۱.۴ میلیارد دلار ارزآوری صیفی‌جات از محل واردات بذر

تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران گفت: سالیانه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ارزاوری از محل صادرات صیفی‌جات داریم که ناشی از بذرهای وارداتی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید منصور هاشمی» امروز (شنبه) در نشست خبری به مناسبت دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران افزود: طبق آمار سال ۲۰۲۲ فائو، ایران در صادرات انجیر رتبه نخست را با صادرات سالیانه ۱۲ هزار تن در جهان داراست.

رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده ایران اظهار داشت: کشورمان در صادرات پسته و خرما رتبه دوم با صادرات به ترتیب ۴۵ و ۲۶۹ هزار تن، هندوانه جایگاه سوم با صادرات ۳۷۵ تن، بادمجان جایگاه چهارم با صادرات ۳۷ هزار تن، کشمش و کیوی رتبه ششم با صادرات به ترتیب ۶۳ و ۷۳ هزار تن، کلم رتبه هفتم با صادرات ۹۴ هزار تن، هویج و فلفل به ترتیب با صادرات ۱۰۱ و ۷۱ هزار تن رتبه نهم و کدو با صادرات ۳۶ هزار تن رتبه دهم را دارا است.

وی معتقد است: شرکت های واردکننده بذر کمک خوبی به کشاورزی ایران می کنند زیرا این میزان صادرات در شرایط سخت و تحریمی اتفاق می افتد، یعنی اگر در تحریم ها نبودیم بین ۲ تا سه برابر می توانستیم افزایش صادرات داشته باشیم.

۱.۴ میلیارد دلار ارزآوری صیفی‌جات از محل واردات بذر

سهم ۲۵ درصدی کود و سم وارداتی از بازار ایران

«کیانوش کلهر» عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود نیز در این نشست خبری گفت: واردات سم و کود در تامین نهاده‌های کشاورزی سهم ناچیزی دارند که این سهم کمتر از یک‌چهارم بازار است.

وی با بیان اینکه امکان واردات بسیاری از آفتکش‌ ها وجود ندارد، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد تولید و واردات کودهای پایه از سوی شرکت‌های دولتی و خدماتی و زیرمجموعه‌های آنها در حال انجام است.

این مقام صنفی ادامه‌داد: با اتخاذ سیاست‌ هایی باید از انحصار تنوع نهادهای کشاورزی جلوگیری کرد.

به گزارش ایرنا، دهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران از ۱۱ دی ماه به مدت چهار روز در مرکز دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران مال برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha