مجتبی صارمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکی از مهمترین برنامههای اولویت دار وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری است که در این راستا پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها از سال گذشته برای ایجاد ۲۰ میلیون پوشش آغاز شد.
وی اظهار داشت: پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها به منظور توسعه زیر ساخت ها و توازن در شبکه ثابت و همراه ، با هدف پوشش ۸۰ درصدی مشترکان خانگی شهری با حداقل سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه در حال انجام می باشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان ادامه داد: در این راستا تاکنون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به اپراتورهای ایرانسل وآسیاتک، برنامه ریزی برای توسعه شبکه فیبر نوری شهری به طول ۷۲۰ کیلومتر را ابلاغ کرده و این طرح در ۶ شهر الیگودرز، ازنا، دورود، الشتر، پلدختر و خرم آباد در حال انجام است.
صارمی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ کیلومتر شبکه فیبرنوری در استان اجرا شده است افزود: در کل استان مجوز حفاری ۶۸۵ کیلومتر از شهرداری های استان اخذ شده است.
وی ادامه داد: دسترسی حدود ۳۰۰ هزار خانوار شهری استان تا پایان سال ۱۴۰۳ به این بستر ارتباطی پر سرعت باید فراهم شود فراهم گردد که تاکنون حفاری شهر دورود به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر به اتمام رسیده و "شوتینگ" کابل در حال انجام است و اپراتور آسیاتک، از یک ماه دیگر آماده واگذاری سرویس در این شهر خواهد بود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: همچنین مقرر شده است اپراتور آسیاتک حدود ۳۲۵ کیلومتر ، فیبر نوری به شبکه رینگ داخل شهر خرم آباد اضافه نماید که هدفگذاری ارائه سرویس پرسرعت اینترنت بر بستر فیبر نوری برای ۱۰۹ هزار مشترک این شهر می باشد.
صارمی تاکید کرد: این پروژه ملی و اساسی در حوزه ارتباطات ثابت، بستری پر سرعت برای تمامی کاربران و کسب و کارها ایجاد می نماید و به عنوان زیر ساختی اصلی اجرای پروژه های شهر هوشمند و ارائه خدمات الکترونیکی، توسعه کسب و کارها و اقتصاد دیجیتال را به دنبال خواهد داشت .
وی گفت: تاکنون از مجموع ۳۲ شهر استان در ۱۲ شهر تفاهم نامه اجرای پروژه ملی فیبر نوری درب منازل و کسب و کارها بین شهرداری و اپراتور آسیاتک به امضا رسیده در آخرین تفاهم نامه برای شهر بروجرد مقرر شده است ۲۱۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری با هدف دسترسی حدود ۷۵ هزار مشترک خانگی و کسب و کار ایجاد شود.
وی تصریح کرد: اینترنت بر بستر فیبر نوری در منازل و کسب و کارهای شهری محدودیت های اینترنت پرسرعت کنونی را به اندازه قابل توجهی کاهش و کیفیت خدمات را افزایش می دهد.
به گزارش ایرنا در حال حاضر حدود چهار هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری در لرستان وجود دارد.
نظر شما