۱۱ سردخانه کشاورزی با ظرفیت ۱۶۰ هزار تُن در شهرستان بروجن در حال اجراست

شهرکرد- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت‌های بروجن گفت: با احداث ۱۱ سردخانه محصولات کشاورزی در این شهرستان ۱۶۰ هزار تُن به ظرفیت سردخانه‌های این شهرستان افزوده می‌شود.

به گزارش ایرنا، حسین برزگر روز دوشنبه در نشست با امام جمعه بروجن تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و هوا و قرار گرفتن شهرستان بروجن در مسیر ترانزیتی استان‌های فلات مرکزی به بنادر جنوب‌غرب و جنوب کشور، احداث و راه‌اندازی سردخانه‌های محصولات کشاورزی در این شهرستان در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: کشاورزی این شهرستان به‌ویژه در دشت‌های بروجن، سفیددشت، فرادنبه، بلداجی و گندمان در دهه‌های گذشته رونق زیادی داشت اما به‌علت مدیریت ناصحیح در منابع آب و خشک‌سالی‌ها با مشکلات کنونی مواجه شد.

برزگر زیرساخت‌های حوزه کشاورزی در شهرستان بروجن را مطلوب اعلام و تصریح کرد: در بخش کشاورزی سند آمایش سرزمینی چهارمحال و بختیاری ۲ راهبرد اساسی در نیمه‌های شرقی وغربی استان در نظر گرفتیم.

وی با اشاره به لزوم افزایش بهره‌وری و بازدهی منابع آب در حوزه کشاورزی یادآور شد: ۵۰ درصد سرمایه‌گذاران طرح‌های کشاورزی نوین در شهرستان‌های مختلف استان از کشاورزان بروجنی هستند.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری جبران خلأ ناشی از تغییر رویه کشاورزی در شهرستان بروجن با هدف اشتغال‌زایی جدید را ضروری دانست و اظهار داشت: به‌همین منظور احداث و راه‌اندازی مجتمع‌های دامپروری و گلخانه‌های کشاورزی در شهرهای مختلف این شهرستان در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: آب، برق و سایر زیرساخت‌های این مجتمع‌های دامپروری و گلخانه‌های کشاورزی شهرستان بروجن تامین شده است و با راه‌اندازی آن‌ها زمینه اشتغال حداقل ۲ هزار و ۲۰۰ نفر فراهم می‌شود.

برزگر تاکید کرد: در این راستا ۱۱ سردخانه محصولات کشاورزی با ظرفیت ۱۶۰ هزار تُن در حال ساخت و احداث است.

وی افزود:راه‌اندازی شهرک تولید نهاده‌های دامی در شهرستان بروجن و راه‌اندازی شرکت شهرک‌های کشاورزی در کنرک این شهرستان پیشنهاد شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری به عبور خط‌های سراسری گاز از بروجن اشاره و تصریح کرد: تا این لحظه اجازه برداشت گاز برای گلخانه‌های کشاورزی این شهرستان داده نشده که این مهم یکی از چالش‌های اصلی کشاورزی است.

وی یادآور شد: نخستین کارخانه تولید سموم دفع آفات نباتی در سال‌جاری در شهرک صنعتی بروجن بهره‌برداری می‌شود.

برزگر سطح گلخانه‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری تا قبل از دولت سیزدهم را کمتر از ۳۰ هکتار دانست و اظهار داشت: این سطح هم‌اکنون به ۹۰ هکتار رسیده و ۶۰ هکتار دیگر هم دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد است.

وی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است سطح گلخانه‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری تا پایان دولت سیزدهم به ۵۰۰ هکتار با اشتغال‌زایی هفت هزار نفر افزایش یابد.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تکمیل زنجیره‌های ارزش آبزیان و بادام استان در دولت سیزدهم به سرانجام رسید و هم‌اکنون تکمیل زنجیره ارزش محصولات گلخانه‌ای در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: جهت‌گیری‌های برنامه‌ای متناسب با شرایط اقلیمی و ظرفیت‌های هر شهرستان به‌منظور توسعه بخش کشاورزی جزو برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری است.

برزگر مشارکت مردم برای توسعه بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری را تاثیرگذار و ضروری اعلام و تصریح کرد: امروز به‌دنبال نمونه‌های مشارکت با مردم در این حوزه هستیم تا با هزینه کمتر به بهره‌وری و کیفیت بیشتر دست یابیم.

وی یادآور شد: در این راستا تقویت منابع تکلیفی دولت، همراهی بیشتر بانک‌ها و افزایش تهسلات نهادهای حمایتی می‌تواند به بالا رفتن شارکت مردم در حوزه کشاورزی کمک کند.

برزگر اظهار داشت: در ۲ سال اخیر برابر ۱۴۵ هزار میلیارد ریال پرونده احداثی مرتبط با مجوزهای صادر شده بخش کشاورزی تشکیل داده‌ایم و فقط منتظر منابع هستیم.

مشاوره برای کاشت محصولات اقتصادی نقش تحولی در رونق بخش کشاورزی دارد

امام جمعه بروجن نیز گفت: مشاوره برای کاشت انواع محصولات اقتصادی، توسعه گلخانه‌ها و خرید تضمینی محصولات کشاورزی نقش تحولی در رونق بخش کشاورزی دارد.

حجت‌الاسلام سید علیرضا احمدی توسعه گلخانه‌ها را باعث ارتقای کیفی تولیدات کشاورزی اعلام و تاکید کرد: شهرستان بروجن در حوزه کشاورزی از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و کشاورزان این شهرستان جزو پیشتازان این بخش هستند.

وی افزود: بهره‌مندی از توان بخش خصوصی و افزایش تعهدهای بیمه‌های کشاورزی می‌تواند در تشویق کشاورزان برای ارتقای بخش کشاورزی نقش‌آفرینی کند.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha