۶ طرح پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری را بشناسید

شهرکرد- ایرنا- محققان و پژوهشگران واحدهای فناور برتر دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری روز سه‌شنبه در نشستی فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی خود طی سال‌های اخیر که ۶ طرح پژوهشی کاربردی است را تشریح کردند

به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال ۱۳۶۵ تاسیس شد و در حال حاضر ۲۳۲ عضو هیات علمی دارد که شامل پنج استاد، ۳۳ دانشیار، ۱۶۲ استادیار، ۳۱ مربی و یک استادیار پژوهشی است.

همچنین در سال تحصیلی جاری ۸۵۰ دانشجوی جدید در هشت مقطع و ۴۸ رشته تحصیلی در سال تحصیلی جاری در این دانشگاه جذب شدند.

در این دانشگاه بیش از ۴۰ واحد فناور مشغول فعالیت هستند و تاکنون دستاوردهای علمی و پژوهشی قابل توجهی را عرضه کرده‌اند.

تعدادی از محققان و فناوران این دانشگاه روز سه‌شنبه در نشستی با اصحاب رسانه این استان به بیان دستاوردهای پژوهشی و علمی خود پرداختند.

طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری بر مبنای امواج تراهرتز

مدیر یک واحد فناور و متخصص ریاضیات کاربردی و مدل‌سازی بیماری‌ها و سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در این نشست با اشاره به فعالیت‌های فناورانه مجموعه خود اظهار داشت: با توجه به امواج خطرناک اشعه ایکس برای تشخیص بیماری سرطان پوست در تلاش بودیم تا با امواج نوظهور بتوان این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهیم.

یاسین فدایی افزود: امواج تراهرتز اثر مخربی روی بافت بدن نمی‌گذارد و می‌توان از آن برای نمونه‌برداری تشخیص سرطان سینه و پوست استفاده کرد.

وی تصریح کرد: این طرح ثبت اختراع شده است و هم اینک در حال اجرا و ساخت دستگاه هستیم.

انجام مطالعات شبیه‌سازی موکولی با استفاده از سرورهای مجازی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی نیز به فعالیت‌های یکی دیگر از واحدهای فناور این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با استفاده از روش‌های شبیه‌سازی به وسیله کامپیوتر و سرورهای مجازی می‌توان نتایج تحقیقات را با استفاده کمتری از مواد شیمیایی و جلوگیری از تلفات حیوانی پیش‌بینی کرد.

جواد صفاری افزود: این واحد فناور نه تنها تحقیقات خود را بر مبنای این روش اجرا می‌کند بلکه از سراسر کشور نیز سفارش می‌پذیرد و به هسته‌های فناور و دانشجویان و پژوهشگران ارائه خدمت می‌کند.

تولید مواد اولیه کشت سلول در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

۶ طرح پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری را بشناسید

عضو هیات علمی گروه ایمنی‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این نشست از نتایج تحقیقاتی و فناوری یکی دیگر از واحدهای فناور این دانشگاه خبر داد و گفت: هشت سال است که روی کشت سلول‌های سرطانی کار می‌کنم و از آنجا که برای کشت سلول به ماده اولیه‌ای تحت عنوان "سرم گوساله" نیاز است و قیمت برندهای خارجی این محصول بسیار بالاست در نهایت تلاش کردیم تا نمونه داخلی آن را تولید کنیم.

مهدی قطره سامانی افزود: از همین رو پنج سالی است که از محصول تولیدی خودمان در کشت سلول استفاده می‌کنیم و این محصول را با خدمات کامل به دیگر واحدهای فناور کشور نیز عرضه می‌کنیم.

وی حمایت مالی مراکز علمی و فناوری کشور را خواستار شد و گفت: اگر حمایت بیشتری شویم محصول بیشتری تولید می‌شود و می‌توان از خروج ارز از کشور جلوگیری و محصول داخلی را در اختیار فعالیت‌های فناورانه و علمی داخلی قرار دهیم.

ارتقای جوراب‌های دیابتی و واریسی

دانشجوی رشته پزشکی و یکی دیگر از فعالان عرصه واحدهای فناور دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این نشست از توسعه ۲ محصول فناورانه خبر داد و گفت: ۲ اختراع در خصوص ارتقای جوراب‌های دیابتی و جوراب‌های واریسی تولید شده در کشور ثبت کردیم و این محصولات به مرحله تولید رسیده اما هنوز وارد بازار نشده است.

علی دلگرم به دانشجویان و محققان توصیه کرد تا چنانچه ایده خاصی برای فعالیت‌های فناورانه ندارند به سمت ارتقای محصولات موجود در بازار بروند.

وی تصریح کرد: محصولات کاربردی و عملکردی در حوزه تجهیزات پزشکی و روش‌های تشخیصی و درمانی و حوزه دارو این قابلیت را دارد که ارتقا پیدا کند به اینصورت که با ارتقای این محصولات از یک سو می‌توان معایب را کاهش داد و از سوی مزایای این محصولات را توسعه داد.

تولید قرص کلر آهسته رهش برای ضدعفونی آب در مواقع بحرانی

۶ طرح پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری را بشناسید

دانشجوی کارشناسی‌ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این نشست از تولید قرص کلر آهسته رهش با غلظت ثابت برای مواقع بحرانی خبر داد و گفت: با استفاده از قرص کلر می‌توان آب را به هر حجم و میزانی در محل ضدعفونی کرد.

مهدیه علیخانی با بیان اینکه تولید این محصول در مراحل پایانی قرار دارد، افزود: این قرص در هر حجم از آب که ریخته شود می‌توان کلر آب را به حد استاندارد رساند و بدین ترتیب آب ضدعفونی و قابل استفاده می‌شود.

این فعال فناور همچنین از طراحی "قلم تصفیه آب" خبر داد و گفت: نمونه خارجی این محصول گران است اما دانش تولید این محصول در واحد فناور دانشگاه علوم پزشکی حاصل شده و اکنون در مراحل ابتدایی ساخت این قلم تصفیه‌ آب قرار داریم.

طراحی نرم‌افزار برای مادران باردار

متخصص سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی نیز در این نشست از ساخت و طراحی نرم‌افزار ویژه مادران باردار خبر داد و گفت: این نرم‌افزار کاربرد بسیاری برای دوران‌های پیش، حین و پس از بارداری برای مادران دارد.

زیبا رییسی دهکردی افزود: افرادی که بارداری‌های از دست رفته و یا پرخطر داشته و یا تقاضا برخورداری از مامای همراه دارند می‌توانند از این نرم‌افزار کاربردی استفاده کنند.

وجود ۴۰ واحد فناور فعال در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: در حال حاضر ۴۰ واحد فناور فعال در این دانشگاه مشغول فعالیت است و طی یک سال اخیر ۱۳ طرح فناورانه از سوی این واحدها ارائه شده است.

سعید یزدانی‌راد نیز در این نشست افزود: فعالیت‌ واحدهای فناور دانشگاه طی یک سال اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار شده است و طرح‌های خوبی در این مدت به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: از آبان سال گذشته تاکنون ۱۳ طرح فناورانه از سوی مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه ارائه شده است که از این تعداد برای ۲ طرح تولید "دریچه قلب آلوگرافت" و تولید "دستگاه تشخیص سرطان پوست" موفق به دریافت ۱۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد.

سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: برای احداث و تجهیز آزمایشگاه تخصصی مرکز رشد دانشگاه نیز ۲۰ میلیارد ریال اعتبار دریافت شد که می‌تواند کمک بسزایی در پیشبرد طرح‌های فناورانه دانشگاه باشد.

یزدانی‌راد از فعال شدن مرکز "تی ‌ام‌ سی" (مرکز مهارت‌آموزی و مشاوره شغلی) در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خبر داد و گفت: این مرکز برای اولین بار در این دانشگاه فعال شده است.

وی افزود: از ۴۰ واحد فناور فعال در دانشگاه،۲۰ واحد طی یک سال اخیر فعال شده است، همچنین طی این مدت ۴۰ کارگاه آموزشی و برنامه ایده‌شو به عنوان بزرگترین استارتاپ استان با حضور ۱۶ تیم برگزار شد.

سرپرست مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به برنامه‌های در دستور کار این مرکز برای توسعه فعالیت‌های فناورانه دانشگاه نیز اشاره کرد و افزود: ایجاد اتاق تمییز و راه‌اندازی مرکز مهندسی معکوس تجهیزات پزشکی از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha