به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی رنگ رونا روز سه شنبه در نشست با مدیرکل و معاونان راهآهن شمالغرب با اشاره به آمار صادرات و واردات استان زنجان و ظرفیتهای صادرات از طریق حمل و نقل، اظهار کرد: صادرات ریلی یکی از ظرفیتهایی است که در زنجان وجود داشته و این موجب توسعه اقتصادی استان زنجان است.
وی با اشاره به صادرات محصولات مختلف تولیدی استان زنجان از طریق راهآهن در دوران شیوع ویروس کرونا که مرزهای زمینی کاملا بسته بودند، تصریح کرد: کاهش هزینههای صادرات با توسعه فعالیتهای حمل بار از طریق ظرفیتهای ریلی استان میتواند صورت گیرد.
رنگ رونا با بیان اینکه در زمینه واردات و صادرات، زمان سیر و تحویل به مشتری به عنوان عامل موثری در تعیین قیمت مطرح است، گفت: این مهم در محصولاتی همچون فلزات رنگین که قیمت جهانی مطرح است از اهمیت بالایی برخوردار است و این موضوع در حمل بار از طریق ظرفیتهای ریلی باید چاره اندیشی شود.
رییس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با اشاره به اینکه در کنار زمان، در دسترس بودن واگنها برای صادرات و واردات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: قسمت عمده صادرات استان زنجان در حوزه شمش روی است و ایجاد یک خط ریلی به این شهرک میتواند در توسعه صادرات و اقتصاد استان بسیار موثر باشد.
رنگ رونا با بیان اینکه در صورت ایجاد خط ریلی به شهرک صنعتی روی میتوان در جابجایی و انتقال مواد اولیه واحدهای تولیدی و همچنین پسماند حاصله نیز از این ظرفیت استفاده کرد، اظهار کرد: وجود ایستگاههای باز بینالمللی خرمدره و بناب در کاهش هزینههای صادرات بسیار موثر بوده و از این ظرفیت باید به صورت کامل استفاده کرد.
صفری مدیرکل راهآهن شمالغرب نیز در این جلسه با تاکید بر آمادگی همکاری این اداره کل با فعالان اقتصادی استان در راستای توسعه صادرات و همکاری در واردات و حمل بار، بر توسعه همکاریها با اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان تاکید و ظرفیتهای راهآهن را بستری مناسب برای حمل بار و کالا توصیف کرد.
نظر شما