رسانه‌های آمریکایی: افزایش تنش میان آمریکا و اسرائیل؛ رهبری جهانی واشنگتن در معرض تهدید

نیویورک-ایرنا- رسانه های آمریکایی همزمان با سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا  از فرسایشی کردن جنگ میان رژیم اسرائیل و فلسطین از سوی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم برای بقای خود ابراز نگرانی و اعلام کردند تنش های بی سابقه میان واشنگتن-تل آویو در حال افزایش بوده و رهبری جهانی آمریکا به دلیل حمایت از این رژیم در معرض تهدید است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در تحلیلی نوشت: بایدن رابطه بسیار نزدیکی با نتانیاهو داشته است اما در دو ماه گذشته و پس از حملات اسرائیل به غزه که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی شد، تنش‌های بی‌سابقه ای میان کاخ سفید و دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل ایجاد شد.

برای مثال، بایدن اسرائیل را متهم کرد که بمباران «بی‌رویه» در غزه انجام داده است. او از زبان بسیار صریح استفاده کرد، که معمولاً خشم مقامات اسرائیل را به دنبال دارد. مقامات اسرائیلی ادعا می کنند که از غیرنظامیان محافظت می کنند اما حماس از مردم غیرنظامی به عنوان سپرانسانی استفاده می‌کنند.

شکاف‌های دیپلماتیک میان آمریکا و اسرائیل در حال عمیق‌تر شدن هستند. ارزیابی اطلاعاتی جدید آمریکا، که توسط سی ان ان منتشر شده نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از مهمات هوا به زمین مورد استفاده اسرائیل در غزه، بمب های هدایت‌نشده بوده‌اند.

سفر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا به اسرائیل اعتقاد واشنگتن را نشان می دهد مبنی بر اینکه اسرائیل به اندازه کافی هشدارهای آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه جهت کاهش تلفات غیرنظامیان را جدی نگرفته است.

سفر سالیوان همچنین با سفر بایدن به اسرائیل در ماه اکتبر، زمانی که رییس جمهور آمریکا به اسرائیلی ها گفت که درد، شوک و "خشم همه جانبه" آنها را درک می کند، در تضاد است. اما او همچنین به اسرائیل هشدار داد که اشتباهات مشابهی را که آمریکا پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ مرتکب شد، تکرار نکند و به خبرنگاران در راه بازگشت به واشنگتن گفت که اگر اسرائیل برای تسکین درد و رنج فلسطینیان در غزه اقداماتی انجام ندهد، از سوی جامعه بین المللی به شدت مورد قضاوت قرار خواهد گرفت.

اکنون اختلافات آشکاری میان آمریکا و اسرائیل در مورد وضعیت غزه پس از جنگ و رویای دوردست تشکیل کشور فلسطینی در حال ظهور است.جنگ تلفات انسانی وحشتناکی داشته است اما بازتاب‌های سیاسی پیش‌بینی‌ نشده‌ای را نیز در آمریکا برانگیخته است. موج تازه ای از یهودستیزی در آمریکا به راه افتاده و ابهاماتی را درباره تبعیض علیه یهودیان، از جمله در میان برخی از ترقی خواهان و دانشگاه های لیبرال آیوی لیگ آمریکا، آشکار کرده است. نسبت به کشتار غزه در میان شهروندان عرب تبار ساکن آمریکا خشم وجود دارد و این گروه در ایالت هایی چون میشیگان که در انتخابات برای دموکرات‌ها مهم هستند، نقش مهمی می توانند ایفا کنند.

رهبری جهانی واشنگتن اکنون تهدید می شود و دلیل آنهم حمایت واشنگتن از اسرائیل است.

شبکه خبری ان بی سی آمریکا نیز در گزارشی از نگرانی محافل آمریکایی از اقدام نتانیاهو در فرسایشی کردن جنگ غزه و تبدیل آن به جنگ منطقه‌ای برای حفاظت از بقای سیاسی و فرار از مشکلات شخصی‌ اش خبر دادند.

ان بی سی به نقل از مقامات و دیپلمات‌های آمریکایی نوشت: تنش بی‌سابقه بین کاخ سفید و کابینه نتانیاهو با توجه به حمایت بایدن از جنایات اسرائیل در غزه وجود دارد. رهبری جهانی ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از اسرائیل در معرض خطر ضربه بزرگ قرار دارد.

این نگرانی وجود دارد که نتانیاهو مشکلات شخصی خود را به یک کابوس منطقه‌ای تبدیل کند. به گفته یک منبع مرتبط با سازمان های اطلاعاتی آمریکا، نتانیاهو انگیزه‌ای برای طولانی کردن جنگ در تلاش برای محافظت از بقای سیاسی خود دارد.

به گفته مقامات آمریکایی و غربی، اسرائیل پس از پایان کارزار نظامی، موضع یا برنامه سیاسی منسجمی ندارد. جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است که ایران به دنبال جنگ مستقیم با واشنگتن نیست و سفر جیک سالیوان به فلسطنی اشغالی نشان می دهد که تل آویو هشدارهای بلینکن در مورد حفاظت از غیرنظامیان را در نظر نگرفته است.

همزمان یکی از مقامات پنتاگون به شبکه الجزیره قطر گفت: نیروهای ما در سوریه و عراق بین ۱۷ اکتبر تا ۱۳ دسامبر، ۹۷ مورد حمله موشکی و پهپادی قرار گرفتند. این مقام پنتاگون که نامش فاش نشده است، افزود: روز گذشته پایگاه های ما در التنف، الشدادی و الفرات سوریه مورد ۳ حمله موشکی و پهپادی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. 

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده است: از هفتم اکتبر(۱۵ مهرماه) ۱۸ هزار و ۷۸۷ فلسطینی در حملات رژیم اسرائیل به غزه به شهادت رسیده و ۵۰ هزار و ۸۹۷ نفر نیز زخمی شده اند.

بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha