداریم.
بدهی ۷۰۰ میلیارد ریالی زمین های جُفیر
رییس بانک کشاورزی استان خوزستان نیز گفت: از ۲۶ سال پیش تسهیلاتی برای اجرای این طرح پرداخت شده و هیچ بازپرداختی نداشتیم، به حرمت جامعه ایثارگران امهال کردیم به طوری که اکنون بدهی به ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
جهانپور معماریان افزود: ساختار تعاونی ها باید اصلاح و مدیریت منسجم داشته باشد، اگر در پنج هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی اجرا شده گندم کشت شود میتوان بدهی و معوقات بانکی را پرداخت کرد.
وی با بیان اینکه وجود چنین مشکلی زیبنده خوزستان نیست گفت: بانک کشاورزی تامین کننده مالی طرح است ولی مدیریت و ساختار تعاونی ها باید اصلاح شود.
رئیس بانک کشاورزی استان خوزستان پیشنهاد کرد ایثارگران ۷.۵ درصد معادل حدود ۴۵ میلیارد ریال از کل بدهی را پرداخت کنند و سپس بانک کشاورزی بدهی را در پنج سال تقسیط می کند.
وی با بیان تلفیق منابع مالی و عوامل تولید سرمایه مشکل را حل می کند افزود: طبق پیگیری انجام شده با هیات مدیره، ۱۵۰ میلیارد ریال نیز بخشودگی لحاظ شده، اگر بقیه بدهی در مدت پنج سال تقسیط شود از لیست سیاه بانک مرکزی خارج و منابع در اختیار طرح قرار می گیرد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان نیز گفت: در گذشته برای ۴۰ هزار هکتار این طرح، ۴۰ متر مکعب آب اختصاص داده شد ولی طبق قوانین بالادستی برنامه پنجم و مصرف آب به هفت دهم رسید که خاص اراضی جُفیر نیست.
عباس صدریان فر افزود: اختصاص آب به ۲۸ متر تقلیل یافت ولی این امر به معنای این نیست که دخالتی در سطح انجام شده، تامین آب ۴۰ هزار هکتار به قوت خود باقی است.
مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان تاکید کرد: تکلیف شرعی داریم که با توجه به شرایط کمبود آب در کشور همه باید به سمت بهینه کردن مصرف آب بروند.
اگر مشکل مالکیت زمین های جُفیر حل شود آب موردنیاز تامین می شود
صدریان فر اظهارکرد: اگر موضوع مالکیت زمین حل شود مشکلی برای تامین آب نداریم ضمن اینکه تاکنون آب موردنیاز تامین شده ولی هیچ مبلغی دریافت نشده است.
استاندار خوزستان نیز گفت: مشکل زمین های جفیر از سالهای گذشته مطرح است که با رسیدگی به این وضعیت، بخش وسیعی از مشکلات مربوط به تولید کشاورزی و دغدغه مالکان و معارضان رفع می شود.
علی اکبر حسینی محراب با بیان اینکه شعار ما در استان خوزستان رشد تولید کشاورزی است گفت: طرح دیگری برای زراعت چوب در دست اقدام است که در طول چهار سال ۳۰۰ هزار هکتار از زمین های منابع طبیعی به این نوع از زراعت اختصاص می یابد. این اقدام برای جوانان، فارغ التحصیلان، انجمن ها، شرکت ها، موسسات و کارخانه های فعال در حوزه صنعت چوب اشتغالزایی ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه از زراعت چوب و سایر محصولات متناسب با الگوی کشت در منطقه جفیر استقبال می کنیم ادامه داد: جهاد کشاورزی و منابع طبیعی این موضوع را بررسی کنند تا بخشی از زراعت چوب به تعاونی های ایثارگران در زمین های جفیر واگذار شود.
معارضان زمین های جُفیر نیز تعاونی تشکیل دهند
حسینی محراب با بیان اینکه ایثارگران اهالی روستای جُفیر نیز در تعاونی ها اراضی کشاورزی عضو شوند و گفت: در خصوص اراضی جفیر، بین سهامداران و معارضان صلح و سازش ایجاد شود تا شاهد افزایش روند تولید محصولات کشاورزی منطقه باشیم.
استاندار خوزستان با بیان اینکه برای حل مشکل زمین های جُفیر جهادکشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان نظر مثبت دارند تاکید کرد: گرفتن سند باید بدون جنجال انجام شود چرا که تا سند گرفته نشود نمی توان برای اجاره و دیگر مراحل اقدامی انجام داد.
وی افزود: طبق گفته مسوولان، باید کشت انجام شود تا بتوان سند گرفت؛ زراعت چوب نیز بدون تسطیح انجام می شود و سریعتر به نتیجه می رسد.
به گفته، حسینی محراب زراعت چوب در هر هکتار بین ۱۵ تا ۵۰ میلیارد ریال درآمد دارد.
وی با بیان اینکه خرید درخت اکالیپتوس تضمینی انجام می شود گفت: کشت این درخت بهترین محصولی است که میتوان انجام داد ضمن اینکه از کشت آن خوراک دام و علوفه نیز حاصل می شود.
استاندار خوزستان به ایثارگران عضو تعاونی زمین های جُفیر توصیه کرد فرزندان و افرادی که توانایی دارند را پای کار بیاورند تا ضمن گرفتن سند امکان اشتغالزایی چندین هزار نفر را فراهم کنند.
حسینی محراب خاطرنشان کرد: این نوع زراعت امکان اشتغال سه هزار و ۲۰۰ نفر در ۴۰ هزار هکتار از زمین های جفیر را ایجاد می کند.
وی اظهارکرد: نمایندگان تعاونی ها و اتحادیه با حضور مسوولان منابع طبیعی نشست هایی برگزار و اجاره منطقی برای این زمین ها تعیین کنند.
استاندار خوزستان همچنین در خصوص بدهی بانکی این زمین ها گفت: بانک کشاورزی ۱۵۰ میلیارد ریال تخفیف داده شده که البته باید توسط مسوولان بانک تصویب شود.
حسینی محراب با بیان اینکه مسوولان استان برای حل مشکل زمین های جفیر پای کار هستند گفت: باید با بزرگان معارضان صحبت کنید و تعاونی هایی اضافه شود و با گذشت مشکل را حل کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با همدلی و اتحاد مشکل معارضان و ایثارگران ۴۰ هزار هکتار زمین های جفیر حل شود.
نظر شما