هدفگذاری تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تنی آبزیان در کشور

کرج – ایرنا – معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: پرورش و تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع آبزیان تا پایان برنامه هفتم توسعه در کشور با بهره گیری از دانش روز هدفگذاری شده است .

به گزارش خبرنگار ایرنا، «حسین جعفری» روز یکشنبه در آیین آغازین هفتمین کنگره بین المللی «تحقیقات شیلات و آبزیان» که در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی مستقر در استان البرز برگزار شد،افزود: یکی از راه های تحقق این امر افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش آبزی پروری است.

معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: اکنون سالانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن تولید آبزیان در کشور داریم که از این میزان حدود ۶۰۰ هزار تن از آبزی پروری و مابقی از صیادی به دست می آید.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه های مهم سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی این است که در کنار همایش ها، رویدادهای فناورانه نیز برگزار شود، اظهار کرد: ورود نوآوری و فناوری به حوزه های مختلف کشاورزی یکی از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است.

جعفری به موضوع امنیت غذایی و موانع سر راه آن اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین موانع تحقق امنیت غذایی تغییرات اقلیمی، افزایش جمعیت، کمبود آب و از بین رفتن منابع پایه است.

معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه با رشد جمعیت تقاضا برای غذای با کیفیت نیز افزایش می یابد، افزود: وجود چالش ها بر سر راه تحقق امنیت غذایی، وظیفه دانشمندان را دوچندان می کند و باید محققان ورود کرده و راهکار مناسب برای برون رفت از این موانع پیدا کنند.

وی تصریح کرد: اکنون وضعیت منابع طبیعی و آب کشور تا حدودی نگران کننده است بطوریکه در سال ۱۴۲۰ حداکثر ۵۵ میلیارد متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد آن هم در شرایطی که جمعیت کشور بیش از ۱۰۰ میلیون نفر برآورد می شود و باید نیاز غذایی این جمعیت را تامین کرد.

معاون پژوهش و فناوری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) گفت: بشر در دهه های گذشته مراحل مختلفی از مشکلات پشت سر گذاشته که با دانش خود بر این چالش ها فائق آمده است و باید به این باور برسیم که با دانش و علم می توانیم بر مشکلات پیش رو غلبه کنیم .

وی تاکید کرد: برای تامین نیازهای شیلات کشور بایستی از ظرفیت دریاها و صید و صیادی استفاده کرد که موانع طبیعی و زیستی مقداری محدودیت ایجاد می کند اما با آبزی پروری باید به هدف تعیین شده ، برسیم.

جعفری گفت: وجود ۲ هزار و ۴۴۰ کیلومتر خط ساحلی در جنوب و حدود ۷۴۰ کیلومتر ساحل در شمال کشور موجب برخورداری ایران از تنوع بالای آبزیان شده است.

هفتمین کنگره بین المللی آبزیان از امروز یکشنبه به مدت سه روز در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) وزارت جهاد کشاورزی مستقر در استان البرز آغاز شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha