۲۹ آذر ۱۴۰۲، ۱۹:۵۲
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85328456
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کاخ سفید: مذاکرات درباره توقف موقت درگیری‌ها در غزه بسیار جدی است

نیویورک- ایرنا- جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در آستانه رای گیری شورای امنیت درباره قطعنامه برقراری آتش بس موقت در نوار غزه اعلام کرد: مذاکرات درباره توقف موقت درگیری ها در غزه بسیار جدی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در هواپیمای ریاست جمهوری آمریکا موسوم به ایرفورس وان به خبرنگاران آمریکایی گفت: گفتگو های جدید در مورد توقف موقف درگیری ها در غزه در مقابل آزادی گروگان‌های بیشتر انجام می شود.

این سخنگوی دولت جو بایدن تصریح کرد: این مذاکرات و گفتگوها بسیار جدی هستند و امیدواریم به نتیجه ای برسند.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا بار دیگر تاکید کرد که هرگونه قطعنامه شورای امنیت باید حماس را محکوم کند و این امر برای آمریکا مهم است و این قطعنامه همچنین شامل "به رسمیت شناختن نیاز اسرائیل به توانایی دفاع از خود" باشد.

کربی افزود: «تعهد قابل توجهی از سوی همه اعضا برای ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه وجود دارد. من در مورد روش‌های آن توضیح نخواهم داد. ما هنوز درحال گفتگو با شرکای خود هستیم اما این مسائل برای ما مهم هستند.»

همزمان قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز چهارشنبه به وقت محلی درباره قطعنامه آتش بس موقت در غزه که از سوی امارات ارائه شده است، رای گیری کند.

منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بندهای این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونه ای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.

انتظار می‌رود در ساعات آینده رای‌گیری درباره این قطعنامه که بر افزایش و نظارت بهتر بر ارسال کمک‌ها به غزه تمرکز دارد، انجام شود با این حال، منابع دیپلماتیک اعلام کردند که آمریکا احتمال وتوی قطعنامه را رد نکرده است. آمریکا آخرین بار در ۸ دسامبر (۱۷ آذرماه) قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش‌بس در غزه بود را وتو کرد.

ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.

قطعنامه پیشنهادی امارات از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت، ۱۳ رای موافق، یک رای مخالف از سوی ایالات متحده آمریکا و یک رای ممتنع از سوی انگلیس کسب کرد و بدین ترتیب با مخالفت آمریکا به عنوان عضو دائم شورای امنیت، وتو شد که واکنش‌ها و مخالفت‌های جهانی به این اقدام دولت جو بایدن را در پی داشته است.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته (سه شنبه ) نیز درباره پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در سازمان ملل متحد به خبرنگاران، گفت: هنوز در حال بررسی جزئیات این پیش‌نویس هستیم.

این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با اشاره عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ادعا کرد: «رای ما مهم است که جهان متوجه باشد که چه مخاطراتی وجود دارد. اسرائیل حق دارد از خود در برابر این تهدیدها دفاع کند.»

کربی در عین حال گفت که آمریکا از آتش‌بس دائم حمایت نمی‌کند اما حامی وقفه‌های بشردوستانه برای ارسال کمک به غزه است. رابرت وود معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز، گفت: «باید اقدام حماس در هفتم اکتبر محکوم شود و اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

همزمان با اظهارات این مقام ارشد آمریکایی، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس به مصر رفته است تا با مسئولان مصری دیدار و رایزنی کند. به گزارش شبکه الشرق عربستان، هیاتی از حماس در قاهره در حال رایزنی درمورد پیشنهادات متعدد آتش بس احتمالی است.

بر اساس گزارش این شبکه سعودی، آتش بس موقت یک هفته‌ای در مقابل آزادی ۴۰ اسیر صهیونیست در غزه، یکی از پیشنهادات مطرح شده است که این اسرا، زنان، کودکان و مردان غیرنظامی را شامل می‌شود.

«زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز اعلام کرده است در روزهای آینده راهی قاهره خواهد شد. النخاله گفته است: ما با رویکردی شفاف راهی قاهره خواهیم شد و آن توقف تجاوزها و خروج نیروهای دشمن از غزه و بازسازی آن است.

وی بر اصل تبادل اسرا در برابر همه اسیران فلسطینی تاکید کرد و گفت: این بخشی از یک روند سیاسی است که تمام نیروهای سیاسی و در راس آن جنبش حماس در خصوص آن توافق نظر دارند.

پیش تر کانال ۱۲ رژیم اسرائیل نیز گزارش داده بود، مذاکرات مهم و جدی برای آزادی اسرای این رژیم در جریان است؛ اما توافق قریب الوقوع نیست.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که شمار شهدای حملات ارتش رژیم اسرائیل از ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) به نوار غزه تاکنون به ۱۹ هزار و ۶۶۷ نفر رسیده و شمار زخمی‌ها نیز به ۵۲ هزار و ۵۸۶ نفر افزایش یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha