فرهاد کردی تمندانی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید مشترک خود به همراه مدیران ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تعاونی های تولیدی محصولات صنایع دستی خاش در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شرکت در جشنواره ها، برپایی و فعال سازی کارگاه های آموزشی، ایجاد بازارچه های فروش و نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات، ایجاد آلبوم و برندسازی تولیدات دستی باید مورد توجه مسوولان ادارات و نهادها باشد.
وی بیان کرد: بر حسب تأکیدات استاندار سیستان و بلوچستان، حمایت ها و پیگیری های فرماندار شهرستان، فعال سازی تعاونیهای تولیدی، حمایت از تعاونی ها، ارایه تسهیلات بدون بهره و کمک بلاعوض، تامین مواد اولیه کارگاههای تولیدی و شکوفایی ایده ها مورد توجه قرار گرفته است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری خاش ادامه داد: با توجه به شرایط خاص آب و هوایی و سردی هوای خاش، تامین سوخت مورد نیاز کارگاههای آموزشی و تولیدی محصولات صنایع دستی را در اولویت پیگیری خواهیم کرد، تا از نیمه سال سوخت این واحدها تامین و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاش هم گفت: هم اینک بیش از ۴۰۰ واحد تعاونی در این شهرستان تشکیل شده و بخش وسیعی از آنها غیرفعال بوده و تلاش داریم تعاونیهای فعال را مورد حمایت قرار دهیم.
هوشنگ ریگی اظهارکرد: ایجاد شرکت تعاونی تامین نیاز مشاغل خانگی از اولویتها و نیازمندیهای مهم شهرستان بوده که امیدواریم با همکاری تعاونیها شاهد تشکیل آن در خاش باشیم.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاش هم بیان کرد: در بسیاری از واحدهای تولیدی شهرستان محصولاتی مانند کیف دستی، جاکلیدی، گوشواره، جاکارتی، آینه دوزی، سکه دوزی، سوزن دوزی لباس زنان بلوچ، حصیربافی و غیره تولید و به بازار مصرف شهرستان، شهرهای استان و کشور عرضه می شود.
ملک مسعود ریگی افزود: برای اخذ مهر اصالت کیف دستی تولیدی خاش که شامل مواد اولیه چرم و سوزن دوزی بلوچی بوده، مکاتبه لازم با سازمان یونسکو صورت گرفته و یقیناً از تولیدات شاخص و ایده های ناب هنرمندان و صنعتگران حمایت خواهیم کرد.
با حضور معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری خاش، مسوول بسیج ادارات و مدیران ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسوولان تعاونی های شهرستان مهمترین مشکلات حوزه تولیدات دستی و هنر زنان بلوچ بحث و تبادلنظر شد.
همچنین معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری خاش به همراه مدیران ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاش از تعاونی های های تولیدی محصولات صنایع دستی این شهرستان بازدید و مهمترین مشکلات این واحدها را مورد بررسی قرار داده و بر ضرورت و اهمیت حمایت از واحدهای فعال تولیدی تاکید کردند.
زاهدان- ایرنا- معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری خاش سیستان و بلوچستان گفت: شناسایی، ثبت و معرفی جهانی آثار دستی و هنر سوزن دوزی زنان بلوچ از ضرورت های مهم به شمار می رود.
اخبار مرتبط
-
بانوی سوزن دوز برجسته خاش درگذشت
زاهدان - ایرنا - بخشدار ایرندگان خاش سیستان و بلوچستان گفت: "مریم کریمی" بانوی هنرمند و استاد…
-
ایرانشهر نماد سوزندوزی سیستان و بلوچستان است
زاهدان- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایرانشهر در جنوب سیستان و بلوچستان…
-
سوزن دوزی؛ نقش جان بر دل پارچه
زاهدان- ایرنا- هنرمند سوزن دوز در سایه عشق و علاقه و با حوصله طرح های افسونگر و خیالپرور…
نظر شما