به گزارش خبرنگار ایرنا، فارس یکی از قطبهای مهم کشت پنبه در کشور محسوب میشود و در زراعت این محصول جزو استانهای شاخص به شمار میرود.
وضعیت استان فارس در تولید پنبه
میزان تولید پنبه کل استان فارس در سال ۱۴۰۱نزدیک به ۸۰ هزار تُن بود که این موفقیت با اجرای برنامههای افزایش بهرهوری تولید پنبه در واحد سطح محقق شد.
البته به گفته مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی فارس بر اساس برنامه ابلاغی، سطح زیر کشت پنبه در این استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد کاهش خواهد داشت و به ۱۸ هزار هکتار خواهد رسید.
این در حالیست که کاهش سطح زیرکشت این محصول بر اساس برنامه الگوی کشت و برای حفظ منابع آبی صورت گرفت و مقرر شد در سال جاری حدود ۶۷ هزار تُن وش پنبه در مزارع فارس تولید و برداشت شود.
بدینترتیب شهرستانهای فارس از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون اقدامات قابلتوجهی برای کشت محصول پنبه در این استان پهناور انجام دادند.
یکی از شهرستانهای فارس که پتانسیل بالایی برای کشت این محصول دارد، شهرستان داراب است که در فاصله ۲۲۵ کیلومتری مرکز فارس واقع شده است.
داراب نگین تولید پنبه فارس
این شهرستان از ظرفیت خوبی در تولید این محصول بهره میبرد و طی سالهای اخیر توانسته گامهای ارزشمندی در مسیر تولید پنبه بردارد.
امسال هم داراب توانست با کشت تمام مکانیزه در بیش از ۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزان و ایجاد سایت ۷۰هکتاری علمی، تحقیقاتی و کاربردی و کاشت بذور هسته اولیه، به عنوان نمونه کشوری انتخاب شود.
پیش از این مدیرعامل شرکت تعاونی پنبهکاران داراب در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تأکید بر ظرفیت بالای این شهرستان در تولید این محصول گفته بود که وارد کردن بذور خارجی برای نخستینبار توسط این شرکت انجام شده که این اقدام موجبات احیای کشت پنبه و افزایش راندمان تولید از سه تُن به هفت تُن را فراهم کرده است.
وی معتقد بود که بهترین بذور خارجی از شرکت پروژن ترکیه در سال ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ به مقدار ۱۶۰تُن خریداری و توزیع شده است.
در حال حاضر هم مدیر سازمان تعاون روستایی فارس از خرید توافقی بیش از پنج هزار تُن وش پنبه به صورت توافقی از پنبهکاران شهرستان داراب خبر داده و اعلام کرده که شرکت تعاونی پنبهکاران داراب با جلب مشارکت کشاورزان، بصورت قراردادی کشت پنبه را در تمامی مراحل از کاشت، داشت و برداشت پیگیری میکند.
سیدکاظم موسوی افزود: در سال زراعی جاری بالغ بر ۲هزار و ۶۰۰هکتار کشت قراردادی پنبه با کشاورزان منعقد شده که طی این قرارداد تمامی نهادههای مورد نیاز کشاورزان بصورت اعتباری در اختیار آنها قرار داده شده است.
وی یادآور شد: اعتبار شرکت در اختصاص نهادهها از جمله بذر، سم و کود به کشاورزان در حدود ۳۴میلیارد تومان بوده که این امر بیانگر وجود همدلی و پشتیبانی شرکت تعاونی پنبهکاران داراب و اعضاء است.
مدیرسازمان تعاون روستایی فارس ادامه داد: به منظور حمایت از کشاورزان پنبهکار قیمت خرید توافقی پنبه برای رقم یک خوب ۳۹هزار تومان و برای پنبه یک سفید ۳۶هزار تومان به کشاورزان پرداخت میشود.
تصفیه بیش از ۲هزار و ۸۰۰ تن پنبه
موسوی با بیان اینکه خرید وشپنبه از مهرماه آغاز شده و تا اسفندماه ادامه دارد، گفت: همزمان با خرید پنبه، تصفیه وش نیز در کارخانه پنبه داراب و کارخانه پنبه طلای سفید فسا در حال انجام است بطوری که تا کنون بیش از ۲هزار و ۸۰۰ تن پنبه در این کارخانجات تصفیه شده است.
بدون شک پنبه به عنوان یکی از محصولات مهم و راهبردی بخش کشاورزی است و نقش مهمی در ارزآوری و اشتغالزایی ایفا میکند و بدون شک اعمال سیاستهای حمایتی مناسب میتواند حدود ۶۶ درصد شکاف بین سطح کشت مطلوب و واقعی را کاهش دهد و استان فارس را به خودکفایی در تولید این محصول برساند.
نظر شما