به گزارش ایرنا، معترضان از اقشار و ملیتهای مختلف در سراسر انگلیس دست به تظاهرات زده و موجی از خشم و عصبانیت خود را از کشتار مردم فلسطین به نمایش گذاشتند. شرکت کنندگان در این تحرکات اعتراضی موسوم به «روز ملی اقدام برای فلسطین» پرچم این کشور را به اهتزاز درآورده و با سردادن شعارهایی خواستار آتشبس فوری در غزه شدند.
تظاهرات روز شنبهها در انگلیس طی ۱۰ هفته گذشته به یک جنبش سیاسی تبدیل شده است. شنبه گذشته صدها هزار نفر از معترضان در مرکز لندن تجمع کرده و علیه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی فریاد زدند. برخی معترضان پارچههای سفید آغشته به خون قرمز را به نشانه اعتراض علیه کشتار کودکان فلسطینی بغل کرده بودند.
جرمی کوربین رهبر پیشین حزب کارگر و یکی از شخصیتهای برجسته حامی فلسطین در انگلیس، میزان مشارکت مردم در تحرکات ضد اسرائیلی را بیسابقه توصیف کرد.
او در گفتوگو با خبرنگاران به تظاهرات چند صد هزار نفری هفته پیش اشاره کرد و گفت که این آمار معادل جمعیتی است که در ده فینال جام جهانی شرکت میکند. وی تصریح کرد: هرچه صدای درخواست مردم برای آتشبس بلند باشد، شانس توقف درگیریها و جنایات در غزه بیشتر میشود.
آمارها نشان میدهد که ۸۰ درصد از مردم انگلیس حامی آتشبس فوری در غزه هستند. این درحالیست که نمایندگان پارلمان این کشور که باید عقاید مردم را نمایندگی کنند، ماه پیش به طرح پیشنهادی یکی از احزاب سیاسی این کشور درباره برقراری آتشبس در غزه رای موافق ندادند.
دولت انگلیس هم از آغاز جنگ غزه با چشمپوشی از کشتار فلسطینیان، حمایت تمام عیار خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کرده است. این کشور برخلاف فراخوان سازمان ملل متحد مخالف برقراری آتشبس دائمی در غزه است و چنین طرحی را به نفع گروههای مقاومت فلسطینی میداند.
البته ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس هفته پیش طی سخنانی در مجلس عوام برای نخستینبار از آغاز جنگ غزه ادعا کرد که اگر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) حملات موشکی خود را متوقف و تمام اسرای اسرائیلی را آزاد کند، این کشور از آتشبس پایدار حمایت میکند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
بر اساس آمارها تاکنون افزون بر ۱۸ هزار فلسطینی در اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده و بیش از ۵۰ هزار نفر مجروح شدهاند. همچنین بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شدهاند.
نظر شما