به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، لانا نصیبه سفیر و نماینده دائم امارات در سازمان ملل به خبرنگاران در نیویورک گفت: «همه خواهان قطعنامه ای هستند که تاثیرگذار و قابل اجرا باشد، و گفتگوها برای ممکن کردن آن در جریان است.»
او ادامه داد: «به معنای دیگر، اگر این قطعنامه شکست بخورد، ما به تلاش خود ادامه خواهیم داد، زیرا رنج زیادی وجود دارد و شورای امنیت نمی تواند در این زمینه شکست بخورد.»
سفیر امارات در سازمان ملل گفت در نهایت، قطعنامه "به رای گذاشته خواهد شد" و انتظار دارد این رای گیری صبح پنجشنبه به وقت محلی انجام شود.
پیش از این، سفیر و نماینده اکوادور در سازمان ملل که اکنون ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد، روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «شورای امنیت توافق کرد تا امروز (چهارشنبه) به مذاکرات ادامه دهد تا فرصت بیشتری برای دیپلماسی وجود داشته باشد و رییس شورای امنیت رای گیری را برای فردا صبح برنامه ریزی خواهد کرد.»
رایگیری درباره پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس موقت در غزه قرار بود عصر چهارشنبه به وقت محلی انجام شود که باز هم به تعویق افتاد و به صبح پنجشنبه به وقت محلی موکول شد. این قطعنامه پیشنهادی بر افزایش و نظارت بهتر بر ارسال کمکها به غزه تمرکز دارد.
در پی وتوی قطعنامه های شورای امنیت درباره برقراری آتش بس در غزه از سوی ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل و افزایش فشارهای جهانی بر دولت جو بایدن برای توقف حملات این رژیم به نوار غزه، امارات متحده عربی قطعنامه پیشنهادی دیگری را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است که در روزهای اخیر، دیپلمات های کشورهای مختلف جهان در سازمان ملل و نیز مقامات و سران کشورهای منطقه و جهان در حال رایزنی درباره آن در سطوح مختلف هستند تا آمریکا را از وتوی این قطعنامه بازدارند.
منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بندهای این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونه ای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.
ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری (۸ دسامبر ۲۰۲۳) به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتشبس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.
منابع دیپلماتیک در عین حال گفتند که آمریکا احتمال وتوی قطعنامه را رد نکرده است.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرده است که شمار شهدای حملات ارتش رژیم اسرائیل از ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) به نوار غزه تاکنون به ۱۹ هزار و ۶۶۷ نفر رسیده و شمار زخمیها نیز به ۵۲ هزار و ۵۸۶ نفر افزایش یافته است.
خوشبینی امارات به تصویب قطعنامه درباره غزه در شورای امنیت سازمان ملل
۳۰ آذر ۱۴۰۲، ۰:۰۱
کد خبر:
85328602
نیویورک – ایرنا- درحالی که رای گیری درباره قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتش بس در غزه در شورای امنیت در روز چهارشنبه، با هم به تعویق افتاد، سفیر امارات متحده عربی که کشورش تدوین کننده این قطعنامه است، گفت به مذاکرات دیپلماتیکی که در سازمان ملل در حال انجام است، «خوشبین» است.
اخبار مرتبط
-
رایزنیهای فشرده بر سر قطعنامه آتش بس در غزه؛ نشست شورای امنیت باز هم به تعوق افتاد
نیویورک – ایرنا- نشست شورای امنیت سازمان ملل برای رای گیری در خصوص قطعنامه پیشنهادی به منظور…
-
مقام سازمان ملل: مردم غزه شرایط بسیار خطرناکی را تجربه میکنند
تهران-ایرنا- ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد که مردم غزه…
-
بایدن: توافق برای آزادی گروگان ها در آینده خیلی نزدیک دور از انتظار است
نیویورک – ایرنا- جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که انتظار ندارد که اسرائیل و حماس برای…
نظر شما